fredag 28 januari 2011

Stunning!

Vi är imponerade. Vilken stad! Vilka fantastiska byggnader! Det känns smått ofattbart att se upp på väldens högsta byggnad-Burj Khalifa- över 800 m hög och smal.

Det är såååååå rent här och trafiken flyter väldigt smidigt på 6 filiga motorvägar. Dessa trafikeras av mängder av lyxbilar. Har aldrig sett så många på en och samma dag.

Gårdagen startade med en promenad ner till Jumeirah Beach vid Dubai Marina. Tog många fina kort och Alfred fick traska runt lite i sanden och var lite konfunderad över det.

Sen var det dags för en heldag på Dubai Mall med över 1200 butiker! Det tog sina timmar att ta sig runt. Vi var tillbaka på hotellet vid 22! Åt både lunch och middag där. Alfred var hur nöjd som helst hela dagen. Satt och spanade i sin vagn varvat med en hel del gångträning. Det fanns ett glasgolv på ett ställe med blinkande färgglada lampor som svepte under glaset. Där var han helt överförtjust över att traska runt tillsammans med en massa andra bäbisar och små barn. Golvet var halkskyddat med små nabbar. I ärlighetens namn så var det inte en lekplats för bäbbar utan en Catwalk för klädvisning.

Erik, Patrik o Alfie besökte Dubai Aquarium medan Nora och jag kollade H&M:) Efter lunch checkade Erik in på KidZania och det beskrivs som "a realistic educational environment where children get to understand the world of grown-ups by beeing grown-ups themselves". En vuxen miniatyrvärld för barn. Där finns 60 olika aktiviteter. Man börjar med att gå till banken och hämta ut 50 kidZos, lokal låtsasvaluta. För att tjäna mer pengar måste de arbeta och Erik började som polis, därefter brandman. Patrik gick för att kolla honom men när han såg att han sjungande åkte runt på flaket till en personbilsstor brandbil under full utryckning iklädd full mundering förstod P att Erik inte skulle tröttna i första taget. När han efter 4 timmar skulle hämtas ut var han så svårfunnen att tom personalen fick ge sig ut och leta. Det fann honom tillslut i full gärd med att defibrillera ett hjärtstopp iklädd läkarkläder :)

Shoppingen då? Nja vi har inte riktigt kommit igång.....Converse till lille A, Vans till E, löparskor till mig (har länge velat ha ett par Saucony som de jag köpte i NY för några år sedan och det fanns här för 1/3 av priset mot hemma:) och skor för innesport till P. Alfred fick även en Fisher Price vovve att dra efter sig nu när han går så bra. Men vi har ju Mall of the Emirates som väntar idag......

I morgon tror jag vi skall ta en tur utomhus och kolla "seglet" & guldsouken i Deira.

2 kommentarer:

  1. Jag har försökt kommentera på flera av dina inlägg men kastas ut hela tiden! Så kul att Alfred har börjat traska runt!

    Vad häftigt med KidZania. Riktig superidé, måste jag säga. Njut nu!


    KRAM

    SvaraRadera
  2. Taina - Oj då. Så synd. Ofta strul med blogger!

    De är bra på att hitta på di där Dubai människorna. Där verkar finnas allt och lite till i storformat.

    Kram

    SvaraRadera