tisdag 28 juni 2011

En fantastisk kväll

Nu sitter jag på altanen med ett glas Rosévin. Solen går ner sakta. Det är ljummet i luften och bredvid mig sitter 2 tonåringar som är väldigt osociala med varandra, men verkar väldigt nöjda med det :) Nora & Oskar med varsin dator...........så jag tänkte (för att inte vara alltför annorlunda) att då hämtar väl jag min med och gör ett litet inlägg eftersom det var ett tag sedan.Sen sist har vi hunnit med det obligatoriska dagen-före-midsommaraftons-Lisebergsbesöket. Småkyligt, men med uppehåll. Mitt och Alfreds uppdrag var mest av panelhönekaraktär (undantaget ponnykarusellen nedan), medan barn, kusiner, syster & svåger betade sig igenom attraktion efter attraktion. Nästa år tror jag att jag & Alfred tar Lisebergspaus för att sedan återkomma med en 3 åring 2013.
Midsommarfrandet gick av stapeln i Billdal hos syster med familj. Trevligt firande med god sill lunch och dans utan regn och därefter fantastiskt god grillmiddag, kantad av diverse skumma, subtila uppdrag. (Spel där varje middagsdeltagare får ett uppdrag att utföra under middagen som tex. att lukta sig själv under armarna, signalera till någon att de har sås i mungipan, göra diverse miner.....:)

Sedan har jag rensat bort en del ogräs, lagt ner en rabatt - dvs. kört över hela rabatten med gräsklipparen och det blev så bra så, eftersom det ändå hade vuxit in gräs överallt. Ett bekymmer mindre. Lavendelrabatten har fått en liten uppryckning och en del kanter har ansats.

Alfred älskar att vara ute och han går helt planlöst så man får ha ett öga i nacken hela tiden och göra små utryckningar, men det ger ju motion.

Den forna rabatten..........(och NEJ det är inte en gravsten vi har i "rabatten". Det satt ett solur på den stenen för många år sedan)

Avverkade en 7 km joggingrunda i Bunketorp i går kväll med min vän M. Så fantastiskt det är att springa i den svenska naturen, men klar luft att andas. Visst är det jobbigt och backigt, men väldigt skönt.

Och idag har vi haft en mysig eftermiddag med kära Åsa & Oskar & Jakob som är här på besök. Alfred blev så glad att se dem. Undrar vad han tänker? Är dom här också?

onsdag 22 juni 2011

Välkommen lille kusin♥

Idag kom en ny liten pojkkusin Woodrow till världen & Alfred har lämnat över minstingpositionen i släkten:)

Grattis Erica, Anders & Max till er fina son & lillebror!

(.....som vi hade förmånen att få gosa lite med redan första dagen - fast Alfred blev v ä l d i g t sotis när det var min tur att hålla det lilla krypet och skrek i högan sky)

Kram på er

tisdag 21 juni 2011

Tillbaka på benen!

Kl 15 idag kände jag mig äntligen hungrig igen. Trevlig känsla. Kan skriva under på att det tar minst 48 timmar att känna sig någorlunda igen! Nu längtar jag efter lite liv och rörelse igen efter dessa dygn i isolation.

Erik går på fotbollsskola denna vecka och för Nora gäller kompisarna. Alfred får sin sista hörntand och är småfebrig och lite halvgrinig och säkert också lite uttråkad.....

Nu ser vi fram emot en frisk midsommar, men varmt lär det inte bli:(

måndag 20 juni 2011

Ett förlorat dygn!

Jag åkte på magsjukan från Hell i lördags kväll. Det kom över mig på 5 minuter och sedan var hela natten körd. Tror nästan aldrig jag känt mig så sjuk. Kom knappt ur sängen igår. Hela kroppen värkte och feber som kom och gick.

Stackars Alfred fick en liten släng av kräksjuka han också och kräktes lite några gånger sent i går kväll, men sov sedan hela natten och verkar vara som vanligt idag; dricker sin välling och far runt.

Jag är fortfarande supermatt och kroppen värker, men det är stor skillnad.

TUR ATT VI HAR 2 SÅ STORA BARN. De var alldeles fantastiska igår med att serva mig och framförallt ta hand om Alfred HELA DAGEN. Tänk om de hade varit 5, 3 o 1. Det hade aldrig gått.

Tack älsklingar för all ovärderlig hjälp♥

fredag 17 juni 2011

Nu är vi hemma hemma!

Efter en bra start på Sverigevistelsen hemma hos syster med familj med finfin barnvaktsservice, har vi nu flyttat hem och det känns superskönt att rumstera i sitt eget hus:)

Alfred har mycket att upptäcka både inne & ute. Någons katt har valt att bosätta sig på vår altan och den står han och pratar med genom rutan i altandörren. Jag har, möjligen något elakt, bestämt mig för att inte ägna den där kissen någon uppmärksamhet. Jag har fortfarande riktigt ont av att vi fick avliva vår älskade Astrid förra året, dels pga ålder, men faktiskt mest av praktiska skäl och det vore inte rätt mot henne att ta sig an en ny katt . Den bor visst egentligen hos en granne, men trivs uppenbarligen bättre här.........

Har redan fått säkra upp lite ute pga Alfreds nyfikenhet. Fick snabb hjälp av morfar att sätta upp en provisorisk grind för källartrappan ute. Tack snälla ♥ Kan ju inte riskera att det blir värre skador än pannskrap om det nu går att undvika. Såg framför mig hur han for ner där med enBobbycar......

Annars har veckan bjudit på trevliga kvällsträffar med chefskandidatgänget från ledarskapsutbildningen jag gick innan Indienflytten & så självklart en träff med"Africanatjejerna". (De flesta vet väl, men vi har hållit ihop i mer än 20 år, var kollegor då och träffas ca 5 gånger om året och då äter vi ALLTID Africana - väldigt praktiskt måste jag säga och gott såklart!)

I går var vi också på Ebbas & Majas fina (och KALLA & BLÅSIGA=väldigt Svenska) skolavslutning på Kullaviksskolan och det serverades jordgubbstårta i kvadrat:)
Sammanbiten Maja inför diktläsning & sång

Sommarfin Ebba

Söt Alfie i ny pikétröja/"nästan klänning"



måndag 13 juni 2011

En ny värld

Med sommarpanna (störtade på morfars grusväg:( första dagen) utforskar Alfred en ny värld. Trädgården. Gräs mot bara fötter. Och han Ä L S K A R det.
Svårflörtad på bild:) Bangalore - Paris
Spännande att åka buss på CDG mellan terminalerna
............och att titta ut på alla stora flygplan på marken innan start. Pekar och pratar dä, dä, dä, dä......

Det är en flygvan liten herre. Verkar som att han på något sätt förstår att man inte kan springa runt. Gjorde inte ens ett försök att rymma och det tillhör inte vanligheterna:)

(Jag vet - tveksam bildkvalitet........inget(n) är stilla, motljus, mörker....)

söndag 12 juni 2011

Hemma♥

Efter en mycket bra resa har vi nu landat hemma. Alfred sov 5 + 1 timma på långa flighten och däremmellan bara glad och nöjd med att sitta i sin stol. Han kollade Kung Fu Panda med stort intresse:)

Nora och jag sitter nu invirade i filtar i soffan hemma hos syster och småfryser & tröttheten kryper på.

Första stoppet för dagen blev hemma hos pappa & Birgit där vi fick jättegod lunch; stekt fläsk med löksås som Nora hade beställt, jodgubbar, kaffe & hembakta bullar.

Åkte sedan vidare till Syster med familj där vi skall bo några dagar. Anna & tjejerna var dessutom och mötte oss på Landvetter med fina välkomstskyltar:) Härligt att få krama dem igen.

Nu har vi ätit god grillmiddag och jag är sömnig..............

Bilder från resan. I morgon.

fredag 10 juni 2011

Ett sista sekunden inlägg

Innan vi drar. Måste åka väldans tidigt till flygplatsen. Har hört att det kan ta upp till 2,5 h pga vägarbeten och vi tar inga risker.

Allt är packat & klart - hoppas jag!

Erik har haft Student Lead Conference i skolan idag och Nora sin sista Final Exam. Ingetdera liknar på något sätt en Svensk skolavslutning, men det är ändå lättade och glada barn här i dag.

"Den Blomstertid.............." hoppas vi få höra i Kullaviksskolan på Onsdag på kusinernas skolavslutning.

Vi syns snart:)


torsdag 9 juni 2011

Det är meningen att jag skall packa

Fast det går inte så smidigt med min & Noras packning som med Eriks & Alfreds. Jag har beslutsångest för jag är trött på nästan alla mina sommarkläder och när jag tittar på vad jag bestämt mig för så är det inte så praktiska val.

Nora vill ha för mycket med sig och säger ändå att jag har ju bara två linnen och två shorts.........

Sen är det bäbispryttlarna och då framför allt det som skall vara i handbagaget för alla upptänkliga situationer, utan att väga för mycket och vara otympligt.

Dessutom har vi en "professional unpacker" här och packar han inte ur så stänger han locket på resväskan och sitter uppe på det så att det inte går att stoppa i något heller. Fast han är så söt så man får ha överseende med det:)

tisdag 7 juni 2011

Trött tonåring

Jag tog med Alfred på en liten promenad i morse. Nya nöjet. Att få traska själv vart man vill, eller kanske inte......., men nästan.

Vi vinkade av Erik vid bussen och precis då kom jag på att jag hade glömt min nyckel hemma. Patrik gick efter mig så jag förmodade att han hade låst. Funderade några sekunder på hur jag skulle lösta det innan jag kom jag på att det var nog lugnt för Nora var ju hemma (om hon nu inte hade fått för sig att ge sig ut på någon morgonjogging i "kylan" utan nyckel, fast med tanke på sist var det ju föga troligt eftersom det var lika "kallt" (läs superhärligt) denna morgon.

Så vi promenerade på i maklig takt och var väl tillbaka hemma vid 8. Ringde på dörren, men inget hände. Ringde 100 gånger på dörrklockan, knackade stenhårt på dörren, gick till baksidan och ropade på henne utanför hennes rum........ingen reaktion. Tänkte att hon nog tagit den där joggingturen ändå, så jag satte Alfred i vagnen och gick en sväng till på 15 minuter och hoppades på att möta henne MED nyckel. Nejdå. Tillbaka hem och började ringa på klockan igen. Och plötsligt öppnade hon, stentrött och med håret på ända.

Hur kan man sova så hårt? Hade hon inte hört nåt? Jo, lite, men hon hade trott att hon drömt att dörrklockan hade hängt upp sig!

söndag 5 juni 2011

WORLD 10K Bangalore 2011

I morse kl 08 sprang Patrik ett millopp inne i Bangalore. Erik & jag (Nora sov såklart.......;) följde loppet på TV och fick faktiskt en skymt av Patrik i starten. Redan i den tidiga morgontimmen var starttemperaturen 27 gr C, men det var tack och lov mulet. Elitlöparna startade kl 07 och segraren i herrloppet sprang 10 km på 28 minuter. Minns inte damresultatet, men det var inte långt över 30 minuter.

Patrik sprang på fina tiden 45.36!

Det är fascinerande hur man ser Bangalore (via TVn) med helt andra ögon när gatorna är rena och helt utan trafik. Det händer just bara en gång om året i samband med detta lopp. Man kan faktiskt ana en grönare stad än man normalt upplever den och man ser att det också finns en del fina stadsdelar.


Horse Race på Bangalore Turf Club

I går fick vi besöka det allra heligaste. V.I.P våningen på galoppbanan Bangalore Turf Club, BTC. Kanske kommer någon ihåg inlägget om klubben med de 350 medlemmarna som väljs in på livstid (Winston Churchill var tex. medlem i BTC) och där det mesta hänger på nöjda fruar.

Som OWC medlem fick man möjlighet att köpa (välgörenhets) biljetter till gårdagens galopptävlingar där lunch, afternoon tea och fri bar ingick.

Strikt dresscode gällde så för herrar var det kostym med slips och för damer anständigt välklätt och gärna med hatt. Tog en stund att vänja sig vid hatten. Måste säga att jag bokstavligen kände mig lite avskärmad av det stora brättet.

Ingen större lycka med satsade Rs, men trevligt hade vi!





lördag 4 juni 2011

Lokalsinne hos mini

I morse var Alfred, Erik & jag ute på promenad. Lät Alfred vandra på i sin takt och för omväxlings skull gick han rakt och fint framåt på gångvägen. När vi passerade villa 19, familjen Fs hus, gjorde han plötsligt en tvär gir och gick rakt in på uppfarten och fortsatte gången fram till dörren!

Där hade han visst varit förut:)

fredag 3 juni 2011

Storslam!!!!!

Det blev storslam för Erik i dag på skolans Aquatics/simgala för PYP, Grade 4 & 5 + prep 2,
Alldeles FANTASTISKT duktigt simmat!! 3 fina Guld, 1 silver & 1 brons på 5 individulla lopp.

Har för mig att farmor efterlyste fler bilder på Erik på bloggen så varsågod!


Guld 50 m Frisim

Guld 25 m Ryggsim
Silver 25 m Fjäril
Guld 25 m Frisim
Brons 25 m Bröstsim
Duktiga Jakob tog silver på 25 m Bröstsim
Tunga medaljer!
............och så den fina Pokalen för bästa individuella prestation bland pojkarna i Grade 4!

Vi är sååå grymt stolta över dig Erik!!


torsdag 2 juni 2011

15 månaderskotroll på dagen!

2 juni & 15 månader. Redan!

Vikt ca 11 kg (vet aldrig riktigt med deras vågar...)
Längd 80 cm

Om man skall tro längdkurvan har Alfred växt 6 cm på 3 månader, då förra mätningen var 74 cm. Denna gång fick han stå mot väggen. Han har alltid mätts liggande förut med nåt skevt lock som fotmotstånd.

Barnläkaren var "verrry happy with him" för som hon sa, "most children in that age just run around and refuse to eat". Alfred är aldrig stilla, men han äter bra. Bäst när Anthu matar, för hon har ett enormt tålamod och många knep att lura i maten med när han tappar fokus.

Ett vaccinationsstick blev det också i vanlig ordning. Denna gång MPR.

Kyligt för luftrören!

Nora undrade om det kanske var bra väder att springa en runda nu på morgonen. Perfekt! Svalt och mulet och lite fläkt i palmerna.

Efter en kort runda kom hon tillbaka, och såg inte precis överansträngd ut, med orden "Jag kan inte springa när det är så här kallt!" "Jag får ont i hela bröstkorgen!".

Jojo. Få se om hon fryser ihjäl i sommar det lilla livet:)



Termometern här visade på härliga 23 grader C.....