onsdag 28 november 2012

Halsfluss:(

Undrar om halsflussen slår till i åldersordning bland barnen... Först Nora - som just avslutat sin PC kur - och nu Erik:( Eller som läkaren sa. "Skall ni ha det här ända fram till jul nu?" Undrar om hon räknade med oss andra då också? Vi lär bli varse....

torsdag 22 november 2012

Saknar tålamod

Jag trodde att åren i den indiska trafiken hade härdat mig och givit mig ett bättre trafiktålamod, men jag tror dessvärre att det är tvärt om.

Där räknade jag aldrig med att komma från A-B på en viss tid. Det fick ta den tid det tog. Väldigt irriterande såklart, men bara att gilla läget om man bestämde sig för att åka ut, och med den insikten så infann sig vanligen lugnet.

Att åka från Mölndals sjukhus till Mölndals Bro (900 m) BORDE INTE ta 15 minuter i snigelfart. Det är inget man räknar med. Där är det uppenbart att någon inte har tänkt till vid den trafikläggningen.  

Dessutom hade ett trafikljus fått spel vid en korsning i Kållered och slog om mellan rött och grönt med typ 20 sekunders mellanrum.......

Glad att jag kom hem någon gång idag.

Det underlättar inte heller att det finns gott om folk (läs idioter) i trafiken som inte har där att göra!

onsdag 21 november 2012

Dagens inträde

1300 kr. På Ullared. I(tack vare) trevligt sällskap av min kollega Lena blev det en riktigt trevlig eftermiddag-kväll. (Skulle aldrig få för mig att åka dit utan sällskap.....)

Ganska få och välgenomtänkta inköp blev det- ja det är alldeles sant. Jag sållar kritiskt. Medan jag traskar runt med min nästan-tomma-kundvagn fascineras jag av alla överlastade kundvagnar med den ena leksaken större än den andra i. Jag funderar över hur mycket plats folk har hemma egentligen och så funderar jag på hur mycket de egentligen spenderar? Min enda kasse kostade ju ändå en del....

Dagens bästa köp för min del är en ny stavmixer (eftersom den andra la av för några dagar sedan efter 15 års tjänst), några julklappar till strumporna och en snygg 2-stänglad gul-rosa orkidé. Alltså inget som inte kunde ha köpts här hemma;)

Ny tur om ett par år eller så:)

fredag 16 november 2012

Ett litet samtal

"Hej Santhosh!"
"Hej Santhosh"

(Jag hör hur Santhosh pratar i luren)

"Yes"
"Yes"
"Yes"

Svarar Alfred

Så pratar Santhosh lite till

Jag säger till Alfred att han får säga "Hello" så att Santhosh förstår.

"Hello Santhosh"........"Good bye Santhosh" 

Sen får jag luren:)

Patrik är i Indien och träffade just Santhosh när vi pratade i telefon. Alfred satt bak i bilen och jag frågade om han ville prata med Santhosh och det ville han gärna. Tror att Santhosh blev väldigt glad. Nu är ju inte Alfred så pratsam i telefonen, utan säger mest hej och hej då, men det är roligt att han "svarar" på engelska när man pratar engelska med honom. Det brukar han göra utan någon instruktion om det. Jag har svårt att tro att han förstår så mycket nu, men han märker helt klart att det är ett annat språk och en annan satsmelodi.

En vecka i Indien blev omplanerad till tre den här gången, så Patrik kommer hem först om 2 veckor .(
Alfred får i alla fall möjlighet att öva sina telefonskills på den tiden.

Happy Friday ♥

onsdag 14 november 2012

Oops!

Att Erik går på hemspråk i Kållered och skall hämtas där 16.20 på onsdagarna är definitivt ingen nyhet, MEN min hjärna uppför sig som om så vore fallet. För ANDRA onsdagen i rad har jag glömt bort Erik! Förra veckan avfärdade jag det med att vi hade haft lov, varit bortresta, inte diskuterat hemspråket alls samma morgon (tur att Erik kom ihåg att ta sig dit ändå) och att jag därför glömde. Erik å sin sida hade ingen mobil med sig utan fick gå tillbaka till skolan från busshållplatsen, där han väntar på mig, och ringa från rektorn. Jag var då, turligt nog, i närheten om än nästan 40 min för sen. Erik fick dyrt och heligt lova att han absolut skulle ta med sig mobilen i fortsättningen och jag fick lova att det inte skulle hända igen.

Det gick inte så bra med vare sig det ena eller det andra.

Idag trillade inte polletten ner (att jag hade glömt) förrän jag ställde ner Alfred på hallmattan och sa att han skulle ropa på "barnen". Då säger Nora "Erik är inte hemma!" "Var är han?" säger jag och medan jag säger det så inser jag var han är; i Kållered på en busshålplats där han förmodligen har stått och väntat i 35 minuter......UTAN MOBIL!

Slängde mig i bilen och for iväg. Precis när jag, även denna vecka 40 min sen, sladdade in på parkeringen ringde han från nån skoltelefon. Då kändes det i alla fall bra att kunna säga att jag var utanför (hade konstaterat att han hade lämnat busshållplatsen när jag for förbi den på motsatt sida). Jag hann dessutom påpeka att idag var det 1-1 eftersom jag glömde honom och han glömde mobilen. Kanske är jag lite mer skyldig ändå. Man får nog inte glömma sina barn.

När vi satt i bilen så frågade jag om det gick Ok att åka dit på busskortet som jag misstänkte var laddat med för lite pengar (finns nån buffert). Ja då. Precis då ringer Nora och undrar hur Erik kom till Kållered med bussen när busskortet låg kvar hemma??

Den glömska sonen fick hjälp med biljett av någon hjälpsam mamma till en annan hemspråkselev på bussen.

Den glömska mamman har numer fått en ständig påminnelse i form av en bakgrundsbild i telefonen, där det står att jag inte får glömma honom. Den får jag titta på varje dag nu tills jag lär mig;)


tisdag 13 november 2012

Vill du prova sill?

Man får en del konstiga telefonsamtal måste jag säga. Nyss ringde en kille från ett marknadsföringsföretag och frågade om jag ville vara med i en marknadsundersökning om sill. Sillprovningen skall gå av stapeln på ett hotell i Göteborg en kväll nästa vecka. Nog för att sill är gott och det äter jag gärna, men denna övning hoppar jag nog över. Kan inte se hur jag skulle kunna  få in nån sillprovning i vardagsschemat. Det sa jag också till den trevlige killen. Då tog han fram esset, som jag dessvärre inte nappade på heller. Man skulle få 450 kr för besväret.

Nja. Funderar lite över målgruppen här. Jag tror han har större chans hos fattiga studenter (som säkert förresten avskyr sill, men skulle tvinga i sig några bitar ändå för pengarnas skull) än stressade barnföräldrar eller ännu bättre någon pensionär, som säkert gärna drygar ut kassan, gillar sill och dessutom kanske har lite mer tid. Har jag förutfattade meningar nu?

En sluten cirkel

Har man varit borta för länge från sin blogg när man har glömt sitt lösenord.......

I september skrev jag ett inlägg om Containerns ankomst och tänkte väl att det skulle sluta cirkeln, knyta ihop säcken eller vad man nu säger. Det blev visst aldrig publicerat. Nåväl. Jag gör det nu och så skall jag försöka ta lite nya tag sen med bloggen. Börjar sakna den litegrann. Nu har det nästan blivit så att jag undvikit att gå in på bloggen för att jag inte vet vad jag skall göra med min Meltingpot - vilket är väldigt synd för då blir det inte heller så att jag regelbundet läser alla fina bloggar jag normalt följer.



120914 skrev jag såhär:

Det har rått ett totalt KAOS i huset. 138 kolli ankom. 138 ÜBERVÄLFÖRPACKADE kolli. Killarna från flyttfirman hade aldrig sett något liknande. 1 glas var inpackat i 10! stora pappersark i silkespappersstorlek. Det fick plats 8 glas i en kartong som var större än en normal flyttkartong. Eriks säng var inpackad i bubbelplast (?), papper, wellpapp och så nya tjocka pappersark i dubbla lager och så mängder av tejp......Det mesta var skyddat på detta sätt, men de hade nog ingen koll på vad en svensk mjuk julstjärna är (kudde?) och hade tryckt ner den utan något som helst skydd i en IKEA dramat (rullväska) så den var helt deformerad:(

När man redan har ett möblerat hus innebär det en viss stress när allt kommer även om det borde vara som julafton. Var skall allt få plats?

Vi har slängt ut massor och gallrat kritiskt i  huset. Det har blivit åtskilliga turer till tippen och till secondhandaffären (som strax efter stängde - undrar varför?), en rejäl omflyttning i källaren, omfördelning av möbler i huset och omfördelning av saker till vinden (vet....man skall inte samla allt möjligt på vinden, men jag är ingen hamster så det är bra att ha saker som verkligen är bra att ha som åkte dit upp). Nu har vi äntligen fått ordning på nästan allt och det börjar kännas som ett hem igen.

Vi väntar på målare till några rum, så helt klart är det absolut inte, men nästan alla saker har en plats eller en tänkt plats.

Trots all röra räds jag nog inte för att göra allt detta igen någon gång för det är en BRA genomgång!

PS. Målat & klart och det mesta på sin plats.Finns några som jag är skyldig lite bilder. Skall ordna med det någon dag:)DS.