torsdag 6 augusti 2009

BiB

Back in Bangalore. Med blandade känslor och övertunga resväskor (och lärdomen att nästa sommar reser vi hem LÄTT). Vi har haft en härlig "semester" hemma med många besök hos/av underbara vänner och släktingar. Så många att sakna och längta efter när vi är här! Sista dagen hemma var en mental prövning. Avskedsdagen. Trodde inte det fanns så många tårar. Det var svårt att lämna alla nu när vi skall vara borta så länge och svårt att lämna lilla älskade, goa Astrid, intet ont anande, kurrande. Vi lever lite i ovisshet om hur det skall bli för henne och det känns inte så bra. Tack och lov för morfar som sköter om henne så väl! (och Maja; morfars lilla assistent i uppdraget).

Det var samtidigt skönt att kliva in i huset i Indien och känna sig hemma. Nora sa två gånger i bilen på väg från flygplatsen "...när vi kommer hem..." och så skrek hon till och sa " Nu sa jag HEM om Indien!" Det är väl ändå ett bra tecken. Erik sa att han längtade efter sina saker och sitt rum när vi hade landat och väntade evighetslänge på väskorna.

Huset var skinande rent och vi somnade snabbt i nybäddade sängar. Värsta hotellstandarden. Vaknade framåt förmiddagen av de envisa ekorrarna på taket och Annapoorna som fyllde vatten i en städhink.

Nu väntar vardagen för oss med studier och jobb. För mig blir det universitetskurser på distans i "bloggens teori och praktik" och "digital färglära" och för barnen grade 3 och grade 5 på Indus.

3 kommentarer:

  1. Hej
    borta bra men hemma bäst, låter som om ni är något förvirrade om vad som är vad. Min första jobbvecka, det har varit lite svårt att komma igång. framförallt nu när solen äntligen skiner. färglära låter intressant, det får du gärna utveckla lite. sköt om er Marianne

    SvaraRadera
  2. Jepp! Det här med vad HEMMA är, är förvirrande för oss just nu, men det RIKTIGA HEMMA är ändå Sverige där alla nära och kära finns.
    Återkommer om den digitala färgläran när jag vet mer, men det är Textilhögskolan i Borås som håller kursen./Lena

    SvaraRadera
  3. Okej!
    Nu har jag hittat en till som ska gå
    kursen "Bloggens Teori och Praktik"

    MVH
    http://javaMartin.WordPress.com

    SvaraRadera