söndag 3 juni 2012

En första Indienrapport

Det blev ett lyckat möte med Santhosh på flygplatsen i torsdags natt. Alfred kände omedelbart igen honom och ropade 'Santhosh, Santhosh' när han såg honom. Jag fick blommor och S var väldigt glad att ha oss tillbaka igen. När han skulle gå iväg till flygplatsens parkering för att hämta bilen, satt Alfred glatt kvar på Santhosh arm och vinkade och ropade 'bye, bye' till oss när de försvann iväg:) Alfred hade uppenbarligen inga bekymmer med att följa med där.

När vi kom hem till huset och körde upp på uppfarten, blev Alfred jätteglad och ropade 'där' och pekade på dörren. Han kände helt klart igen sig. Väl inne i huset var ju nästa bonus såklart att pappa fanns där och en massa leksaker som ju blev som nya på nytt. Det var inte lätt att få den lille killen i säng trots den sena (tidiga?) timmen (03).

Det blev lång sovmorgon i torsdags och sen en slapp dag med kaffe på terassen här hemma och lunch på klubben med fina vännerna Maria & Åsa som jag har saknat så mycket. Härligt att se dem igen!!

På fredagen inleddes 'måste' shoppingen med en tur till Phoenix mall tillsammans med Nora, Alfred & Maria.

Erik for med skolbussen på morgonen för att vara med och titta på skolans Simtävlingar & träffa alla klasskompisar o lärare. Erik är aningen putt över att vi flyttade innan detta event. Han hade gärna varit med och försvarat totalsegern från förra året. I år fick han nöja sig med läktarplats tills det var dags för 'parents race' där han fick vara med. Trots sin sista plats i detta race på 25 m freestyle var Erik väldigt nöjd, då han slog nytt pers.

På fredagskvällen var vi bjudna på middag tillsammans med fam E hemma hos Maggan & Ulf där det bjöds på tandoorimat från egna grillen, tillagad av 'egen' grillmästare från Nepal. Även deras chaufför var med och servade och kom in med det ena fatet efter det andra med tandoorigrillade godsaker. Det var en härlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Tack <3

I går (lördag) stod ytterligare inköpsärenden på listan och Patrik, jag och Alfred tillbringade större delen av dagen i stan och for mellan olika butiker för att köpa sofftyg, fixa lite skrädderi, köpa sulky till Alfred mm mm. Det slutade med en hallonfärgad (läs rosa....!) sulky. Enda färgen som fanns på den McLaren sulky vi ville ha. En likadan som den som aldrig kom med hem från Indien/Paris vid förra resan. Snålheten satte i detta fall stopp för en något pojkigare färg, då priset här är kring 900 och i Sverige 2700. Alfred älskar sitt kitschiga fordon:)

Kvällen tillbringades på coctailavskedsfest hos Ekbergs. Åsa - mästare på mat - hade gjort fantastiskt goda drinktilltugg; små snittar, dubbelmarinerad oxfilé på tandpetare, marinerad kyckling, pajer, kryddiga räkor med mango (tror jag...) på små risskedar. Väldigt gott & trevligt! Tack för en jättetrevlig kväll <3

Och så idag brunch på Taj West End med bästa vännerna. De flesta lämnar Indien nu så det var sista brunchen för många av oss. Nästa brunch får vi ordna själva i Sverige. En bra anledning att dra ihop detta härliga gäng.

Tänk att vi är här nu och får vara med om allt detta trevliga. Får nästan nypa mig i armen.

Många frågar hur det känns att vara tillbaka och det är verkligen jätteroligt och det känns fortfarande som hemma. Såklart tack vare att huset är som när vi lämnade det, Santhosh kör runt på oss som han brukade och våra vänner finns här. Vart man går här på området finns någon att hälsa på.

Samtidigt tror jag att jag verkligen kan njuta av allt detta just för att det är en begränsad tid och jag känner verkligen att jag är färdig med att bo i Indien även om det har varit en fantastisk tid.




4 kommentarer:

  1. Åh så roligt att läsa! Jag undrade just hur lille Erik skulle reagera! Njut!!!

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att det verkar blir ett riktigt bra avslut på er fantastiska tid i Indien. Syns den 11:e. kram

    SvaraRadera
  3. Låter som ett fantastiskt återbesök! Själva njöt vi av den kallaste junidagen i Stockholm sedan 1928! Fyra grader och regn från sidan, ihållande hela fredag o lördag. Vi hade dock väldigt trevligt och mycket shopping blev det. Det var uppehåll på NK! Hälsa alla där nere och njut de sista dagarna! Kram syrran

    SvaraRadera
  4. Vad härligt det måste kännas att få vara tillbaka till både make som sitt hem. Ni har ju alla möbler där. Kul med Alfred att han kände igen sig så bra! Då blev nog S glad!

    Njut nu!

    Kramar!!

    SvaraRadera