fredag 17 april 2009

Bra-att-känna-till dag

Har nu kommit över chocken över Cornflakespaketet och börjat ägna mig åt trevligare shopping.

I går guidade Mia runt mig till flera bra-att-känna-till affärer och platser. Det är ovärderligt med den hjälp vi får av våra svenska vänner som har bott här ett tag. Det gör anpassningen så mycket enklare. TACK!

Vi startade dagen med coffemorning på OWC (Overseas women´s club) på Leela Palace. Fantastiskt hotell - har aldrig sett något liknande. På Leela Palace har de även (förutom coffemornings och ofantligt dyra rum) en fantastisk söndagsbrunch som man inte får missa om man är på besök i Bangalore. Hittills har enbart Patrik i vår familj haft nöjet att testa Leela´s söndagsbrunch, men det skall inte dröja länge......

Vi var även på den stora frukt- och grönsaksmarknanden. Förutom att mitt skoval kanske inte var det bästa för att traska runt där - höga kilklackar i kork - och en och annan fluga, så var det spännande att se allt som fanns att välja på av frukt och grönsaker och det kostar ingenting. Ett besök i veckan blir det säkert där.

I går var det väldigt varmt här. +37 tror jag. Barnen är badsugna när de kommer av skolbussen och då är det bra att det inte är många meter till poolen. Erik har börjat lära sig crawla så det ägnar han sig åt större delen av badtiden.

Det blir fort mörkt här på kvällen. 19 är det svart och ungefär då kommer "moskitomannen" cyklande på området. Han har en vanlig cykel med en motorförsedd insektsspruta på pakethållaren. Från insektssprutan sprids ett enormt rökmolm av något förmodligen väldigt ohälsosamt. Mannen (pojken) som cyklar har ett litet oansenligt munskydd på sig. Detta medel sprids även i ett rökmoln över poolområdet efter mörkrets inbrott. Om man andas in den röken får man definitivt andningssvårigheter en stund, men myggorna är ettriga och mina ben pepprade av myggbett i alla fall.

1 kommentar: