fredag 6 maj 2011

Oförlåtligt ljus

Vår garderobskorridor eller, man kan med lite god vilja kalla det vårt dressingroom har varit mörkt ett längre tag. Vi slutade att ersätta halogenspottar i de 3 lamporna eftersom de höll 2 dagar och slocknade sedan. Ägarens agent, Handyman Srini, kontaktades då vi ville få lamporna utbytta.
Som ni vet, vid det här laget, så mal kvarnarna långsamt i Indien, men efter några veckors mörker har det nu ljusnat, och något alldeles väldigt dessutom.

I går förmiddag kom en mycket ung, men duktig elektriker (som fö Alfred föll direkt för och ville hålla handen och smilade upp sig väldigt mycket! Den bäbisen saknar Santhosh!:) Elektrikern monterade ner en av de trasiga lamporna att ha som modell när han, eller möjligen Srini, skaffade nya.

Sent i går eftermiddag kom elektrikern och Srini med de nya lamporna. Mina misstankar om att det inte skulle bli en designsensation infriades. En glasboll med "pluppar"/fördjupningar i, monterade på en rund spegel med mönsterfasad kant. OCH med LED belysning! Det var han särskilt nöjd med, Handyman Srini, för de blir inte varma.

Så nu har vi äkta provrumsbelysning i vårt "dressingroom". För säkerhets skull sitter det en lampa precis ovanför spegeln mitt emot min garderob. LED ljuset är verkligen inte förlåtande. Jag får blunda. Eller kanske hänga nåt över spegeln?

De 3 lamporna är monterade i en inte helt rät rad. Patriks garderobsdörr visade sig slå i en lampa så den fick flyttas i sidled. Såg nu även att den bortersta lampan vid fönstret sitter lite på sniskan.

Jag blir alltid så förundrad över att de flesta här inte bryr sig det minsta om hur saker SER UT. Designmässigt, ok, definitivt olika smak, men finish? Det finns inte i detta land. Någonstans.

Vad tycks?




5 kommentarer:

  1. Jag får väl säga att det verkar strålande ;)
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Sicka vackra klot! De ser nästan kungliga ut. Och praktiskt när man bara kan stå under dem och då spegla sig uppifrån!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. OMG! De var värre än jag föreställde mig, trots din målande beskrivning...Men jag är impad av att de öht fixade ljus åt er! kram M

    SvaraRadera
  4. Malin - Ja, precis såna som jag skulle valt själv ;)

    Lotta - Ja, bokstavligen. Blå stfrålar! Kram

    Åsa - Ja men det har du ju rätt i. Tänkte inte på det. Två funktioner i ett. Tack för tipset:)Kram

    M - Nä men du menar väl inte att de är fula;) Om du vill kan jag be Srini att fixa några till ditt hus också.....eller kanske inte ändå. Kram L

    SvaraRadera