fredag 21 oktober 2011

Högtflygande.........

Jag måste erkänna att jag nog inte trodde att Metron; Namma Metro, i Bangalore skulle bli åkklar innan vår hemfärd. Minns hur det såg ut på vår pre-visit, då vi för första gången såg innerstan och MG Road (Mahatma Ghandi Road). Den forna paradgatan var nu bara ett minne för Bangaloreborna, förvandlad till ett enormt vägarbete och de första pelarna för nya Metron var gjutna. Ett, till synes, evighetsarbete var påbörjat. Planerna på en metro påbörjades 2007. I februari 2009 verkade arbetet med metron oändligt och detta arbete hade och har förvandlat trafiksituationen i stan till ett ännu bedrövligare skick. Tyvärr har metrons avlastning på trafiksituationen minskat för varje dag sedan bygget påbörjades. Stan fylls dagligen på med nya fordon.....
När den är fullt utbyggd så kanske, men det kommer att dröja många år.

Jag blev i alla fall motbevisad. I går kl 16 rullade det första tåget för allmänheten på den först öppnade linjen och intresset var stort. Många ville tex. fira sin födelsedag med en jubileumstur, eller bara köpa en biljett för den allra första resan eller åka med denna modernitet istället för att flyga. Någon trodde att det skulle vara för kallt att resa med tåget då det är utrustat med AC.

Tidigare på dagen hade det varit en hel del invigningsceremonier för prominenta gäster. Några som inte var helt nöjda med hur dagens urvecklade sig var Union Railway Minister och han yngre kollega. De kom försent, inte bara för den allra första turen, utan även den tur som var avsedd för media (som han såklart inte alls ville åka med egentligen). De tyckte sig vara "treated disrespectfully" av organisatörerna. Kanske skulle herr järnvägsminister ta och lära sig att TÅG VÄNTAR INTE. De två ministrarna blev sedan erbjudna en resa i eget tåg, men vägrade.



MG Road 2007
2008


MG Road  2010

20 Oktober 2011

Bilderna är lånade från nätet.




3 kommentarer:

  1. Grattis! Ja a/c är ett himla otyg, för att inte tala om alla dessa kalla matvaror! :-)

    SvaraRadera
  2. Kul att det kom igång före ni flyttade hem. Undrens tid är med andra ord inte förbi.

    Hur ser de sista månaderna ut? Möbler ska väl skeppas över?

    Hoppas ni inte har för mycket bekymmer med rörprolemen.

    Kram kram

    PS. STORT grattis till Erik!!!

    SvaraRadera
  3. Karlavagnen - För en Indier är allt kallt farligt. Även regn :)

    Taina - Verkar som att husägarens agent tycker att det kan vänta med att hacka upp väggen. Har inte hört av honom och det bådar gott. Det rinner ner dåligt i avloppet men annars inga akuta problem just nu.

    Syster m fam kom i morse så nu blir det 2 härliga veckor med dem sen går jag nog börja tänka på flytten.....Containern åker nog inte förrän Patrik åker men det gäller ju att han får koll på vad som skall med hem och inte.

    Jag måste nog ta en tur i nya metron även om det känns lite som att ett tåg kan trilla ner när som helst :)

    Jag skall hälsa Erik. Jättekul för honom! Kram

    SvaraRadera