tisdag 22 september 2009

Yahoooooooooooooooooooooooooo

ooooooooo vad det där diskussionsforumet kommer att reta ihjäl mig. I dag var det ett inlägg från en förälder till ett barn i en tredjeklass som tyckte det var konstigt att hennes son inte var särskilt entusiastisk över sina läxor. (Väldigt konstigt-eller?) Vad kan man göra åt det? Kunde man tänka sig att lägga in ett litet vänskapligt tävlingsmoment mellan eleverna när det gällde läxan?

Då var jag tvungen att ilskna till lite och skrev att barnen är 8 år och jag tycker absolut inte att det är lämpligt att tävla i hemläxa. Barnen har nog av att försöka prestera för sig egen skull och dessutom har de alla olika förutsättningar framförallt när det gäller språkfärdighet.

I det Indiska skolsystemet är prestation och tävlig närvarande från första klass och eleverna pressas hårt från att de är små. Vid examenstider är tidningarna fulla av prestationspoäng för enskilda elever. Hela framtiden hänger på att man är högpresterande i skolan. Kanske är det dock inte så är konstigt om man måste slåss med över 1 miljard människor om sin sysselsättning.

Eftersom Nora och Erik inte kommer att behöva slå sig fram med hjälp av tävling i hemläxa, så blir det absolut inget med det för oss i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar