onsdag 30 januari 2013

Here we go again:(

Alfred har just kräkts. Igen. Lille stackaren. Samma visa natten mellan torsdag och fredag förra veckan:(

Så synd om honom.

I fredags fick jag lätt panik då jag stod inför utsikten att själv kanske bli sjuk och missa en härlig tjejhelg med mina fina Bangalorevänner hemma hos Åsa. Tack och lov klarade jag mig och kunde vara med och det är jag så otroligt glad för.

Det var verkligen en mysig helg med Åsa, Kristina och Maria. Vi avverkade shopping och lunch på stan, bubbel i soffan efter hemkomst (trots att vi nog hade behövt nån varm drink istället efter promenaden hem som kylde ner oss rejält), bad i ute-kar med mössa på och till middag räkor, kräftor, västerbottenostpaj & ostar och en fantastiskt god efterrätt:)

Tack kära vänner ❤!!

Nu hoppas vi att en slurk med Whisky och vitpeppar har samma goda effekt denna vecka och att Alfie tillfrisknar fort. Några dagars karantän väntar dock.



lördag 19 januari 2013

Fredasmys-ingen 90-talsnyhet

I går i 'På Spåret' pratades det om fredagsmys som om det vore ett fenomen från 90-talet.

Inte i vår familj. Där har alltid, sedan vi var små, fredagen varit mysdagen. Kanske berodde det på att mamma hade stående mathandlingsdag på fredagar då godsakerna inhandlades. Det var inte så att hon kunde svischa iväg till mataffären själv utan VARJE vecka hade hon farmor och farmors syster Edith i släptåg och oftast 2 barn.....pust! Detta innebar dock viss bonus för mig och Anna då alla tre köpte godis till oss.
Oftast köpte farmor 'Strong', plastklädda rör med minttabletter, (om ni minns dem), Edith köpte ofta ostbågar och mamma Bridgeblandning.

Inte sällan föregicks godisätandet av ost och skinkpaj eller hemgjord pizza som åts i gillestugan och sköljdes ner med fruksoda eller Loranga eller ibland till och med med te....

Sen hade vi full sjå att hålla oss vakna till familjen Macahan:)

Fredagsmys a la 70 och 80-tal i familjen Ryberg:)

fredag 18 januari 2013

App-Restaurang=ingen avkoppling!

Jag var på restaurang Pinchos i stan i går med ett trevligt gäng som jag gick en ledarskapsutbildning med för 6 år sedan. Vi ses inte så ofta, någon gång om året på sin höjd, så då vill man ju gärna prata med alla och uppdatera sig om läget. Om man hade haft tid med det vill säga......

Restaurangens upplägg är att man beställer sin mat/bordets mat med hjälp av en app på telefonen. Har man ingen telefon får man låna en padda eller liknande.
När mat och dryck väl var beställd, vilket tog oss en evighet eftersom det var tapas och det tog tid för oss sex (som beställde på min telefon) att bestämma oss.
När mat och dryck var klar kom ett meddelande på telefonen att det gick bra att hämta det man beställt......
Assietter, bestick och glas fick man själv ställa fram på bordet.
Ville man beställa mer så var det 'bara' att ta fram telefon och app och skicka ny beställning med samma procedur.

När man ville betala skickade man en signal via appen till en kypare. Det krångliga var bara att hela bordets mat (10 personer) hamnade på en räkning trots att det beställts från olika telefoner och vi på vår sida bordet hade inte en aning om hur de andra hade beställt. Vi sex hade direkt bestämt att vi delade jämt på vår beställning. Nu fick de andra inte mycket till val utan fick åka med på samma överenskommelse.

Inget att klaga på när det gällde maten, men för ett större sällskap var detta upplägg ingen hit i mina ögon. Vi gjorde jobbet och det var ett väldigt velande och passande och gående fram och tillbaka för att hämta det ena och det andra. För att inte tala om tiden det tog att sätta dig in i beställningsproceduren och menyn.

Varför gå på restaurang om man ska jobba som om man vore hemma? Visst ja, disken slapp vi förvånansvärt nog.

10 kr blev dricksen. Totalt.






lördag 5 januari 2013

Gothia Innebandycup

Just nu kretsar det mesta kring innebandy och turerna till och från Lundbystrandshallen och hallar i Väster har varit många de senaste dagarna. Det är ruggigt spännande att vara förälder!

Noras lag gick obesegrade genom gruppspelet utan ett enda insläppt mål och de har spelat sin bästa innebandy. Nora var superlycklig i torsdags när hon fick avgöra en tuff match i slutminuterna till seger för LIBK med 1-0. Hon var även målgörare i en match i går så hon har verkligen fått sitt självförtroende stärkt dessa dagar.

I dag 1/8 dels final mot Täby. Ett fantastiskt duktigt lag och vad vi förstod har de Sveriges största F98 trupp. Det blev en knapp förlust för Lindome med 3-2, men det var en rysare och tjejerna stod emot otroligt väl och kom igen två gånger till oavgjort men sen tog det dessvärre stopp. De har ett härligt lag och en fantastisk sammanhållning och de är alltid trevligt att vara supporter på dessa matcher när man ser att alla gör allt för laget.

Även Erik spelar och hans lag har mött tufft motstånd så för dem har det blivit både segrar och förluster. Ser fram mot en spännande match i morgon mot ett tyskt lag. Erik har varit målvakt alla deras matcher. Han trivs med det och är jätteduktig, men det är nästan lite extra nervöst......