söndag 28 november 2010

Adventstid

Kompromiss - adventsstjärna i dörrpost
glögg


Nejdå, vi har inte låtit ljuset brinna hela dagen. Det är ett ljus från förra året. Svåra att få tag på, så här tager man vad man haver....

Tiden rusar på och det är redan advent, vilket skulle gått oss helt förbi om vi inte hade "egen" koll. Det är inget som märks här (men så är det ju med alla våra högtider - jag märkte knappt av julen heller förra året).
I helgen har vi gjort vårt bästa för att fånga lite av den förväntansfulla känslan inför julen. I går bakade vi lussekatter och pepparkakor (deg från IKEA). Lussekatterna blev fina, om än med lite tafatt saffranssmak, medan pepparkakorna snarare blev mjuka pepparkakor än hårda. Vet inte om det är ugnen eller kilmatet. Det är ganska fuktigt här för tillfället efter en förfärligt tråkig november vädermässigt.

Vi har adventspyntat med pappersstjärnor och en snöstjärna som lyser. Det är svårt att få till bra upphängningar och om det lyckas så finns det garanterat inte en elkontakt i närheten. Man har i alla fall inte haft några adventsstjärnor i åtanke när man drog elen. Många elkontakter sitter i midjehöjd och på underliga ställen. Favoritljusstaken Julius är inte ens framme. Den saknar ett ljus och dessutom saknar vi fönsterbrädor. Förra året stod den på längst ner vid ett golvfönster men även om den hade fungerat så hade det i alla fall inte varit tal om någon golvplacering med den lille räser-råttan Alfred som är i farten och undersöker allt.

I dag på eftermiddagen hade vi goda vänner här på mysigt adventsfika. När mörkret la sig så kändes det lite extra mysigt. Värmen från värmeljusen fick pareras med AC.
Nu hoppas vi att snön och kylan håller i sig där hemma så att vi får en vit jul.

Om 3 veckor är vi hemma, men innan dess skall det lussas också....

5 kommentarer:

  1. Härligt att ni åker hem till jul, det blir ju bra mycket bättre julstämning än i värmen. Även om man har alla tillbehör är det inte samma sak i ett varmt och tropiskt land. Det är ljuvligt att ha ljusen på "rätt" ställe och olika sorters pepparkakor att välja på : )

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Å det var såååå gott o sååå mysigt och ni har verkligen fått till fin adventskänsla i huset!

    SvaraRadera
  3. Håller med Maria! Jättemysigt och gott. Klart godkänd första advent. Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. Ni har nog mer adventskänsla hos er än vad vi har här hemma i stressen! Här blev dock ett pepparkakshus till igår.Ingen adventsfika, ingen träning och en alldeles för sen middag blev konsekvenserna av bakandet!Det på bilden coola funkishuset förvandlades i våra händer till ett ruckel.Men det står upp och imorgon ska det dekoreras!Varsågoda att hjälpa till och äta upp det efter jul! Kram anna

    SvaraRadera
  5. Marianne - Ja det skall verkligen bli härligt att åka hem. Jag längtar hem till snön när jag tittar på dina härliga bilder från Älmhult. Så trevligt det ser ut. Här tager man ju vad man haver och får till det på nåt sätt, men känslan blir i alla fall inte densamma.Förstår att du kommer njuta av julen i år. Kram!

    Maria & Åsa - Tack :) men utan ert & de övriga gästernas trevliga sällskap hade det absolut inte blivit så mysigt. Tack för att ni kom♥ Kram

    Syster - Ser fram emot att äta upp rucklet efter jul. Förra året kollapsade vårt pepparkakshus (gjorde huset på Annebergsvägen) efter 2 dagar!
    Stressa vidare (eller inte!) Kram L

    SvaraRadera