tisdag 30 november 2010

Säker bäbis?

Det är dags att bäbissäkra huset. Det var länge sedan det gjordes sist! Det här huset har nästan bara hårda marmorgolv, vassa trappavsatser och fönster som går ner till golvet, så vi kunde ha haft lättare förutsättningar.

På IKEA i Singapore inhandlades mjuka hörn för soffbordet. Perfekt - bara att klistra på med dubbelhäftande tejp, eller...........De var väldigt bra, i 1 timma, innan Alfred kom på hur man rycke loss dem och mulade ner dem i mattan så att tejpen fylldes med mattludd. Därmed är klisterförmågan i det närmaste är borta och hörnskydden har förvandlats till engångs. Bra affärsidé om man vill sälja många, eller så kanske IKEA borde göra en liten produktutveckling. Köpte även ett paket där hörnskydden var i form av en hand. Alldeles för roliga för att låta vara ifred, så roliga skall de där hörnskydden uppenbarligen inte heller vara.

Trappgrindar är fixade, men inte uppsatta. Det är inte det enklaste få tag på här. Antingen måste de tillverkas av nån snickare eller smed, eller så får man jaga på OWC annonser. En grind köpte vi av familjen Å som flyttade till Singapore och igår hade jag turen att ringa först på en helt oanvänd trappgrind - SVENSK - som en tysk familj sålde för en spottstyver. Nu skall den bara pysslas ihop också. Såg ut som ett plockepinn, men ursprungslandet borgar väl för kvalitet får man tro.


Det är lugnast när Alfred sitter i sin racer-gå-bil, men problemet är att den gillar han inget vidare längre. Han har fattat att han inte kommer överallt och når överallt när han sitter där. Då är det synd om honom :)

3 kommentarer:

  1. Haha, kommer ihåg att jsg fick bli mer aktiv på bäbissäkringen efter lära gå stols perioden var över...även om Seb var mycket kreativ i den åxå ;-)

    Just nu är det skojjigast att sträcka sig efter de saker som ligger precis inom (eller ibland utom) räckhåll på köksbord, skåp, bänkar mm... Allt måste puttas in för att undgå nedryckning....

    SvaraRadera
  2. Glömde ju...att trycka på alla knappar som han ser är ju åxå jättekul! Allt i från ljusbrytare till stereon å ringklockan...

    Kram Y

    SvaraRadera
  3. Bästa sättet är att följa efter de små barnen hela tiden och rädda dem från en säker död några gånger om dagen. Alfreds far var synnerligen aktiv. Det är bara att hoppas att de överlever barn- och ungdomen. De flesta gör det faktiskt!

    SvaraRadera