onsdag 2 november 2011

Efter lång tystnad - ett långt inlägg

Nu har det varit tyst här förfärligt länge - Jag vet, men det är av en trevlig orsak - Sverigebesök av syster med familj & och dessutom en knapp härlig vecka på Maldiverna tillsammans med dem. Jag försökte posta ett inlägg på telefonen från flygplatsen i Bangalore innan vi skulle fara iväg, men det ville inte Blogger så det blev inget med det.

Det har varit intensiva dagar sedan de kom. Det blev en rivstart på lördagen. Vilan blev kort eftersom de dessutom var rejält försenade och kom fram snarare på morgonen än mitt i natten. Efter den korta vilan var det dags för familjedag i Hoskote på fabriken (dessvärre utan Nora & Erik som var på genrep de sista timmarna innan "We Will Rock You" på kvällen). Vi stannade ett par timmar, därefter var det dags att dra sig hemåt och förbereda sig för kvällens musical. I denna förberedelse (eller snarare inför Maldiverna) ingick en vända till salongen här på klubben för vaxning av benen  - en ny smärtsam erfarenhet för min del (jag har provat själv hemma dock.....utan något lysande resultat - Vad är det för fel på rakhyvlar??) fast trådning av ögonbrynen är mycket värre, men det är en annan historia............ 

Patrik pratar till medarbetarna på lokala språket Kannada, vilket mottogs med stort jubel.
Observera den coola speakern:)
"We Will Rock You" var en lysande uppsättning av eleverna på Indus. Fantastiskt bra!!! Jag är så glad att båda barnen var med. Det riktigt lyste i ögonen på Erik av glädje när han dansade. (Nuförtiden lyssnar Erik nästan bara på Queenlåtar :) Jag önskar ni alla kunde fått se. Kören och skådespelarna sjöng superbra!


Tyvärr lite bildbrist då mörkret gjorde att bilderna blev suddiga. En fin på kören hittade jag i alla fall och en på Nora, Gaby och Holly.

Söndag = brunchdag vid särskilda tillfällen. Den här gången på Leela i trevligt sällskap med våra gäster och flera av våra vänner här.


Ebba testar det dignande dessertbordets läckerheter


Efter en del shopping på måndagen då många inköp klarades av blev tisdagen en vilodag med packning inför Maldiverna. När bilderna är sorterade lägger jag upp ett album men kan inte låta bli några smakprov nedan. Fantastiskt härlig vecka med MYCKET bad och snorkling. Det är en fascinerande värld där under ytan och man kan nästan inte se sig mätt på alla färgglada koraller och fiskar i regnbågens alla färger.

Det blev inga dyk i år. Patrik var tyvärr förkyld under större delen av veckan, men eftersom öns husrev bjuder på en så vacker miljö räcker det gott att snorkla. Patrik och Johan fick förmånen att simma med en havssköldpadda och även klappa lite på den när den var uppe vid ytan för att hämta luft.

Alfred stod ut på barnpassningen 20 minuter. Han ville bara ut och bada så det var en mycket kort erfarenhet för hans del med ett luftkonditinerat lekrum:) Jag trodde att han kanske behövde lite paus från badandet och den varma solen, men han höll uppenbarligen inte med, utan skrek så intensivt så att de fick bära ner honom till oss på stranden. Med sina superbra puffar guppade han runt i havet timmar i sträck eller flyttade sand från stranden ner i havet, eller vatten från havet upp på stranden. Ett oändligt jobb!
Fina kusiner 

Vackra väninnor;) (Familjen Ekberg var också på Bandos)

Fanns hänggungor lite varstans på ön att slappa i

Vackert ljus men oväder på ingång

Fin badpojke i solnedgång

Vi fick en badring av några hemvändande Bandosresenärer. Den blev snabbt populär .

Sötaste badkillen provade gärna igenom alla medhavda hattar. Han gillade Majas bäst!

En vanlig syn under veckan:)
Badtunna i hushållet (Vi blev av någon anledning uppgraderade till en  bungalow med egen badtunna, men efter ett dygn bytte vi i vår familj till ett annat rum - det vi egentligen beställt, då trappa och övervåning med farliga räcken inte var för oss med en nyfiken 1½ åring som tar alla risker som finns).

Johan & Anna utanför en sin bungalow
Efter lyckad snorkling

Familjen Lindström & Ekberg åkte på Delfintur. Vi var på denna fina tur för 2 år sedan. Inte heller detta något för 1½ -åringar.



2 kommentarer: