måndag 4 maj 2009

Indiskt bröllop

I går kväll var vi bjudna på indiskt bröllop till Patriks kollega Shweta. Bröllop i indien innebär 1000-3000 gäster!

Bröllopsmottagningen hölls utomhus på ett stort fält som inhägnats med massor av draperat tyg i vitt och guld. På marken låg mängder av mattor och på dessa stod massor av plaststolar uppställda. Podiet längst fram var utsmyckat med 1000 tals blommor. Enormt hög discomusik vrålade ur högtalarna och indiska män dansade som galna i ljuset av stålkastare. En och annan ljusslinga med blått sken skymtade i växtligheten. När vi kom (sent pga. trafiken, men gäster verkade komma och gå i en strid ström hur som helst) hade den vackra bruden just lämnat podiet i sin vita brudklänning, som vi tyvärr inte såg, för att byta om till den indiska delen av ceremonin. Det var under denna paus som discot och dansen höll på.

Efter det att brudparet åter kommit in och diverse ceremonier ägt rum på podiet fick gästerna passera podiet och hälsa på brudparet och lämna presenter, samt ställa upp sig för fotografering.

Mat i mängder serverades sedan till alla gäster. Dryck: vatten. Skulle nog kunna gå helt överstyr om det serverades alkohol till alla dessa människor. Som synes bryr man sig inte ens i nyktert tillstånd om ifall disk och matrester välter över när man ställer ner sin tallrik.

Många blickar vändes mot våra blonda barn och en indisk kvinna som satt på raden framför oss vände sig om sa till en av Patriks kollegor på hindi att vi måste ge Nora mat. Hon tyckte nog att hon såg mager ut. De flesta indiska barn är oerhört små och smala, men det finns en del välgödda och antagligen är det ett tecken på välstånd här.
En upplevelse rikare gav vi oss hem i söndagsnatten.

3 kommentarer:

  1. Vad fina ni är! Ni ser ut som en kunglig familj!
    tycker
    Ulla/farmor

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera