söndag 23 januari 2011

En annorlunda lördag

Nora och jag hade beställt tid för klippning (Lena), slingor (Nora) och Pedikyr/Manikyr (Lena) på M&W salong på UB city kl. 10.00.
Det blev inte riktigt som vi tänkt. Pedikyren fick jag snabbt slå ur hågen efter att på fredag kväll ha slagit foten i en dörrstopp (som Alfred gärna leker med och som normalt är uppfälld, men inte denna gång) med ett köttsår och en svullen, blå fot som resultat.

Kl 07.30 lördag morgon ringer maiden och meddelar att hon inte kan ta sig hit för att det är strejk och inga bussar går. Vi ringer vår chaufför som kollar upp det hela och han säger att det pågår någon sympatistrejk för ledande parti (som blivit anklagade för korruption - föga förvånande) och man bränner bussar lite varstans i delstaten och att det är oroligheter i vissa områden i stan. Normalt bör man nog tänka att man inte skall ge sig ut, men vi åkte i alla fall. Aldrig har det väl gått så fort till stan. På 25 minuter tog vi oss till UB City och frisören. Då inser man hur mycket oreda alla dessa bussar ställer till med. Nu skall man dock påpeka att det även var betydligt färre bilar än vanligt ute också.

Väl på UB City höll vi på att inte släppas in. Köpcentret var stängt (och inklätt i nät mot ev. stenkastning), men av någon anledning släppte de ändå in oss. Hos frisören sa de att de inte kunde börja arbeta förrän 11.30, trots att nästan alla anställda var på plats. När de insåg att vi hade bokat tid så gick det plötsligt bra och jag kunde ganska snabbt få börja med naglarna (min frisör var lite sen) och Noras slingor påbörjades. Som synes drar hon lite uppmärksamhet till sig med sitt blonda hår :)

UB City inklätt i nät

Patrik fick sina ögonbryn smärtsamt trådade medan Alfred vandrade från famn till famn. Alla ville gulla med honom. Patrik var med i stan för han skulle ha gått till en butik för att få ett par byxor upplagda. Blev inget med det.

Efter ett par timmar var vi klara och kunde fara hem igen. Då hade Santhosh hunnit hämta upp Anthu (vår maid), köra hem henne till oss och komma tillbaka till UB City.

Hemresan gick lika smidigt. Vi såg inget av några oroligheter som tur var. Det hade visst brännts några bildäck på vår resväg någon timma tidigare, men när vi passerade var det lugnt.

Vårt område var mer än överfullt av strandade människor - det märktes inte minst på klubbområdet och lunchrestaurangen. Alla var nog lite "tagna på sängen" av dagens händelse. Annars brukar det vara lördagarna som är shoppingdagen och därmed ganska stilla på klubben, medan det på söndagarna är fullproppat.

1 kommentar:

  1. Om alla undrar varför frisörerna brevid mig på bilden är så snygga (för att vara i Indien) så är det minsann för att dom är från Sri-Lanka. Dom har några stycken därifrån. Det är dom som inte har den fåniga kostymen på sig... Och lyssnar bättre!

    SvaraRadera