söndag 7 juni 2009

Nationaldagsfirandet

Med knytis ordnades ett ordentligt nationaldagsfirande helt i klass med vad våra norska vänner brukar åstadkomma. Man blir en aning patriotisk vid sådana här tillfällen! Svenska flaggan var "hissad" på terrassräcket, lyktor upphängda och tom vädret var svenskt (lite småregn och blåsigt).
På menyn stod matjesill med dillkokt potatis, salladslök (substitut för gräslök), creme fraiche-grädde (substitut för gräddfil), köttbullar, gubbröra, Janssons frestelse, ost och skinkpaj, grönsaker, chicken-nuggets (för de små), kanelbullar, chokladbollar (himmelskt goda) liksom jättegod cheesecake med hallonsås samt öl och nubbe att skölja ner det hela med + en massa andra drycker. Vi var nästan 20 personer som sjöng nationalsången med fantastisk akustik i vårt matrum med en massa meter i tak.
Vi var alla lyriska över dessa svenska sommarsmaker som de flesta av oss dessutom får repris på hemma i midsommarhelgen.

Partyt fortsatte sedan med Singstar - Svenska hits, Svenska hits schlager och Legends - den helsäkra festhöjaren. Det var hård kamp om mikrofonerna och mycket körande. Dawid Bowies "Life on Mars" (en singstarfavorit) gav extra hemlängtan till syster Anna med familj. Den är det alltid hård kamp om även hemma.
Kvällen kröntes (eller inte) av landskampen mellan Sverige och Danmark, som Johan via nätet och vår projektor, lyckades få till på storbild till allas jubel. Nu blev det ju inte så kul till slut, men i alla fall - en kväll helt i Svenska tecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar