torsdag 28 oktober 2010

6 dagar i Bangalore

Tiden räcker inte riktigt till till dagliga uppdateringar av bloggen nu när vi har trevligt besök från Sverige.

Vi far runt och försöker visa så mycket vi hinner av Indien. I söndags besökte vi den färgrika fruktmarknaden i byn Vartur, som ligger på vägen mot barnens skola. Otroligt fina grönsaker & fin frukt och det kostar nästan ingenting. Granatäpplen som har säsong nu kostar 10 kr/kg. Väldigt goda så de frossar vi i. På grönsaksmarknaden får man en verklig bild av livet i en indisk by. Mitt framför ögonen höggs huvudet av ett lamm och hönor. Inte så trevligt att se, men skall man äta färskt kött här och inte har någon kyl, vilket är få förunnat i byarna där elförsörjningen är knaper, så är det att köpa det färskt och tillaga samma dag.

Det finns ett bildspel i högermarginalen från besöket på fruktmarknaden. Det är Nora som står för fotograferingen.

Det har förstås också blivit några vändor till poolen. Alfred och jag har blivit betydligt bättre från våra förkylningar, vilket känns skönt inför nattens flygresa till Thailand.

I går var Max & Kajsa med våra barn i skolan och fick en helt ny skolupplevelse, medan vi vuxna (-Patrik) var en heldag på stan för shopping. När vi åkte hem, och på vägen hem skulle hämta upp Patrik på kontoret i stan, sa Geir "och var skall Patrik sitta?" Det skall påpekas att vi då åkte 3 personer + chauffören i en 7 säters bil som var fullproppad av kassar.

I dag är Geir iväg med Patrik för att få en visning av Volvofabriken. Vi har också planer på ett sista-minuten tempelbesök, där man kan göra diverse aktiviteter, innan det är dags att packa ihop oss och lämna Indien ikväll för en vecka i Thailand.

6 kommentarer:

  1. Grönsaksmarknaden låter intressant. Hoppas att vi hinner med den när vi kommer. Har sett något liknande i Kina där köparna valde ut sin höna som sedan slaktades. Om vi inte hörs, så ha det så trevligt i Thailand!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder.
    Hoppas alla har det toppen.
    Hälsningar från fam. Mattsson

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder, vill åka dit och handla. Nora tar jättefina bilder =) Ha det så härligt i Thailand. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  4. Farmor - Det hinner vi säkert med. Det finns många spännande markander här. Kram

    Fam Mattson - Tack för hälsningen! Kram

    Ulrika - Du är välkommen:) Kram

    SvaraRadera
  5. Fantastiska kort! Helt i min smak.
    Kram C

    SvaraRadera
  6. C - Roligt att du gillar dem. Nora är riktigt duktig. Det kommer att finnas massor för dig att fotografera när du kommer :) Kram

    SvaraRadera