onsdag 29 februari 2012

Hemspråk

Båda barnen har börjat sin hemspråksundervisning i Engelska. Förnämligt att man får det i denna kommun.  Eriks första lektioner var idag i en skola i Kållered, så det får bli en kort busstur dit i fortsättningen, eller så kan han ju cykla. Han tyckte det var rätt kul.
Det var ett litet föräldramöte i anslutning till undervisningen idag och läraren, Fredrika, presenterade hur hon har tänkt sig terminen. Var och en skall jobba med en resande klippdocka, som skall resa till det land dit eleven har anknytning och bla. beskriva det landets viktiga högtider. Erik lär få att göra. Indien är nog det land i världen som har flest högtider:) Detta upplägg gör att varje elev kan jobba på sin nivå.
Föräldramötet hölls på engelska och barnen satt med. När Fredrika sa att lektionen den 28 mars var inställd pga något möte, räckte Erik snabbt upp handen och sa 'Oh, that's my Birthday!!' Det som jag verkligen uppskattade var att han automatiskt sa det på engelska, till synes utan att tänka på det.
Fredrika hade ett perfekt Engelskt uttal, som jag hoppas smittar;) (Även om Eriks uttal numer inte alls är så indisk-engelskt som det var till en början).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar