tisdag 20 oktober 2009

Maldiverna kan man inte få nog av

Turkost hav, vita stränder, snorkling och dyk, fantastiska fiskar i alla färger och mönster, hajar, delfiner, sköldpadda till havs, mycket mat, strålande sol från blå himmel, skuggande palmer och solskyddsfaktor 30 och 50 är en snabb sammanfattning av vår Maldivsemester.

Maldiverna - precis som förväntat och så nära (för oss). Efter endast 1,5 h flygning från Bangalore landade vi mitt i paradiset och efter en kort båttur på 15 minuter var vi på "vår" ö - Bandos. Lagom stor att gå runt och kantad runt om av sina vita stränder.

Snorkling har varit huvudsysselsättningen för oss. Under långa simturer i det varma havet har vi fått förmånen att se fantastiska fiskar i alla färger, mönster och former. Nora, Erik och Patrik träffade vid olika tillfällen på housereefs "egen" sköldpadda ute till havs. Jag fick nöja mig med att se den inne vid stranden dit några inhemska snorklare fört med sig den för en liten stund. Nämnda trio har också prövat på dykning med tuber. Erik fick pröva "bubbelmaker" ner till 2 m och Nora och Patrik testade "scubadiving" ner till 12 m. Lite läskigt att skicka ner sina barn i djupet, men det gick riktigt bra. Fantastiska instruktörer som tog hand om barnen. Nora fick lite skav i munnen av sitt munstycke, men tyckte ändå att det var en spännade upplevelse. Om några år kan Erik pröva lyckan på djupare vatten. Patrik dök en gång vid housereef och en gång från båt ute till havs.

Poolen på ön var varm som en jacuzzi och där har vi slappat i skuggan dagens sista ljusa timmar. Solnedgången är sedan ett skådespel i sig. Jag var även uppe en morgon i soluppgången och det kändes magiskt att stå på en vit, öde strand och se hur solen snabbt steg vid horisonten och känna den otroliga värmen som spred sig omedelbart då solen stigit upp.

Solskyddsfaktor 30 och 50 samt simtröjor har använts flitigt under veckan och vi har klarat oss fint från värsta brännan. I ryggslut och vid bikinikanter tog solen dock lite väl intensivt vid snorkling någon av dagarna, trots tröjor och solskyddsfaktor. Vattnets och vindarnas inverkan på solen är förrädisk.

Sista kvällen var vi på båttur för att se delfiner som, stora och små, gjorde allt för att imponera på oss åskådare. "Mamma, tänk att vi sitter på en båt mitt ute i havet i Maldiverna och ser på vilda delfiner. Det är mäktigt." sa Nora.

Klicka på bilderna i bildspelen om ni vill se dem i större format.

10 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder. Ni verkar ha haft det toppen. Här komma är det grått, grått och grått idag, men i helgen var det underbara höstdagar med klar luft och sol. Kram Katarina

    SvaraRadera
  2. Hemma skulle det givetvis vara... /Katarina

    SvaraRadera
  3. Absolutely fabulous!!

    Håller med Nora; Mäktigt....å vilka minnen för livet ni samlar, hela tiden ;-)

    Du strålar i din graviditet Lena! Har tittat på lite gamla videoklipp, ett var från Branäs 2007...Kul!

    Saknar er alla!

    Massor av kramar Ylva m/ familj

    SvaraRadera
  4. Vi saknar er massor! Ser fram emot lite nya tremånaderbilder på lilleman.
    Kram Lena o co.

    SvaraRadera
  5. Oj, vad härligt det ser ut!!!!Nästan sa man skulle vilja byta............

    Kramar Ulle m familj

    SvaraRadera
  6. Så härligt ni har det - njut av varje ögonblick (och det verkar ni göra!!!) Vilken upplevelse för er alla och minnen för livet. Här allt kallt, regnit och vissa dagar får man till och med skrapa rutorna på morgonen. Men hösten är vacker med alla färger.

    Kramar Ulrika m familj

    SvaraRadera
  7. Vilka underbara bilder och vad snabbt ni fick fram dem. Det kändes nästan som jag var där själv. Men var är bebisen? Det var inte mycket till mage! Men hon/han ligger väl inuti.
    Kram från Ulla

    SvaraRadera
  8. Hej på Er!
    Vad avundsjuk jag blir:) Här är det ju 7 grader, ibland lite småregn och blåst. Njuut!!
    Kram Annika& Co

    SvaraRadera
  9. Hej på er!
    Vad härligt det ser ut!

    Vi vill också ha det så bra!

    Sköt om er!

    Rolf, Lotta, Pauline och Alexander

    (Hoppas detta syns, är inte så bra på sånt här)

    SvaraRadera
  10. Syns bra. Kul att ni läser. Tack för senast - väldigt trevligt! Hoppas det går bra med höstträningen. Fina tider på Lidingöloppet såg vi. Kram Lena, Patrik, Nora o Erik

    SvaraRadera