lördag 30 juni 2012

Samlade igen 2

Jag stjäl rubriken från bloggens första inlägg och konstaterar att det stämmer väl även för att 'knyta ihop säcken'. Patrik har landat. Flyttat hem! Tjoho! 

Dessa 6 månader som nu har passerat kändes väldigt långa då i januari när Patrik drog iväg dagarna efter nyår och jag visste att nu skulle jag vara tvungen att fixa det mesta själv under ett halvår framöver. Patrik å sin sida, skulle dessutom leva med att vara så långt från oss under många veckor i sträck. Det är tufft.

Det var minst sagt en kall & mörk start mitt i vintern, men eftersom denna split-living var självvald så har det bara varit att bita ihop och det har gått bra. Ibland jättebra, ibland mindre bra, de gånger då tålamod och humör (hos både stora & små) har lämnat lite övrigt att önska, men det hade inte gått alls utan Nora & Erik! Tack älskade ungar, familjen & våra vänner för all hjälp! Ni är ovärderliga♥


Det var en haltande man som kom hem idag. Något hade hänt i höger knä i går kväll, så det är rejält svullet och gör väldigt ont. Det var visst ingen höjdare att flyga med det:( Det fick bli en tur till ortopedakuten nu på sen eftermiddag. Patrik ringde just och sa att det inte syntes någon skada på röntgen, men det är troligen menisken som är skadad, så nu gäller smärtstillande, antiinflammatoriskt och sjukgymnastik. 2½ timma totalt på Ortopedakuten i Mölndal. Ovanligt bra måste jag säga! Ibland så....


måndag 25 juni 2012

Packat & klart

Nu krymper vi........


Om ett par månader hoppas vi återse vårt bohag igen:)




*Maskrosen - den stannar!
So long India ♥
('Mamma' 'vi har ju flyttat för länge sen', sa Nora........)

Sent omsider.....lite bilder

Bättre sent än aldrig.........
Hade ju lite mer bilder att visa från Indien. Det var en intensiv härlig vecka men några timmar hann vi med vid poolen.

Det blev också ett besök hemma hos Santhosh och hans fru. Det bjöds på tårta, dricka & chips. Jag hade vänligen avböjt lunch med att vi hade lite dåligt med tid (och noga instruerat barnen att inte yppa ett ord om att vi just varit på MCD strax innan). Santhosh säger att hon lagar jättegod mat, och det tror jag absolut att hon gör, men jag räknade snabbt ut att våra barn inte skulle äta en gnutta indisk vegetarisk lunch och det vore illa att sitta där med fulla tallrikar och peta i maten. En bit tårta får slinka ner, antingen man vill eller inte. Oftast vill man tyvärr inte ha indisk tårta heller eftersom de är så söta och sliskiga att öronen krullar sig, men Nora väste åt mig 'Ät och se glad ut!' så det gjorde jag. Det var trevligt att träffa frun och se hur de bor. Hon verkar gullig. Under de 2 år och 8 månader vi bodde i Indien när Santhosh var singel var det ALDRIG tal om att vi skulle åka hem till hans gamla bostad. Inte ens hans syster hade varit där på nästan 3 år. Santhosh fru talade tyvärr inte någon engelska, men vi förstod att hon var glad att vi kom och hälsade på.

Sista dagen blev det ett besök hos Anthu med familj. Det var meningen att hon skulle ha kommit till oss någon dag och passat Alfred en längre stund, eftersom hon ville spendera tid med honom, men hennes lilla bäbis hade varit sjuk och de de var inlagda på sjukhus i 9 dagar. Det fick bli en tur till Anthu istället. Lämnade massor av saker där; kläder, leksaker, gardiner, kökssaker, bäbissaker mm. till henne. Sonen Tobias var i skolan, men lilla Immu kom precis hem från sin skola. Hon fyllde 3 år nu i juni. Så söt!

Bäbisen Paula hade mer hår än Alfred kommer ha när han är 10 år! Urgullig även hon. Rund och go. Den dressen hon har på sig hade Alfred när han var 1 år (Som du ser Matilda kommer Olivers kläder till användning....) och hon är 4 månader......
 Alfred ville gärna peta och känna på henne och han klappade och klappade och petade henne på näsan:)


onsdag 6 juni 2012

Lite mer från Indien

Dagarna flyr iväg.....

I måndags förmiddag var jag & Alfred på trevligt fika hos Barbro tillsammans med Anneli, Maggan & Anne. De är verkligen gulliga. Tack<3

Sen en sväng till poolen där Nora låg hela dagen tillsammans med Felicia. Alfred badade i två timmar i sträck. Maria kom och gjorde oss sällskap:) 

Kände mig ganska matt på kvällen - hade nog fått en sväng av solsting & dessutom kände jag av ett begynnande halsont. Lite orolig att jag skulle ligga sjuk i tisdags morse. Men inte! Nån nytta gör visst den indiska nattvärmen. Svettades kopiöst den natten och sköljde väl ut en och annan bacill då.....

Tisdagsmorgonen startade vi med en poolsväng, följt av en ny tur till Phoenix mall (fö. Bangalores bästa och jag har testat en del...) för att avklara en del byten och inköp.

Efter Phoenix hade Alfred och jag play date inplanerad med Alfies kompis James och hans mamma Claire samt 'flickvännen', sötaste Ava, och hennes mamma Rebecca. Tyvärr blev det bara halva skaran och Alfred fick klara sig utan flickvän, då Rebecca blivit sjuk. Trevligt att ses igen. James hade också blivit storebror till lilla Eve, 3 månader.

Sen var det partydags! Maria, Kristina & Åsa flyttar hem till Sverige (vilket jag såklart är glad för:) och Mia & jag firade av dem ute på stan med god middag och nattklubbsbesök. En höjdarkväll! Jag är så glad att jag kunde vara med. Dessa goa tjejer har jag delat så mycket med här under tiden i Bangalore och de är så fina vänner♥

Idag golf i ottan för mig och Åsa med något tunga huvuden efter gårdagskvällen. Roligt att spela golf igen efter 6 månaders uppehåll. Det gick bättre än väntat så jag känner mig nöjd. Åsa spelade en jättebra runda. Jag måste innebära gott inflytande?

Eftermiddagen har jag ägnat åt att under drygt 4 timmar 'passa' matt-tvättare som var i huset. Våra silke & ullmattor har dammsugits och tvättats och nu skiner de efter att det indiska dammet (och en del gammalt svenskt damm) har avlägsnats. Väldigt professionell firma. Kom i tid, artiga och rena (det kan man aldrig vänta sig) och gjorde ett fantastiskt jobb, men det tog en väldig tid. Betalade ca 900 kr för detta finfina jobb. De återkommer om någon vecka och suger ut damm, baciller & djur(!) ur våra madrasser också:)

Mellan varven röjer jag en del också. Har tex. gått igenom förrådet idag. Lämnar iväg mycket prylar, kuddar handdukar, leksaker mm. till vår chaufför, förra maid och andra behövande. Känns bra.

Det här vill man egentligen inte visa....Här är vita ullmattan endast dammsugen från baksidan och då lämnar den dessa spår efter på golvet sig från framsidan. Efter detta dammsugs den (med riktigt kraftig dammsugare) även på framsidan och detta damm samlas upp i en vattenbehållare som inte var någon trevlig syn eller snarare en väldigt svart syn. Därefter tvätt med vatten & rengöringsmedel och sen dammsugning igen och vattnet var fortfarande svart.....
Lite mer damm/sand/? sen säkert 20 år tillbaka
Suddig bild från ovan, men observera den lilla vita fläcken. Där gjorde de ett rengöringstest. Mattan blev som ny när de var klara.

söndag 3 juni 2012

En första Indienrapport

Det blev ett lyckat möte med Santhosh på flygplatsen i torsdags natt. Alfred kände omedelbart igen honom och ropade 'Santhosh, Santhosh' när han såg honom. Jag fick blommor och S var väldigt glad att ha oss tillbaka igen. När han skulle gå iväg till flygplatsens parkering för att hämta bilen, satt Alfred glatt kvar på Santhosh arm och vinkade och ropade 'bye, bye' till oss när de försvann iväg:) Alfred hade uppenbarligen inga bekymmer med att följa med där.

När vi kom hem till huset och körde upp på uppfarten, blev Alfred jätteglad och ropade 'där' och pekade på dörren. Han kände helt klart igen sig. Väl inne i huset var ju nästa bonus såklart att pappa fanns där och en massa leksaker som ju blev som nya på nytt. Det var inte lätt att få den lille killen i säng trots den sena (tidiga?) timmen (03).

Det blev lång sovmorgon i torsdags och sen en slapp dag med kaffe på terassen här hemma och lunch på klubben med fina vännerna Maria & Åsa som jag har saknat så mycket. Härligt att se dem igen!!

På fredagen inleddes 'måste' shoppingen med en tur till Phoenix mall tillsammans med Nora, Alfred & Maria.

Erik for med skolbussen på morgonen för att vara med och titta på skolans Simtävlingar & träffa alla klasskompisar o lärare. Erik är aningen putt över att vi flyttade innan detta event. Han hade gärna varit med och försvarat totalsegern från förra året. I år fick han nöja sig med läktarplats tills det var dags för 'parents race' där han fick vara med. Trots sin sista plats i detta race på 25 m freestyle var Erik väldigt nöjd, då han slog nytt pers.

På fredagskvällen var vi bjudna på middag tillsammans med fam E hemma hos Maggan & Ulf där det bjöds på tandoorimat från egna grillen, tillagad av 'egen' grillmästare från Nepal. Även deras chaufför var med och servade och kom in med det ena fatet efter det andra med tandoorigrillade godsaker. Det var en härlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Tack <3

I går (lördag) stod ytterligare inköpsärenden på listan och Patrik, jag och Alfred tillbringade större delen av dagen i stan och for mellan olika butiker för att köpa sofftyg, fixa lite skrädderi, köpa sulky till Alfred mm mm. Det slutade med en hallonfärgad (läs rosa....!) sulky. Enda färgen som fanns på den McLaren sulky vi ville ha. En likadan som den som aldrig kom med hem från Indien/Paris vid förra resan. Snålheten satte i detta fall stopp för en något pojkigare färg, då priset här är kring 900 och i Sverige 2700. Alfred älskar sitt kitschiga fordon:)

Kvällen tillbringades på coctailavskedsfest hos Ekbergs. Åsa - mästare på mat - hade gjort fantastiskt goda drinktilltugg; små snittar, dubbelmarinerad oxfilé på tandpetare, marinerad kyckling, pajer, kryddiga räkor med mango (tror jag...) på små risskedar. Väldigt gott & trevligt! Tack för en jättetrevlig kväll <3

Och så idag brunch på Taj West End med bästa vännerna. De flesta lämnar Indien nu så det var sista brunchen för många av oss. Nästa brunch får vi ordna själva i Sverige. En bra anledning att dra ihop detta härliga gäng.

Tänk att vi är här nu och får vara med om allt detta trevliga. Får nästan nypa mig i armen.

Många frågar hur det känns att vara tillbaka och det är verkligen jätteroligt och det känns fortfarande som hemma. Såklart tack vare att huset är som när vi lämnade det, Santhosh kör runt på oss som han brukade och våra vänner finns här. Vart man går här på området finns någon att hälsa på.

Samtidigt tror jag att jag verkligen kan njuta av allt detta just för att det är en begränsad tid och jag känner verkligen att jag är färdig med att bo i Indien även om det har varit en fantastisk tid.