tisdag 17 januari 2012

Svensk tandreglering

Imponerad! Vilken genomgång Nora fick i dag på tandregleringen i Mölndal. De sa efteråt att allt de gjorde idag vanligtvis tar 2 månader!

Givetvis gick den indiska tandställningen sönder i helgen. Vi var ju hos folktandvården och visade upp den för en vecka sedan och då bestämdes att Noras tandställning skulle 'pappersdiskuteras' nästa gång tandregleraren kom till Lindome. Det gick inte att vänta på nu, så det fick bli direktkontakt med Mölndal igår. Fick en tid redan till i dag på förmiddagen.

Tandregleraren hade lite olika åsikter, mot den indiska odontologen, om vad som borde göras, men framförallt så hittade hon inte en hörntand där den borde vara, utan snarare tror hon att den växer innanför tandraden i gommen! OJ. Det kan ta 3 år att locka fram den om den sitter där. De togs många digitalfoto, röntgen, avtryck och mätningar som nu skall sammanställas och bedömas och så får vi en plan för fortsatt behandling den 7:e februari.

Positivt var att de använder exakt samma typ av bracket som i Indien och det kan tom skilja mycket mellan klinikerna här i Sverige fick jag veta, så det var ju en rejäl tur.

Tror aldrig jag varit i kontakt med tandläkaren så ofta som jag varit under dessa få veckor. Tur att det varit så smidigt :)

2 kommentarer:

  1. Tandreglering kan bli spännande när man flyttat mellan världsdelar... Vi hade supertur och hittade en ordontolog här i Spanien som använder samma avancerade dataprogram och samma sorts tandställning som tandregleraren i USA. Sånt underlättar.

    (Sonen har en framstand som vägrar komma ner, som nu draaaas fram, hoppas det funkar...)

    SvaraRadera
  2. Eastcoastmom - Ja det blev jag verkligen varse....Tänkte inte att det skulle vara så stor skillnad...Även om de hade avancerad röntgen i Indien så verkar man mycket mer noggrann här innan det åker in en tandställning (eller ändras).
    Vilken tur ni hade! Hoppas det går bra med tandställningen.

    SvaraRadera