söndag 17 april 2011

Fredag - Lördag - Söndag

Fredag:
Besök på Grover Vineyards för de vuxna i familjen F. Barnen var hemma hos mig och här avverkades ett par Barbiefilmer på tyska till lilla L:s stora förtjusning (Tack söta E&I för lånet). Leendet satt fastklistrat från minut 1 på Rapunzel.

Lite poolbad och innebandy i köket hanns också med. Fick ta med Anthu till poolen för första gången. Det kändes lite väl magstarkt att vara ensam med tre små barn, varav två icke simkunniga. Jag parkerade mig i barnpoolen och så var Anthu på land. Alfred är aningen ombytlig och vill upp och ner o upp och ner o upp och ner............

På kvällen blev det ett småkaotiskt restaurangbesök på lokala creperiet/pizzerian. Det är väldigt mysigt där, men ikväll var det aningen trångt, högljutt och en ganska lerig övning att ta sig dit och hem, då regnet stod som spö i backen hela eftermiddagen och vägen dit blev till lervälling. Regnet resulterade givetvis i att ev. utesittande ströks och alla fick knö ihop sig inne. Detta är en liten rustik restaurang med enbart 6-7 bord i varierande storlek.

Stenugnsbakad pizza & crepes var dock, som alltid, till stor belåtenhet och trevligt sällskap hade vi & familjen F av Åsa & Sofia med barn.

Lördag:
Ulle och jag for runt i närområdet och avverkade de lokala butiker som hittills inte hunnits med. Därefter åkte vi alla utom Erik, som var på sportkalas på Decathlon, mot stan via "nöjesparkstemplet" med de många aktiviteterna. Därefter en timslång sightseeing på Commersial Street (ingen bra övning med bäbis & små barn). Bättre var det med middag på trevliga Shiros japanska grillbord. Jag kan inte ens uttala vad det grillbordet heter på japanska, än mindre skriva, men väldigt gott är det i alla fall och kocken är fantastisk med sitt jonglerande och skämtande. Båda barnen F blev överförtjusta och tröttheten var som bortblåst. Kocken gissade på lilla L:s namn och bestämde sig för att kalla henne Shakira. Något vi känner igen från förra besöket - eller hur Kajsa?

Väl hemma vaknade bäbisen, som sovit hela kvällen, och var piggare än piggast när vi andra var tröttare än tröttast. Vi har aldrig varit med om det tidigare att han velat vara vaken mitt i natten när vi vill sova. Alfred var V Ä L D I G T arg när vi släckte och tryckte ner honom i sängen mellan oss. Han skrek i högan sky, men gav till slut upp. Som en liten bonus fick vi aningen till sovmorgon - 7.30.







Söndag:
Familjen F åkte till Goa för några dagar vid havet och vi har röjt undan lite varstans - sånt plock som inte hinns med när man har gäster. Jag har varit ute och sprungit en sväng i värmen och så har vi haft mysig chokladbollskvällsfika med den för närvarande utökade Ekbergsfamiljen. De supergoda chokladbollarna hade givetvis Nora & Oskar fixat.

Nu sover alla barn och snart jag också!

2 kommentarer:

  1. Tack för fikat! Mycket goda chokladbollar o mysigt sällskap som alltid.
    Åsa

    SvaraRadera