torsdag 4 februari 2010

Uppvisning

Idag skall vi visa upp oss. Hos polisen. De vill veta så att vi säkert är här. Det är dags för nya visum och ansökningsprocessen har redan varit igång några veckor. Har en känsla av att det inte kommer att bli så smidigt som det sagts. Det vore ju ypperligt om något strular mitt i barnafödandet, eller när vi har en bebis här utan pass...........med visum som går ut 5 mars.

Här tar de till alla medel för att ha koll på var man håller hus. En annan svensk familj med visumstrul uppsöktes av polis - med munskydd - både i hemmet och på sjukhus då de var rejält sjuka i svininfluensan och givetvis inte hade kunnat ta sig någonstans.

2 kommentarer:

  1. Säga vad man vill om indierna men de verkar vara mycket övertygade (å stolta) om att vara indier är något mycket speciellt (egna tester m a p svininfluensavaccin, för att se så det indiska folket inte skadas..) och något alla vill vara (era å era vänners visumturer). Lagligt eller inte (igen visum...), men det räknas bara om man är ursprungsindier (rabatten som enbart ursprungsindierna fick på sevärdheten. Inte ni, trots att ni är skrivna i Indien).

    Undrar hur denna nationalismdebatt hade artat sig i SWE?

    Kram Y

    SvaraRadera
  2. Y- All denna byråkrati är så omständig så man tappar hakan. Hur orkar de? Ta bara FRO (Foreign Registration Office). Där finns det 100-tals halmeterhöga pappershögar och mappar på skrivborden. Det kan bara inte finnas något system i det, men det ser bra och viktigt ut. Kram

    SvaraRadera