tisdag 13 september 2011

Det blir bara värre och värre.......hur skall det gå?

14 km på 1 tim och 18 minuter! Dagens trafikfacit.

Sedan vi kom tillbaka efter vår sommarledighet i Sverige märker man en avsevärd trafikskillnad till det sämre. Det är snart ohållbart. Överallt vägarbeten som skall leda till något bättre, men som tar sån evig tid att när de väl är klara så innebär det ingen lättnad alls pga att fordonsmängden har skjutit i höjden sedan bygget påbörjades. Då har man dessutom fått leva med avstängda och omdirigerade vägar under hela byggtiden, vilket klart försämrar framkomligheten.

De håller på att bygga en 'fly-over' (väg över vägen - det älskar de här i Bangalore) på en ganska stor ringväg i närheten. Den vägen är normalt ganska ok, men eftersom de skall gjuta potoner i mitten är trafiken hänvisad till sidan av vägen. Man skall då inte tro att man sörjer för att den vägen skall vara framkomlig. De kratrar och stenhögar vi körde över idag kan lätt få njurarna att fastna i halsen.

Det sorgliga är att man ser ingen ände på det. Jag funderar på hur det kommer att se ut om 5 år, 10 år? Hur skall den här stan klara sig?

Detta blir alltid så tydligt när man just varit härifrån. I Abu-Dhabi kan jag inte ens räkna alla de 4- och 5 filiga, perfekta vägar vi åkte på.  Dessa fantastiska vägar är till stor del byggda av indisk importerad arbetskraft, så de kan ju, om det nu bara det vore så väl att pengarna som är avsedda för vägbyggen här i huvudsak betalade asfalt och material istället för extravagant levene.

3 kommentarer:

  1. Vilken trafikmardröm!

    Just vägarna och infrastrukturen här i Madrid har varit en mycket positiv överraskning, än så länge.

    SvaraRadera
  2. Upps, ord och inga visor där i slutklämmen! Hahahahaha! Jag kan bara föreställa mig hur det är att sitta där och åka bil på omdirigerade vägar.
    Gäller att planera väl när man ska ut och handla antar jag så man slipper åka fler ggr.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Eastcoastmom - Ja det är helt galet. Det kommer jag inte att sakna precis. Nyinflyttad i Madrid förstår jag. Spännande! Skall läsa lite hos dig:)

    Taina - Tyvärr är den där slutklämmen sanningen och så länge det är så kommer det inte att bli någon ordning. Här är det inte snack om att shoppa mat och tex. kläder på samma dag. Vi gör som pensionärerna hemma. En sak om dagen. Kram

    SvaraRadera