lördag 5 juni 2010

Premiär

Hade lite ärenden att avklara i stan igår. Det kändes inget vidare att ta med Alfred för att sitta 2 timmar i bil (fram och tillbaka) för att tillbringa en dryg timme i stan när det i stort sett bara var snabbutryckningar till olika platser & butiker som stod på programmet. Var dessutom tvungen att ta en sväng (läs omväg) till VOLVOs Citykontor för att lämna Alfreds pass som skall till agenten och FRO för ett exitvisa. Utan det kommer lillen inte ur landet.


Alfred fick därför stanna hemma med maiden (Anthu) i 3½ timma och det hade gått hur bra som helst. Han får sedan länge en flaska med tillägg en gång om dagen, vilket gör det hela så mycket enklare. Jag har lämnat honom med henne tidigare för att gå och träna någon timme, men då har jag ju varit kvar på området. Gjorde dock en liten koll med Åsa också så jag visste att hon var hemma och snabbt kunde rycka ut vid behov. Det är det fina här. Oftast är någon hemma så att man kan snabbt få hjälp om det skulle behövas. (Vi är förresten som en liten vårdcentral här - 4 sjuksköterskor och 2 arbetsterapeuter :)


Det behövdes i alla fall ingen extra hjälp i går och Alfred vet redan hur man lindar Anthu runt lillfingret. Man ropar "Hu, hu, hu" non-stop så kommer hon och leker. Redan bortskämd? Inte alls ;)


"Hu, Hu, Hu, Hu............." snacket upptäckte Alfred att han kunde i förrgår så nu säger han det hela tiden och han vill dessutom absolut sitta upp eller stå hela tiden. Han kan dock tänka sig att ligga en stund i soffan eller på golvet och prata med fläkten & projektorn. Jag ser fram emot en intressant flygresa. Tror inte att han kommer att nöja sig med att ligga i vaggan när han är vaken eller sitta fastspänd i mitt bälte. Jag hoppas på en trött bäbis och mycket sömn.


Fick i alla fall tag på det svårfångade smilet igår ☺


8 kommentarer:

  1. Vilken lite goding han är!! Supersöt!!
    Skönt att kunna lämna honom hemma, men förstår att det kändes lite oroligt när du skulle iväg en längre sväng. Precis som du säger är det skönt när de får flaska också så behöver man inte ta med de överallt dit man ska!

    SvaraRadera
  2. Det vackraste tandlösa leendet som jag någonsin sett!
    tycker farmor

    SvaraRadera
  3. Malin - Tack :)Ja, det är så tröttande bara att sitta i bilen här. Köer, tutandet, tutandet, tutandet....Man blir helt matt så det är skönt för honom att slippa. Han har det jättebra med maiden/nannyn och får full uppmärksamhet. Bra att ha testat - nu vet jag att det fungerar. Få se bara hur mammig han är när vi kommer tillbaka och han är 5 månader.

    Farmor - Ja i alla fall sedan 2001 & 1998 ☺ Ny syns vi snart!

    SvaraRadera
  4. Vad söt han är. Visst är det kul när de börjar var med lite mer.

    Hur lång är flygresan från Indien till Swiden? Kan ni flyga direkt till Göteborg eller måste ni mellanlanda?

    SvaraRadera
  5. Anna-Det tar ca 9 tim till Frankfurt och sedan lite drygt 1,5 till Göteborg. Tyvärr inget direktflyg. Hoppas att Alfred sover en stor del av flygresan.

    Han är rolig nu när han är med mer. Man får underbara leenden och förra veckan började han prata mycket mer & vill vara med; stå upp och sitta hela tiden. Kram

    SvaraRadera
  6. Både söt och smart!

    Skönt att det funkar så bra med maiden. Blir hon kvar över sommaren och passar huset?

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Marianne - Tackar!!

    Maiden kommer att titta till huset när vi är borta, men i huvudsak skall hon vara ledig. Måste nog hit och sopa lite då och då annars intar den röda sanden huset. Vår chaufför bor så nära så han kommer också att hålla koll. Sista veckan innan vi kommer tillbaka blir det stor storstädning i huset. Det är lyx det att komma hem till en skinande rent hus.
    Hon är fantastisk med Alfred och väldigt förtjust i honom så vi hoppas verkligen att hon kommer att stanna hos oss vår tid här.
    Kram!

    SvaraRadera