söndag 28 februari 2010

Tävlingshelg

I går morse åkte Erik till Stonehill International School på simtävling 06.20! Eller rättare sagt så åkte de nog inte iväg förrän vid 7 eftersom bussen givetvis var försenad och Patrik och Erik satt och väntade i drygt 30 min - denna gång på rätt plats. Flera andra (mer rutinerade föräldrar och simbarn) dök inte upp förrän strax innan bussen kom för de hade säkert varit kloka nog att ringa simlärarern och kolla läget.

Ett par timmar senare åkte vi för att titta på tävlingarna en stund. Kom precis i rätt tid till Eriks första lopp, 50 m frisim. Det var en lycklig slump för något tidsschema existerade inte. Såg sedan även 50 m bröstsim och sedan var det färdigtävlat för dagen för Eriks del. 3:e plats i båda sina heat, men det var flera heat i varje grupp och det var tider som räknades så vi har ingen aning om vad det blev för placering till slut. Kul att se men FRUKTANSVÄRT VARMT. Vi satt ganska högt upp på en läktare med ett tygtak över och ju högre upp, ju varmare och det fläktade inget alls. Kunde nästan vrida ur kläderna efteråt. Lite olika startsätt. Killen bredvid Erik (som dyker) hade en annorlunda startstil.

En kille som simmade tog helt slut och kom med nöd och näppe ur bassängen innan han svimmade av. Någon bar iväg honom till ett sjukvårdtält/tak och där satte(?) de honom avsvimmad i en stol och började frenetiskt klappa händer framför hans ansikte och sedan banka på honom lite här och var. Det tog ett tag innan han kom till sans igen! Kanske hade det varit en bättre idé med horisontalläge och benen högt.

Tror att jag måste skriva till skolan om att när de tar med eleverna på tävlingar och likande i denna hettan, så måste ledarna påminna hela tiden om att barnen måste få i sig vätska och salt/sött och att de skall vistas i skugga så mycket som det går. Frågade Erik och det var ingen som sagt något om det innan tävlingen annat än att de strax innan start skulle sitta under ett tak i skuggan, men det var ca 5 min det. Väntetiden mellan loppen var dryga timmen. I normala fall är ju inte vi föräldrar med och håller koll.

På eftermiddagen åkte Patrik iväg till fabriken där en årlig cricketturnering hölls mellan de olika VOLVO bolagen. Mest roande hade det tydligen varit att se damcricket (?!). Även vår chaufför Santhosh verkade väldigt road när han pratade om hur damerna spelade. Det blev Volvo Buss som tog hem segern i turneringen på herrsidan.

Så i dag har Nora och jag varit iväg in till stan på Childrens Art Competition på UB City (ett flott köpcenter där det nästan uteslutande finns svindyra affärer som Yves Saint Laurent, Rosenthal, Omega, Lladro (porslinskreationer), Bang Olufsen mfl.). Butiker där man får nöja sig med att bara titta! 250 barn från olika skolor målade konstverk på något multi colour tema. Såg inte Noras färdiga "verk" då föräldrar inte fick vara kvar under tävlingen. Resultat? Ingen aning. Prisceremonin skulle dröja så pass länge att vi inte mäktade med att vänta i värmen. Noras konstlärare var kvar så hon lovade att förmedla hur det gick på skolan i morgon. Redo för ett konstverk.

1 kommentar: