söndag 25 juli 2010

Många mil i bil

Innan vi for iväg hann vi dock med ett väldans trevligt besök på Sjömagasinet. Där vi bjöds på fantastisk Överraskningsmeny. Detta var vår 40 års present från Patriks syskon med familjer. Väldigt uppskattat. Tusen tack igen♥
Förra fredagen fyllde vår lilla älsklings-Maja 8 år och detta firades som brukligt i strålande väder med jättegod mat & fin tårta på Lindströms altan. G rattis gumman♥
Tidigt lördag morgon satte vi oss i bilen för en tur till familjen Tullberg i Stockholm. Så trevligt att ses igen. Tack för en härlig helg♥

Efter en hotellnatt i Norrköping mellan söndag och måndag stod Kolmården på tur. Mycket osmart valde vi att börja med egen bil i safariparken. Fler än vi tänkte visst så. Detta hade nu inte varit ett problem OM alla besökande bilar hade följt de regler som gällde. Dvs. STANNA INTE hos strutsar, lejon och björnar och stanna helst inte någonstans utan rulla i sakta mak. Man kan milt uttryckt säga att vissa människor har svårt för instruktioner. Totalt intelligensbefriat stannade vissa precis bredvid en björn för att fotografera eller alldeles nära lejonen, för att inte tala om bilen som verkligen frotterade sig med strutsarna i 10 minuter medan vi andra snällt fick sitta och vänta i våra bilar oförmögna att ta oss vidare en enda meter. Känner att jag blir irriterad bara jag skriver om det.................Efter 1½ timmas tur på denna minimala bilsträcka nådde vi till sist slutet på safariparken helskinnade och grymt uppretade.
Alla, och inte minst Alfred, blev desto gladare av den fantastiska delfinshowen. Alfred stod i knät och skrattade högt, speciellt åt piraterna som var en del av showen.
Efter Kolmårdenbesöket var det dags för nästa långa bilresa. Nu till Oslo och familjen Ladegård. Erik tillbringade större delen av tiden i källaren tillsammans med 16 årige Jan-Erik där de spelande diverse tv/datorspel till Eriks stora lycka. Vi såg nästan bara till dem i samband med måltider.

Vi andra ägnade tisdagen åt ett besök inne i Oslo där vi bla. tog oss en närmare titt och gick PÅ nya fantastiska operahuset. Här är Anne-Lise, Ove, Patrik och Nora påväg ner från taket.

Roade mig med att ta ett kort på mig sjäv från taket i en bild där man ser både ute och inne.

Fantastisk arkitektur. Här ser man de olika våningarna inne i byggnaden. Mäktigt var ordet.
Tack för dessa fina dagar i Oslo♥

3 kommentarer:

  1. Undrar om det inte är samma arkitekter som till biblioteket i Alexandria. Det är också lutande på samma sätt, men jag vet inte om man kan gå på det taket. Operahuset ser verkligen häftigt ut!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kom hem snart kusin<3

    SvaraRadera
  3. Marianne, Jodå - det är samma arkitektbyrå som har ritat biblioteket i Alexandria. Det är en Oslofirma. Minns inte namnet. Fantastisk byggnad.
    Kram

    SvaraRadera