torsdag 7 maj 2009

Oj! Nu är det på riktigt


I dag kom alla våra saker från Sverige och det känns fantastiskt skönt och samtidigt overkligt att se VÅRA möbler och allt annat vi längtat efter här. Det blir hemma på ett nytt sätt.


Blev riktigt imponerad av att Eriks alla indianpärlor, sånär som på en handfull, låg kvar i sina skålar av porslin utan lock, endast invirade i papper. Det har nog varit en lugn båtfärd. Enda missödet är att vi numer har en originell zebramönstrad vedkorg från Svenssons i Lammhult, istället för en vit. Noras svarta storkuddar i randig plysch hade legat nertryckta i den och gjort avtryck, troligen pga fukt.

Just nu är alla mest glada för att ha fått ordentliga sängar( möjligen undantaget Erik som synes)och täcken, vilka inte precis behövs i denna hetta, men ändå. I flera veckor har vi fått nöja oss med superhård säng med enbart underlakan som täcke. Det finns inga "normala" påslakan här. Förstår inte hur de bäddar. Maiden såg mycket förbryllad ut idag när jag stoppade i ett täcke, men hon lärde sig snabbt.

En annan ny bekantskap för henne var dammsugaren. Den gillar hon nog inte, men den behövs till mattorna, så jag har haft liten dammsugarskola med henne. Även om hon vill så går inte mattor att få rent med kvasten, som alla golv sopas med. Jag skall lägga in en bild på den någon dag. Lustigt litet redskap som indierna avgudar. Jag hade köpt en stor svängbar torrmopp, men den har hon inte rört.

2 kommentarer:

  1. Låter som ni har fullt upp. Märks att du är van att vara "Boss" Lena. Hoppas allt är bra med er. Tänker på er OFTA.

    SvaraRadera
  2. Oj! glömde visst att skriva att det var från fam Melin:-) som det kan bli:-)

    SvaraRadera