söndag 25 juli 2010

Många mil i bil

Innan vi for iväg hann vi dock med ett väldans trevligt besök på Sjömagasinet. Där vi bjöds på fantastisk Överraskningsmeny. Detta var vår 40 års present från Patriks syskon med familjer. Väldigt uppskattat. Tusen tack igen♥
Förra fredagen fyllde vår lilla älsklings-Maja 8 år och detta firades som brukligt i strålande väder med jättegod mat & fin tårta på Lindströms altan. G rattis gumman♥
Tidigt lördag morgon satte vi oss i bilen för en tur till familjen Tullberg i Stockholm. Så trevligt att ses igen. Tack för en härlig helg♥

Efter en hotellnatt i Norrköping mellan söndag och måndag stod Kolmården på tur. Mycket osmart valde vi att börja med egen bil i safariparken. Fler än vi tänkte visst så. Detta hade nu inte varit ett problem OM alla besökande bilar hade följt de regler som gällde. Dvs. STANNA INTE hos strutsar, lejon och björnar och stanna helst inte någonstans utan rulla i sakta mak. Man kan milt uttryckt säga att vissa människor har svårt för instruktioner. Totalt intelligensbefriat stannade vissa precis bredvid en björn för att fotografera eller alldeles nära lejonen, för att inte tala om bilen som verkligen frotterade sig med strutsarna i 10 minuter medan vi andra snällt fick sitta och vänta i våra bilar oförmögna att ta oss vidare en enda meter. Känner att jag blir irriterad bara jag skriver om det.................Efter 1½ timmas tur på denna minimala bilsträcka nådde vi till sist slutet på safariparken helskinnade och grymt uppretade.
Alla, och inte minst Alfred, blev desto gladare av den fantastiska delfinshowen. Alfred stod i knät och skrattade högt, speciellt åt piraterna som var en del av showen.
Efter Kolmårdenbesöket var det dags för nästa långa bilresa. Nu till Oslo och familjen Ladegård. Erik tillbringade större delen av tiden i källaren tillsammans med 16 årige Jan-Erik där de spelande diverse tv/datorspel till Eriks stora lycka. Vi såg nästan bara till dem i samband med måltider.

Vi andra ägnade tisdagen åt ett besök inne i Oslo där vi bla. tog oss en närmare titt och gick PÅ nya fantastiska operahuset. Här är Anne-Lise, Ove, Patrik och Nora påväg ner från taket.

Roade mig med att ta ett kort på mig sjäv från taket i en bild där man ser både ute och inne.

Fantastisk arkitektur. Här ser man de olika våningarna inne i byggnaden. Mäktigt var ordet.
Tack för dessa fina dagar i Oslo♥

torsdag 22 juli 2010

Hipp, hipp HURRA för Sebbe idag!

Alfreds lille kompis Sebastian fyller 1 helt år idag 21/7. (Bloggen är av någon anledning feldaterad). Vi skickar många grattiskramar till dig i Frankrike och hoppas att du har fått smaka på något extra gott & fått roliga presenter idag på din första födelsedag.
Syns snart.
Puss & Kram ♥

torsdag 15 juli 2010

Solskydd med bollfrans


Falkenberg

Gårdagen tillbringades i ett soldränkt Falkenberg. Vi började med ett besök hos Patriks bror med familj i deras hyrda stuga. Där fanns även Patriks syster med familj och lite senare anslöt även farmor och Anders. Det blev god fika i solen och lite poolbad där innan vi drog vidare till familjen Ekbergs härliga sommarhus söder om Falkenberg. Där fick vi härlig lunch innan det blev ett dopp i närbelägna havet och därefter jorgubbar, melon & glass. "Åh vad jag har saknat Åsas goda mat" sa Nora och vi andra kan ju inte annat än att bara instämma.
Tack♥ för gästfriheten.

Dagen avslutade vi hemma med grillkväll på altanen tillsammans med goda vänner.

BVC

Alfred har varit hos "syster" Karin på BVC koll idag. Numer heter det familjecentralen fyrklövern och såg ganska annorlunda ut jämfört med sist vi var där. Lite förvirrande att något så bekant som BVC nu inte alls var så bekant. Det är med andra ord länge sedan jag beträdde dessa marker senast. Alfred var i vanlig ordning solskenet självt och lät sig villigt vägas och mätas.
6295 gr och 65,5 cm lång var dagens notering.

måndag 12 juli 2010

Sen sist.........

.......har det tagits svininfluensavaccin med väldigt ond arm och en matt Patrik som följd. Snabbt övergående dock. Barnen skall få sitt vaccin nästa vecka.


Vi har också hunnit med lite salta bad och sjöbad. Det senare med lite väl mycket dramatik. Barnen ville absolut till hopptornet som ligger en bit från bryggorna och min kompis C tyckte att vi nog borde gå med (jag har låtit dem gå själva tidigare). Som tur var gick vi med. Plötsligt när vi står på berget vid sidan om 3 meterstornet så halkar Erik ner från hopptornet på sidan, ungefär mitt på ansatsen. Han bara försvann och jag fick panik! Han måste haft änglavakt för han klarade sig undan med lite skrubbsår. Jag såg hela scenariot framför mig att han hade slagit i huvudet i någon stålregel på vägen ner eller i berget på sidan, men som tur var inte. Han var såklart chockad men fortsatte ändå att hoppa, vilket säkerligen var bra för kommande bad men jag var ganska skakis. Hu.

Sen har vi röjt och städat i vår källare - en regnig dag. Det känns befriande för när vi kom hem insåg jag att vi i stort sett slängt in våra saker i vår gillestuga efter förra sommaren. Verkstadsrummet var inte heller i nåt vidare skick men dessa utrymme har vi fått iordning på nu. Jag gillar ju att rensa och röja så det var inte särskilt betungande. Patrik mattades efter ett tag men var ändå väldigt "nyttig" då han istället roade Alfred så att jag kunde arbeta ifred. Jag hade ett litet mission också och det var att finna fram våra skidkläder och underställ och lägga dem på särskild plats, så att de lätt går att hämta när det är dags för skidresan till Trysil strax efter jul.

Slänghögen efter källarröjningen

Vi har också hunnit med flera härliga sommarkvällsmiddagar med goda vänner.


Och så lite underbara sommarbilder.

onsdag 7 juli 2010

Cyberkompisar

Om man inte kan leka i verkligheten så går det fint via Skype. Erik blev så glad när han upptäckte att Jakob (kompisen som bor i Indien där vi bor, men nu också är på Sverigesemester) var online. Under en väldigt lång stund pågick guidning av DS spel (Pokémon)med termer som jag inte fattar ett dugg av, men roligt verkade de ha. Jag hade tänkt mig några ord med Åsa, men det fanns det inget utrymme för...

Full koncentration=tänker

söndag 4 juli 2010

Dop

Alfred Gustav Arthur
Lindome KyrkaFaddrar; faster Erica & AndersErik häller dopvattnet, som farmor tagit med hem från Jordanfloden, i dopfuntenFina flickor sjunger "Idas sommarvisa" så vackert så♥Nora med nydöpt lillebror
Erik med lillebror som äter och äter på den goda spetsen på dopklänningen

Perfekt sommarväder för dopkalas på altanen
Småkillarna spelade fotboll medan andra........ ..............roade sig med att titta på Tyskland-Argentina
Fina tårtor som Nora har dekorerat
Ebba & Maja med Alfred och hans nya fina kompis Puppy

Fina killar i brunt

Första riktigt sköna sommarkvällen tillbringades hos kära vänner tillsammans med goda vänner & god mat & dryck. Tack ♥
Värdfamiljens lillasyster & hennes mjukisapa Dexter har varit snälla och lånat ut den fina bruna koftan till Alfred över sommaren.

Vad gör man på den här kölen då?



fredag 2 juli 2010

Fulltaliga

Patrik har kommit hem och barnen kastade sig i famnen på honom när vi kom hem från stranden. Jag hann knappt stanna bilen. Alfred såg väldigt nöjd ut i pappas famn och fyrade av leende efter leende.

Alfred har börjat med lite nya övningar. Han vänder sig från rygg till mage. Hela tiden. Armen fastnar under magen och så ligger han och hoar & hoar och kämpar tills han får loss den. Han som gillade babysittern i måndags avskyr den nu. Då måste man ju nästan ligga ner och fastspänd dessutom. Ingen hit. Vill helst bara sitta upp och helst framåtlutad så att han studera tårna. Får bli lite bilder i morgon för nu är timmen sen.

Har varit vid havet idag men det var dessvärre överfyllt med brännmaneter så något bad blev det inte.

I morgon är det dopsamtal och fix inför Alfreds dop på lördag, vilket mycket ostrategiskt går av stapeln kl 16 på lördag ,vilket är precis matchstarttid för kvartsfinalen mellan Tyskland-Argentina. Det har några närstående dopgäster upplyst om minsann. Inte lätt att veta och dessutom är inte jag skuld till tiden utan prästen i detta fall, som har 40 konfirmander att avklara innan dopet och därför har skjutit fram tiden flera gånger. Tyskland och Argentina får därmed klara sig utan vår support.