tisdag 30 november 2010

Säker bäbis?

Det är dags att bäbissäkra huset. Det var länge sedan det gjordes sist! Det här huset har nästan bara hårda marmorgolv, vassa trappavsatser och fönster som går ner till golvet, så vi kunde ha haft lättare förutsättningar.

På IKEA i Singapore inhandlades mjuka hörn för soffbordet. Perfekt - bara att klistra på med dubbelhäftande tejp, eller...........De var väldigt bra, i 1 timma, innan Alfred kom på hur man rycke loss dem och mulade ner dem i mattan så att tejpen fylldes med mattludd. Därmed är klisterförmågan i det närmaste är borta och hörnskydden har förvandlats till engångs. Bra affärsidé om man vill sälja många, eller så kanske IKEA borde göra en liten produktutveckling. Köpte även ett paket där hörnskydden var i form av en hand. Alldeles för roliga för att låta vara ifred, så roliga skall de där hörnskydden uppenbarligen inte heller vara.

Trappgrindar är fixade, men inte uppsatta. Det är inte det enklaste få tag på här. Antingen måste de tillverkas av nån snickare eller smed, eller så får man jaga på OWC annonser. En grind köpte vi av familjen Å som flyttade till Singapore och igår hade jag turen att ringa först på en helt oanvänd trappgrind - SVENSK - som en tysk familj sålde för en spottstyver. Nu skall den bara pysslas ihop också. Såg ut som ett plockepinn, men ursprungslandet borgar väl för kvalitet får man tro.


Det är lugnast när Alfred sitter i sin racer-gå-bil, men problemet är att den gillar han inget vidare längre. Han har fattat att han inte kommer överallt och når överallt när han sitter där. Då är det synd om honom :)

söndag 28 november 2010

Adventstid

Kompromiss - adventsstjärna i dörrpost
glögg


Nejdå, vi har inte låtit ljuset brinna hela dagen. Det är ett ljus från förra året. Svåra att få tag på, så här tager man vad man haver....

Tiden rusar på och det är redan advent, vilket skulle gått oss helt förbi om vi inte hade "egen" koll. Det är inget som märks här (men så är det ju med alla våra högtider - jag märkte knappt av julen heller förra året).
I helgen har vi gjort vårt bästa för att fånga lite av den förväntansfulla känslan inför julen. I går bakade vi lussekatter och pepparkakor (deg från IKEA). Lussekatterna blev fina, om än med lite tafatt saffranssmak, medan pepparkakorna snarare blev mjuka pepparkakor än hårda. Vet inte om det är ugnen eller kilmatet. Det är ganska fuktigt här för tillfället efter en förfärligt tråkig november vädermässigt.

Vi har adventspyntat med pappersstjärnor och en snöstjärna som lyser. Det är svårt att få till bra upphängningar och om det lyckas så finns det garanterat inte en elkontakt i närheten. Man har i alla fall inte haft några adventsstjärnor i åtanke när man drog elen. Många elkontakter sitter i midjehöjd och på underliga ställen. Favoritljusstaken Julius är inte ens framme. Den saknar ett ljus och dessutom saknar vi fönsterbrädor. Förra året stod den på längst ner vid ett golvfönster men även om den hade fungerat så hade det i alla fall inte varit tal om någon golvplacering med den lille räser-råttan Alfred som är i farten och undersöker allt.

I dag på eftermiddagen hade vi goda vänner här på mysigt adventsfika. När mörkret la sig så kändes det lite extra mysigt. Värmen från värmeljusen fick pareras med AC.
Nu hoppas vi att snön och kylan håller i sig där hemma så att vi får en vit jul.

Om 3 veckor är vi hemma, men innan dess skall det lussas också....

fredag 26 november 2010

Personligt meddelande till Claes

Vad tycks?

Hälsningar Lena & Åsa (som ägde ett sådant program!)

torsdag 25 november 2010

Examshysteri

Jag läser Yahoo mail från upprörda föräldrar i skolan över kommande exams och jag blir också upprörd. Inte över skolan eller exams, utan över alla dessa människor som inte har annat för sig än att klaga. Undrar om man kan skriva ut sig ur den gruppen?

Jag har dödat flera diskussioner tidigare genom att skriva tvärt emot några gånger, men nu orkar jag inte det heller. Jag fattar knappt vad de skriver. Massor av ämnes förkortningar och studieplaner som avviker hit och dit.

Ja, det är många och långa exams. (Hur skall min 11 årige son kunna sitta still i 2 timmar?)
Har han aldrig flugit?

Ord som horrendous och extreme workload haglar. Och de föräldrarna har koll på allt. Skolan skickar ut massor av tidsplaner, instuderingsplaner, instuderingsfrågor och ändå så saknar alltid någon något litet som inte har täckts upp. Jag undrar om jag är en dålig förälder för jag har ingen koll. Nora har full koll. Jag vet inte allt de gör i skolan. Nora sköter sina läxor och sin läxplanering själv. Klart jag skall hjälpa till med att förhöra på kommande tisdagar och torsdagar när de har ledigt för examsstudier, men Nora dår stå för planen och det klarar hon utmärkt.

Jag minns väl en lunchträff med föräldrarna förra hösten då det klagades högljutt på att de hade för lite av allt; tex. science och historia och nu är det plötsligt för mycket.

Något ojade sig redan för kommande final exams i juni, fast då var det i alla fall någon vis person som sa att man kanske kan koncentrera sig på en sak i taget.

Precis.

Singaporebilder ligger i ett album till höger!

onsdag 24 november 2010

20.30

ringde det på dörren nu ikväll. Det var Mosquito-net männen som skulle ta mått på våra fönster för insektsnät som vi skall få så att vi kan vädra. Måste säga att jag blev aningen förvånad över att de kom så sent. De väntades vid 15, men vad gör väl 5½ timma mer eller mindre?

måndag 22 november 2010

Singapore

Med en microdepression anlände vi till sunkiga Chennai International Airport (för inrikes transfer till Bangalore) på Indisk mark i förmiddags efter en härlig långhelg i Storstaden Singapore hon vännerna Claes & Matilda.

I torsdags kväll bar det av med OMVÄG Mumbai. Men vad göra? Valet stod mellan bytesflyg eller att stanna hemma och jag är väldigt glad att vi inte valde det senare.

Måste ge personalen på flygplatsen i Mumbai en stor eloge. Vilken serice och så trevliga. Vi visades vägen till transfer av idel glada ansikten och med vänliga instruktioner. Jag måste säga att jag inte hade räknat med det (fördomsfull som jag är). Jag vet å andra sidan inte om det möjligen hjälpte att resa med en bäbis som smilade upp sig och flörtade med alla trots den sena timmen.

Det blev inte mycket sömn på flyget för mig eller Patrik. Högst någon timme. Barnen sov hela vägen. Mannen bakom mig snarkade överdj......igt. Flyget var halvfullt så alla snabba, som inte reste med barn eller hade någon tanke på att andra (typ jag) hade behövt en stol extra för bäbisen, kastade sig ner liggande på 3-säten. (Det var bra på Thai air. De lät ingen flytta till andra stolar innan de hade kollat med barnfamiljer först som satt trångt).

Taxi väntade på oss på flygplatsen och körde hem oss till Åkerbloms där vi laddade för IKEA med god frukost (Hällekaka, rökt skinka, hushållsost, leverpastej - lyx för oss).

Sedan blev det efterlängtat besök på IKEA . Där luktade det hemma. När jag stängde ögonen kunde jag lika gärna ha varit på IKEA Kållered. Vi shoppade lite mjuka leksakssmörgåsar med olika pålägg, mjuka smådjur, och mjuka lekfrukter till Alfred, en sjalgalge (väldigt behövligt i Indien), servetter, lite julprylar......och så MAT förstås; räkost, Hällekaka, kaffe, lingonsylt, pepparkakor, matjesill, knäckebröd.......
Till lunch blev det förstås IKEAs köttbullar med potatis, sås och lingonsylt till barnens lycka och räksmörgås och vitt vin (!) till oss. Riktigt gott.

Dagen avslutades med grillning och poolbad, ett tur till partykvatreret Clarke Quay, utomhus vid floden, där vi drack en obligatorisk Singapore Sling. Innan vi stupade i säng hann vi också med en sightseeing i de dyra shoppingkvarteren vid Orchard Road/Blv där Chanel, PRADA, Louis Vuitton, Rolex, YSL.......låg som pärlor på ett pärlhalsband. Det var snarare varuhus än butiker. Känslan var 5th Avenue i NY i storformat.

Lördagen, som var vikt åt shopping, blev dock ingen orgie i ovanstående butiker - aningen olämpligt för en barnfamilj och dessutom olämpligt för plånboken - utan det blev Vivo shoppingcenter en heldag för oss. Där fanns allt och lite till och det blev en del kassar :)

Vilka underbara skor det fanns! Jag skulle kunnat koncentrera mig på skor en hel dag. Det blev till slut två par ballerinaskor, kanske inte det glammigaste när det fanns tusentals snygga höga partyskor, men det praktiska segrade.

Efter en lång dag i shoppingcentret blev det middag på en italiensk krog som låg i närheten av C & Ms lägenhet. Sedan lämnades alla barn hemma med familjens live-in-maid och vi åkte iväg för att dricka champagne på 72:a våningen på Swiss Hotel.

Söndagen tillbringade vi på ön Sentosa. Vi tog linbanan, Jewel Cable Car ride, över. Det var högt & lite läskigt men med en fantastiskt utsikt över Singapore. På Sentosa blev det 4D film, rodelbana, trevlig lunch på stranden och så bad i havet för barnen.

China Town besöktes sista kvällen och där åt vi middag och kollade i små butiker.

Det tog en stund att packa sen kan jag säga.

I morse kom taxin 06 för att hämta oss till flygplatsen för återfärd till verkligheten.

Verkligheten som slog emot oss med full kraft när vi landade i Chennai. Gräsligt ställe den där flygplatsen. Var tvungen att besöka toaletten och det var en ÄCKLIG upplevelse. Det var tre sunkiga bås med hål-i-golvet-toaletter och brevid hålet stod en liten (före detta) ljusblå bägare som det var meningen att man skulle spola vatten i från en smutsig kran och skölja av sina nedre delar med. Jag kan säga att det skulle ha behövts -under andra förhållanden - för när man kissade i det äckliga hålet stänkte det upp på benen. Det är så att jag ryser när jag tänker på eländet. Tur man reser med bäbis så att man alltid har våtservetter till hands och kan sanera sig med.

En annan intressant sak med flygplatser här är att de sällan har någon bra koll på vilka regler som gäller vid inresa och vilka papper man behöver. Vi har förutom VISA även ett STAY VISA, ett papper utfärdat av FRO. Detta papper har Patrik, jag och Alfred, men varken Nora eller Erik. Idag ville de självklart se Noras & Eriks STAY VISA. Jag förklarade att de aldrig fick några från FRO och att de sagt att det räcker med VISA i passet för dem. Han hummade och funderade och frågade sedan mig om det kunde bero på att de var under 16 år? Men det skall väl han veta. Han gick iväg någonstans och kollade upp det hela och det var visst OK utan dessa papper, men anledningen visste han fortfarande inte. Bara att det var OK.

Alfred har knappt yppat ett pip på resan. Han har varit solskenet självt, men ikväll har det varit lite snurr. Övertrött bäbis tar en stund att lägga. Jag undrar vad han tänker om att forslas hit och dit?

Får jobba lite med bilder så de kommer i morgon i en eller annan form.

söndag 21 november 2010

Sötebarnen

Jag vet att det är flera dagar sedan jag fyllde år men jag måste bara visa fina frukostbrickan barnen ordnade. Patrik var bortrest så det fixades länge i köket på morgonen. De hämtade Alfred så att jag kunde sova räv i fred :)


Erik vaktar vanligen noga sina smörgåsrån som han har fått medsända från Birgit & morfar, men han tillverkade två dubbla med hushållsost till mig som jag fick på min bricka. Gullig pojk. En till liten gullig pojk kom farandes med flaggan i den nyinlånade läragåvagnen. Den gulliga dottern var på shoppingtur kvällen innan och handlade make up från Body Shop, en Sex and the City 2 DVD + en nyckelring (liten snoppkille) speciellt från lilleman.


Tack mina söta barn ♥


Jag blev bjuden på lunch av gulliga tjejerna Åsa, Maria & Maria och på kvällen blev det Pizza, vin & film,- Sex and the City 2, med familjen och Åsa & barnen.
En trevlig födelsedag & Tack till alla som hörde av sig och grattade en 41 åring!
Nu är vi i Singapore och har det V Ä L D I G T trevligt hos Claes & Matilda & barnen - mer om det i morgon eller övermorgon.

onsdag 17 november 2010

För långt borta för en kram♥

Grattis finaste syster, moster & svägerska på födelsedagen!

Kramkalas om en månad!

Grattis till söta lilla Moa som fyller 6 år idag. Dig får vi krama på fredag!

tisdag 16 november 2010

Många turer

Helgens resa till Singapore har varit hotad men är nu räddad. Plötsligt, för ett par veckor sedan, fick Patrik besked om att vår bokade och konfirmerade direktflight till Singapore var inställd. Air India hade beslutat sig för att sluta flyga direkt till Singapore med omedelbar verkan. Vi var ombokade på andra flighter med mellanlandningar som tex. innebar 7 timmars väntetid på Chennais flygplats. Helt otänkbart.

Andra direktflighter, visserligen till högre pris, var givetvis fullbokade.

Mannen på resebyrån har nog slitit av ett och annat hår för att fixa till det hela, men han är delvis själv skuld till en del av strulet.

Nu i eftermiddag sägs det vara klart med alla bokningar och jag hoppas att Patrik har fått biljetterna nu. Det blir flyg med byte, men med relativt korta transfertider. Det blir till att byta bolag i Chennai på hemresan för sitta där finns inte.

Jag tror nog på det här först när vi har landat.

måndag 15 november 2010

söndag 14 november 2010

I går sparkade vi igen

Nr 2 i ordningen av (de vuxnas) sparkcykelmiddag gick av stapeln igår. Efterrätten var vår lott denna gång och här serverades Banoffe Paj med ICAs vipsgrädde och till det portvin. Mycket gott. Tack kära C för det receptet.

På övriga menyn bjöds delikata Bruchetta med tomat och hummus till fördrinken, härliga svenska smaker i tunnbrödsrullar med sill och kokt potatis till förrätt & mycket god kyckling i grönpepparsås med ris till huvudrätt. Inte en indisk krydda i sikte.

I skenet av blinkande ljusgirlanger, dansade vi sedan loss & drack drinkar (och vatten efter det tuffa långa passet i uppförsbacke) på dagens sista anhalt.

Vid 00.30 rullade vi hemåt för att samla in våra barn. De större barnen tillbringade kvällen tillsammans hemma hos familjen F och agerade barnvakt åt varandra och åt lilleman, när maiderna åkt hem.

Grattis Johan!

Kram från Woodrowfamiljen.

och

Grattis till pappa på Fars Dag.

Kram.

Foto Nora

fredag 12 november 2010

Skräddarsytt

I går var Åsa och jag hos designduon Ritu & Rochana och provade klänningar. Åsa hade tidigare, på en visning, köpt en väldigt fin coctailklänning i lila siden som skulle hämtas efter lite justeringar. Det var väldigt kul att få passa på att pröva festklänningar i handmålat sidentyg samt chiffongklänningar i vackra färger med fantastiskt fall. Vi hade tur. Hela nya kollektionen fanns på plats, men skulle skeppas iväg idag.

Kunde förstås inte låta bli att göra en beställning. Det blev en halterneck långklänning i ljust turkos chiffong med breda volanger och sidendetaljer i gult, blått och grönt. 8500 rs och skräddarsydd efter mina mått!

Hittade också ett annorlunda och vackert sari liv i mörkt mörkt marin på gränsen till svart med roliga detaljer och speciellt snitt. De skall sy en sari åt mig med det livet i siden och sarin i svart chiffong med sidenkant i samma färger som livet och i samma stil som finns på klänningen. Det blir en one of a kind sari. Jag vet att det är ett ganska litet användningsområde för mig, men jag kan inte lämna Indien utan en, och den här är speciellt för mig efter mina önskemål och kommer alltid att minna om tiden i Inden. Hoppas också att Nora kan få tillfälle att använda den i vuxen ålder.

Ser verkligen fram emot att få hem kreationerna om ett par veckor. Då blir det bilder!

"Vad är det för en dag, ......

.....är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Ebbas & Matildas födelsedag. HURRA, HURRA, HURRA! (En liten Lotta på Bråkmakargatan sång)GRATTIS ÄLSKADE EBBATROLLET!
Många kramar från oss♥


.....och så en stor kram till Matilda också på hennes födelsedag.

onsdag 10 november 2010

Trassligt

Det är verkligen trassligt med att komma in på blogger för att göra inlägg. Svårt även att läsa och helt omöjligt att kommentera andra bloggar för det mesta. Nu har dessutom laptopens batteri lagt av helt så datorn måste på lagning. Skall försöka göra inlägg från Noras laptop och från min telefon men det kan inte garanteras att det fungerar.

Trassligt har också grannens gräs varit på andra sidan vägen. ½ m högt och oskött och jag har varit säker på att det har frodats en liten ormfarm där, eftersom det syns ormar lite varstans i närområdet väldigt ofta. Vi hade tex. en i vår trädgård för några veckor sedan.

Nu efter att vi grannar har klagat har områdesledningen sett till att trädgården rensats upp (ägarna bryr sig inte - de är bara där 2 månader år) och vad kom fram då. EN ORM. Den infångades i en spann med vatten. Det sägs att den inte är giftig, men det tror jag inte direkt på. Jag betraktar alla ormar här som giftiga! Äckligt är det i alla fall. Nu är det bara att invänta äggkläckning för det var en hona.......

Album från Thailand är inlagt

måndag 8 november 2010

Hur man vet att man är tillbaka i Indien

Jo när man inte har haft någon huvudström på 27 timmar = inget varmvatten=dränkta kläder i en stoppad tvättmaskin=illaluktande disk i diskmaskinen som snart måste handdiskas med kokt vatten......

+

Att internet stängs av pga av att räkningen inte betalats i tid. Inte så konstigt kanske under normala förhållanden, men här råder i vanlig ordning inga normala förhållanden. Här betalar man vid dörren och om internetmannen inte kommer så betalar man inte förrän han kommer. Han hade varit och lämnat räkningen när vi var bortresta och då väntade jag mig att han skulle stå i dörren på lördag för att hämta sina pengar, men icke. Inte på söndag heller så då kan det väl inte vara så bråttom. I dag på morgonen kom han, men då höll jag på att söva Alfred och kunde inte gå ner och betala och därmed stängdes Internet av. Man får inte många chanser precis.

Det företaget har ingen självkritik alls, för jag tror att vi har betalat totalt mer än 60 dagar sedan vi kom hit då vi inte har haft internet alls + att de ALDRIG levererar rätt hastighet + att problemet med bloggersidan (som bara existerar hos denna leverantör) inte har lösts på två månader. Jag skrev i alla fall ett mycket bistert sms och så kopplades vi upp igen.

Jag undrade om han trodde att vi skulle rymma nånstans tills i morgon när han skall få sina pengar fast hans företag inte alls egentligen förtjänar dem alls. Nöt!

söndag 7 november 2010

Thailand


Hemma igen i ett vilt Diwalifirande* Indien i ett hus som skakar av smällare & fyrverkerier och ekar av tomhet efter att våra vänner farit hem.

Vi har haft en skön & väldigt trevlig vecka på Koh Chang i Thailand tillsammans, men dessvärre kantad av magsjukor med varierande grad av feber & muskelvärk och så åkte Max dessutom på en ilsken halsinfektion. Detta däckade i lagom takt de flesta av oss under veckan och bara 2 kvällar var vi ute och åt alla tillsammans.

Vädret var lite sisådär de första 3 dagarna . Väldigt blåsigt (storm nattetid) vilket höll i sig hela veckan, stundtals ganska mulet, men som tur var inget regn och dessutom alldeles lagom varmt. Trots blåsten var havet förvånansvärt lugnt och det var inga problem att bada. Från måndag eftermiddag hade vi det riktigt fint och soligt och efter det så tillbringades resten av dagarna, fram till avfärd fredag vid lunchtid, i en solstol för de som var friska.

Solstolar ja...........I sann charteranda var det även här solstolsrace i tidiga morgontimmarna. På hotellet fanns mest svenskar, övriga nordbor, tyskar & ryssar och i dessa kulturer veckar det vara norm att smyga ut med sin handduk klockan 6 på morgonen och boka sin plats. Spela roll om man skall på utflykt halva dagen. Det är ju fint att ha en plats när man kommer hem....eller?

Något "tröga" och ovilliga att delta i detta försökte vi tappert till en början att klara oss ändå, men till slut måste även vi kapitulera, ställa klockan och jaga solstolar i tidig morgontimme. Dagen-efter-matta av spysjukor och inte minst för att slippa ha Alfred ätandes blöt sand på stranden behövdes helt enkelt solstolar. Ett av hotellets poolområde var avstängt under veckan, vilket givetvis ökade pressen.

Någon snorkeltur eller båttur till exotiska öar blev det dessvärre inte under veckan, men turligt nog valde vi att åka på trekking & bad med elefanter på söndag innan vi gick ner för räkning.

Det var en fantastisk upplevelse att sitta på ryggen på en 3 ton stor elefant som badade. Även Alfred fick vara med på elefantryggen i vattnet, men jag måste säga att det kändes lite nervöst med 8 kg Alfred & 3 ton elefant tillsammans. Max & Erik red "barbacka" tillbaka till campen på en av elefanterna. Efter badet var vi på en timmas trekking på elefantryggen i den fantastiska regnskogen. Alfred somnade ganska snabbt, utmattad efter badupplevelsen, i famnen på Patrik i det rytmiska gungandet. Förutom att jag då och då funderade över om det kunde falla ner några gröna trädormar eller så, så var det en väldigt vilsam tur.

Barnen fick turas om att rida på huvudet på "sina" elefanter och Erik snappade snabbt upp kommandon och styrde sin elefant med dessa och så knackade han på elefantens huvud så som han såg att elefantföraren hade gjort:) Lydiga & lugna djur, som förmodligen inte behövde styras alls utan nog hittade den vägen i sömnen......Fast rätt som det var fick någon elefant för sig att fälla ett litet träd och äta lite och då kunde det bli lite häftiga rörelser.

Delar av Koh Chang var kanske inte riktigt så exotiska som jag hade väntat mig och det känns definitivt inte speciellt exotiskt när thailändare på gatan börjar prata svenska med en, eller i alla fall försöker och det dessutom är landsmän vart man än vänder sig. Detta hindrar dock inte att man in emellan kan få med sig en och annan exotisk upplevelse. Max sa en dag "Pappa fick massage på pissoaren i går!" ???? Gapskratt. Det visade sig att även Patrik fått ta del av denna tjänst.

P berättade att när han kom in på herrtoaletten la han märke till några thailändare som stod och vek handdukar, men tänkte inte så mycket mer på det, utan ställde sig tillrätta för att kissa. Han stod visst lite ostabilt uppe på en liten kant. Smack! så fick han, helt oförberedd, en varm handduk slängd på nacken och en thailändsk kille började frenetiskt banka P på ryggen så att han höll på att tappa balansen och trilla i pissoaren. Efter intensiv nack och ryggmassage bad han P att slappna av och så knäcktes nacken på båda håll. P, som var ganska överrumplad, hade inte helt lätt att slappna av och när thailändaren försökte lyfta upp honom i benet så gav han upp. Geir, som är större än P sa att de hur enkelt som helst hade kunnat lyfta upp honom.

Lite indisk byråkrati som kan ge en lättare känsla av panik gavs också på resan. Familjen T hade double entry tourist visa för att kunna komma in i Indien två gånger; första ankomst & så för ankomst från Thailand. När vi skulle åka till Thailand förra fredagen fastnade de först i utresekontrollen, där man sa att de inte kunde komma tillbaka till Indien om en vecka, utan först om 2 månader, trots att de hade visa för det. Det visade sig snabbt att ingen hade nån vidare koll på vad de pratade om för en passtjänsteman satte sig och Googlade på vilka regler som gällde! Efter en stunds diskussioner och försäkran om att man bara skulle vistas i Indien, på flygplatsen, några timmar efter nästa ankomst till Indien, så släpptes de i alla fall iväg. En stark misstanke infann sig om att det kunde bli något strul på återresan. Visst. I passkontrollen för att komma tillbaka in i Indien efterlyste man ett papper som skulle vara ifyllt av familjen T innan utresa, eller möjligen redan vid visumansökan, men som ingen nämnt tidigare och vid utresekontrollen hade man ju ingen koll...... De släpptes i alla fall igenom passkontrollen efter en stunds velande. Bagage hämtades ut bara för att strax checkas in för hemresa igen. Återigen efterlystes PAPPRET som ingen pratat om tidigare. Nya dislussioner nu för att kunna åka ut - även om de inte skulle komma tillbaka. Att de bara orkar.

I kväll reser P på blixtvisit till Sverige. Några dagar återstår av lovet och sedan är det vardag och blogg-vardag igen. Det känns också ganska bra.

Och så Alfredbäbisens vecka. Han har fyllt 8 månader, fått en framtand under lite vånda, slutat morra och lärt sig säga ma-ma så det säger han numer hela tiden. Väldigt praktiskt.

Bilder från Thailand kommer i ett album vid sidan om.

*Diwali är en stor hinduisk religiös ljusfest som firas till minne av guden Ramas återvändande efter 14 år i exil tillsammans med sin hustru Sita. Motsvarar nyår. Diwalifirandet pågår under 5 dagar under nymånedagen i den hinduiska månaden kartika. Högtiden infaller i slutet av oktober eller början av november och är en av hinduismens största och viktigaste högtider.