tisdag 31 januari 2012

God (krispig) Morgon!

-9,5 gr C

söndag 29 januari 2012

Målar tak & bakar bröd & lite annat....

Det suger att måla tak. Så j*a jobbigt för axlar & nacke. Och det skvätter! Tur att det inte är så stort. Fick maskera hela fönstret, lampan och skorstenen med plast och ett gammalt duschdraperi. Pust. Nu skall det målas igen ikväll när Alfred sover så är jag klar med det sen.

Bakar lite bröd nu på eftermiddagen och eldar i kaminen för första gången på 3 år. Mysigt! Det tog lite tid att få fart på den kalla veden, men nu är det fin fyr och gott och varmt i huset. Bra med fläkt i kaminen som vispar runt varmluften i huset.

Söndagen startade vi på Snickarcupen där det var kusin Majas tur att spela med sitt Sandlyckan. En vinst, en oavgjord och en förlust. De hamnade på precis samma poäng som Västra Frölunda och det blev lotten som fick avgöra avancemang (straffar normalt, men Frölundalaget hade hunnit lämna hallen...). Sandlyckan vidare till slutspel nästa vecka. Hoppas det inte krockar med min 5 timmars cafétjänstgöring på söndag eftermiddag.

Alfred hittade en stor lurvig polare i publiken. Kållereds maskot fick sig några pussar på nosen:)

fredag 27 januari 2012

Tapeterna har kommit!

Färdigspacklat & färdigslipat! Äntligen. Håller på att damma igen:)
Nu är det tak & elementmålning som väntar innan jag kan sätta igång med dessa...

torsdag 26 januari 2012

Oj så trevlig hon är!!

Taina!

Vi fick till en liten snabb och mycket trevlig bloggträff i Nordstan ikväll:) Jag säger som Taina 'du är som din blogg'. Glad och rolig och väldigt trevlig. Nora och Alfred var med och Alfred blev omedelbart charmad och grät förtvivlat när vi släppte av Taina vid hotellet.

Så kul det är att möta någon som man inte träffat förut, men där det ändå känns som om man känner varandra:)

Roligt fenomen det här med bloggar. Jag i Indien, Taina i USA, och så hittade vi varandra av en slump i cybervärlden.

Tack för att du tog dig tid Taina i ditt pressade schema.

Kram

En hårsmån från en frontalkrock

Jag må vara van vid bilar som kör mot färdriktningen, men det är i Indien och där körde inte jag och Santhosh hade alltid koll på läget, hur nära det än var. Det var mer regel än undantag att möta en bil i sin egen fil.

DET väntar man sig dock inte på Hisingen. I går var jag och min väninna Ulrika påväg på tjejmiddag och höll på att råka riktigt illa ut. Jag missade en liten avfart (Hisingen är krångligt!) och körde därför av vid Backaplan istället. Behövde då köra tillbaka en liten sväng för att komma rätt.

På raksträckan genom affärsområdet/industriområdet står en bil med stort släp stilla i motsatt färdriktning. Jag hade helt fritt på min sida och körde på framåt efter en annan bil. Plötsligt dyker det upp en bil från motsatt färdriktning och han bara kör och dessutom ganska fort, trots att han hade hindret på sin sida och jag håller på att passera.

Helt reflexmässigt svängde jag bilen kraftigt åt höger mot trottoaren, fick lite sladd i halkan och bara väntade på en smäll, som som tur var inte kom! Pust. Kändes som att han/hon passerade med ett pappersblads mellanrum.

Tänk om någon gått på trottoaren! Nu hindrade halkan mig från att åka upp där, men ändå....

Läskigt var det och vi var ganska skakis efteråt!



onsdag 25 januari 2012

Room makeover hos Alfred

Det är 19 år sedan rummet renoverades sist och med en liten man som snart skall flytta in så krävdes förändring.

3 väggar har gipsats om av snälla, duktiga pappa. En dubbelgarderob har han satt igen (det utrymmet skall vi använda till en större garderob i vårt sovrum istället då rummen gränsar till varandra) och fönsterväggen har jag just bredspacklat en första gång.

Tak & taklister skall målas och sen skall jag tapestera. Det är kul! Mindre kul att slipa spackel....

Tapeter är valda och beställda. Hur det kommer att se ut sparar jag lite på men jag kan avslöja att det blir en kombination av taxar & rutor:)

Om en vecka börjar jag jobba! Då hoppas jag vara klar....

söndag 22 januari 2012

Grymma tjejer i LIBK Innebandy F98/99!!!

I helgen har de spelat SM kval i Mölnlycke i stor stil! Avgörande match idag för avancemang till SM slutspel i Falun i mars. Vilken dramatik. Inte bra för hälsan med sådana matcher:)

Det blev 0-0 och det räckte. De gick vidare på målskillnad efter en storseger i går mot ett Skånelag.

Nora spelar inte match ännu efter sitt långa uppehåll, men inget kan hålla henne från att åka med och heja på sina lagkompisar i Falun. Inte ens lillebrors 2 års dag:)

Härligt tjejer!!



lördag 21 januari 2012

Snön faller

Tittar ut över en vit värld i skymningen. Trots en mulen himmel lyser snön upp. Riktigt trevligt tycker vi:)

Mindre trevligt var att Alfred sedan fick tag på pepparkvarnen i köket, tog in den i vardagsrummet och svingade den så olyckligt att den träffade Nora hårt på höger öra. Trodde hon skulle svimma av smärta:( Ibland är han lite väl företagsam den lille mannen.....Han tröstade i alla fall och härmade förlåt med 'fåt' och I am sorry med 'solli' och så kröp han ner en stund hos Nora när hon hämtade sig i soffan. Sött♥

torsdag 19 januari 2012

Trio i ♥

Nora var inbjuden för en lektion i foto hemma hos fotografen Alice Ray veckan innan vi lämnade Indien. Det blev många fina bilder:) Alice smög in och tog några på hela familjen och barnen. Här är ett av dem.

tisdag 17 januari 2012

Svensk tandreglering

Imponerad! Vilken genomgång Nora fick i dag på tandregleringen i Mölndal. De sa efteråt att allt de gjorde idag vanligtvis tar 2 månader!

Givetvis gick den indiska tandställningen sönder i helgen. Vi var ju hos folktandvården och visade upp den för en vecka sedan och då bestämdes att Noras tandställning skulle 'pappersdiskuteras' nästa gång tandregleraren kom till Lindome. Det gick inte att vänta på nu, så det fick bli direktkontakt med Mölndal igår. Fick en tid redan till i dag på förmiddagen.

Tandregleraren hade lite olika åsikter, mot den indiska odontologen, om vad som borde göras, men framförallt så hittade hon inte en hörntand där den borde vara, utan snarare tror hon att den växer innanför tandraden i gommen! OJ. Det kan ta 3 år att locka fram den om den sitter där. De togs många digitalfoto, röntgen, avtryck och mätningar som nu skall sammanställas och bedömas och så får vi en plan för fortsatt behandling den 7:e februari.

Positivt var att de använder exakt samma typ av bracket som i Indien och det kan tom skilja mycket mellan klinikerna här i Sverige fick jag veta, så det var ju en rejäl tur.

Tror aldrig jag varit i kontakt med tandläkaren så ofta som jag varit under dessa få veckor. Tur att det varit så smidigt :)

måndag 16 januari 2012

BBC HD

BBC HD sänder ett program om Indien och just nu är de i Bangalore. Oj vad hemma det känns när reportern sätter sig i en Innova, när man ser gatorna man åkt på massor av gånger & UB City från ovan......Alfred reagerade direkt när han hörde indierna prata och han tar inte ögonen från TVn. Undrar vad han tänker?

Vi saknar allt Bangalore lite i alla fall;)

lördag 14 januari 2012

Det blev inte så bra bilder.....

Men Alfred gjorde i alla fall vad han kunde för att fånga Eriks uppmärksamhet på plan. Ett intensivt vinkande samtidigt som han skrek 'Eik, Eik, Eik' non stop:)

Det blev förresten en oavgjord och 2 knappa förluster.

Några bilder från första inskolningsveckan hos dagmamma Karin

Det känns sådär riktigt bra!

Mot Snickarcupen

Ny fotbollscup idag. Erik spelar Snickarcupen på hemmaplan. En 'gammal' Lindome GIFcup som till och med hans gamla mamma spelat en gång för länge sedan under den mycket korta fotbollskarriären. Hade lite svårt att få Erik att tro på det:)

Cafétjänst blir det först i februari för min del. Cupen håller på i 3(!) helger. Fick som tur är välja på några tider i cafét. Fanns några okristliga söndagskvällar (19.15-22.30) och så tack och lov en söndagseftermiddag som jag knep.

Skall försöka mig på lite bilder senare.

tisdag 10 januari 2012

Nya utmaningar

Idag var det nystart för Nora & Erik i sin 'gamla' skola och det var lite spänd förväntan på morgonen. Jag frågade Nora om det hade känts lättare att gå till Indus och det tyckte hon nog. Det är hon ju van vid och här hemma har mycket förändrats i skolan på nästan tre år.

Både Nora och Erik hade i alla fall haft en bra dag, men Erik var kanske inte helt lycklig över att ha syslöjd i 1 timma och 20 minuter;) Maten; falukorv och makaroner, fick däremot gott betyg.

För Alfreds del var det inskolning hos dagmamma Karin. På tisdagar är de fyra dagmammorna tillsammans i scoutgården hela dagen så det blir som ett litet minidagis och där tillbringade vi två timmar idag. De började med gymnastik när vi kom och Alfred hängde med lite, särskilt gillade han att hoppa. Mellan varven tog han sig små utflykter och spanade in lokalerna, men hade hela tiden god koll på var jag befann mig, så att jag säkert inte skulle gå. Mammig liten herre det där. Efter gymnastiken blev det lek ute och det är en favorit. Det var en ganska matt liten kille att plocka hem efter de två timmarna.

Vid lunch kom sedan flygfrakten och därmed en del att packa upp. Väldigt många skor var det kunde vi konstatera! Alfred blev väldigt glad när han fick se sin älskade cykel igen. Först såg han nästan ut som att han inte trodde att det var sant, sen tog han sig ett provåk mellan kök och vardagsrum och visst var det sant. Tekniken satt!

En 80 minuters ute(!)träning i fotboll för Erik och ett två timmars innebandypass för Nora har också hunnits med.

Nu sängen!

måndag 9 januari 2012

Undrar om hon har kul på jobbet?

I torsdags hade jag och barnen gjort en del ärenden i Kungsbacka och skulle avsluta med att handla mat lite snabbt på Willys. Efter en smidig runda med scannern checkade vi ut och precis då kom jag på att jag glömt köpa nappar till Alfred. Han hade tappat sin på Kungsmässan tidigare och var trött och inte helt nöjd, så tanken på bilfärd hem utan napp kändes inte lockande.

Jag packade in barn och mat i bilen och sprang tillbaka in i butiken. Hoppade (osmart nog) över att logga in och ta ny handscanner utan plockade istället snabbt åt mig napparna och skyndade mot kassan.

Såg att det stod ett par personer med fulla vagnar i kö i de två kassor som var öppna medan kvinnan i självutcheckningskassan såg helt sysslolös ut. Frågade lite vänligt 'ursäkta jag skulle inte kunna få betala den här hos dig, jag har en leds.....' Var påväg att säga 'ledsen bäbis' i bilen när hon avbröt mig och sa att hon bara hade hand om självutcheckning och att jag fick betala i vanliga kassorna. 'Det är ingen kö där' sa hon rätt snorkigt utan att ha en aning om det.

Märkligt att de minsann kan scanna ALLA varor i den kassan om man åker på kontroll men inte hjälpa nån med ett paket nappar och jag som dessutom just hade självscannat! Det är ju väldigt flexibelt måste jag säga.

Jag undrar om man har kul på jobbet om man är så oflexibel.

torsdag 5 januari 2012

Akut tandläkarbesök

Erik har haft tandvärk i en mjölktand ett par dagar men i går kväll blev det värre. Han kunde inte sova och fick ta en rejäl dos smärtstillande. Det var bara att kliva upp tidigt och ringa folktandvården.

Fick en tid till kl 10 och det visade sig vara en ny tand som tryckte på under mjölktanden som var orsak till det onda. Mjölktanden drogs och smärtan har lättat.

Så skönt att det fungerar snabbt och smidigt även här när det verkligen behövs. Det var en positiv överraskning.
De var verkligen supertrevliga på tandvården och för att bocka av ytterligare en punkt på min 'to do' lista så skrev även jag in mig där. Har gått privat i många år, men min trevlige tandläkare har gått i pension.

Soffan är ny favorit

Alfred har fått för sig att det är i soffan han skall somna både när han skall sova middag & till natten. Jag har bestämt mig för att inte bråka med honom om det just nu. Jag behöver den energin, och den tiden det tar att lägga honom i sovrummet, till annat.

Vid lunch tar han sin snutte & napp, lägger sig i soffan, drar en filt över sig och somnar på några minuter. Nästan samma sak på kvällen. Inte mycket att klaga på.

onsdag 4 januari 2012

Tomt

Det stormar utanför och regnet smattrar. Jag har precis krupit ner i sängvärmen och är tacksam att slippa vara utomhus. Bredvid mig 'snusar' nu bara EN liten man eftersom Patrik åkte tillbaka till BLR i morse. Han har landat där lyckligt och väl i en ljum natt med temperatur på + 22.

Inte kreditvärdig

Japp. Så är det när man bott utomlands och inte haft någon inkomst att deklarera. Det är ingen överraskning precis, utan väntat, men jag måste säga att den känslan inte är så trevlig:(

Det är tex. inte så trevligt att bli betraktad som om man nästan gjort något olagligt. Kändes sådär idag när jag pratade med en tråkig kille på Glocalnets kundtjänst om varför min bredbandsbeställnig inte gick igenom. Jag hade såklart mina misstankar, men det är ändå lagom kul när han krasst säger 'du passerar inte kreditkontrollen'. Jag upplyste honom att det berodde på utlandsboende (spelade såklart ingen roll men det kändes bättre för mig). Inga undantag kunde göras och ändå har vi varit långvariga, goda kunder där tidigare i flera år. Att jag sa att jag har en fast tjänst och kan bevisa både det och fast inkomst hjälpte inte heller. Någon annan kunde stå för abonnemanget. Det var enda lösningen, men det vill jag undvika.

Ringde nästa. Betydligt trevligare service på Bredbandsbolaget. Passerade inte kredit kontrollen där heller, men hon erbjöd genast en förskottsinbetalning (smart variant) som ett alternativ. Då betalar vi in en summa och sedan drar de månadsavgiften från den summan under ett år innan man börjar betala själv. Den varianten är ju betydligt bättre än att nån annan skall stå för abonnemanget.

Klart jag förstår företagen som inte vill råka ut för obetalda räkningar, men trevlig kan man ju vara i alla fall och kanske en smula flexibel.

Tänkte på en sak. Om man har dragit på sig betalningsanmärkningar så hänger de med, helt rimligt, under mycket lång tid (på det området är jag tacksam över att sakna egna erfarenheter, men jag har ju sett ett och annat avsnitt av lyxfällan;) Däremot har man uppenbarligen ingen som helst hjälp av att man tvärtom alltid skött sina betalningar utan anmärkning.

Nu skall jag för ordningens skull säga att det finns företag där vi har passerat; Canal Digital för TV (där de också hade föeskottsinbetalning som alternativ, men inte verkar behövas) och Telenor för mobilabonnemang.



tisdag 3 januari 2012

Gemensamma intressen

Bland det sista jag läste i tidningen i Indien var hur man kan maxa sin ledighet i förhållande till landets helgdagar. Någon hade suttit och klurat (ingen enkel uppgift i Indien som är ett av världens bästa länder på att fira högtider ofta - ungefär varje vecka i någon av religionerna:) på hur man skulle få ut mesta möjliga sammanhängande ledighet genom att ta ut så lite ledighet som möjligt och utnyttja klämdagar. Tipsen las sedan ut på Facebook och blev omgående ett av de mest klickade inläggen i Indien.

Idag kan man läsa detsamma om de Svenska klämdagarna på Aftonbladets nätupplaga. Nu är ju inte helgerna fler än att man kan räkna ut det själv i det här landet men gissningsvis blir även detta en välklickad länk.