torsdag 4 juni 2009

Svenska köttbullar

Idag har Matilda och jag laddat inför nationaldagsfirandet på lördag med att rulla och steka 2 kg goda små köttbullar. Egenhändigt tillagade köttbullar syns annars bara till på julen hemma hos oss (fast nu när jag har tid så får det bli ändring på det). På lördag blir de en del av en buffé. Idag åt vi dem på klassiskt vis med potatismos och lingonsylt. Jättegott!

4 kommentarer:

  1. Men så duktiga ni är! Jag håller mig nog till små delikatess... utan ett enda litet mikrospår av ägg! Det är riktigt roligt att följa era äventyr! Ha en härlig nationaldag! Kram Anna, Linus o Moa

    SvaraRadera
  2. Heja husmor! Säg inte att du har lagt in sill åxå.......Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Hej, kanske ändrar vi våra afrikana-träffar till köttbulleträffar i framtiden. Ha en härlig nationaldagsfirande! kram Ulrika

    SvaraRadera
  4. Nej. Ingen sillinläggning. Mästarmatjes från Sverige duger fint, men det hade nog gått bra att få till surströmming i den här värmen. Jag kan lägga på jäsning nu, så är den nog klar till oktober 2010 när du kommer Lena!

    SvaraRadera