fredag 14 augusti 2009

Låååång vecka

En sömnig första vecka med långa sega dagar är snart till ända. Erik är tillbaka i skolan i dag, vilket både han och jag är glada för. Var med honom till skolan i morse för att träffa doktorn för att få klartecken att gå till klassen efter sjukdomen, men läkaren var givetvis inte på plats. Det verkade dock duga bra med en sköterska som sa att det var OK och så var det besöket över efter två minuter.

Nu har riktlinjerna från skolan ändrats och nu kan barnen skickas tillbaka till skolan när de är helt symtomfria utan friskhetsintyg från läkare. Undrar om det kan ha något med mig att göra?

I dag när Mia och jag satt i administrationsbyggnaden på skolan och väntade på en människa att betala en räkning till, satt en äldre student bredvid oss. En lärare som han kände kom förbi, hälsade glatt, gav honom en kram och hälsade välkommen tillbaka och undrade varför han satt där. "Jag har lite lätt feber!" Läraren såg inte helt nöjd ut och sa "och dig kramade jag, varför?". Om man nu är i 15 års åldern kanske man borde ha vett på att hålla sig en bit ifrån folk när man är sjuk. Vi gjorde en snygg sorti från den soffan och gled in på accounts dept.

Handspriten är ens bästa vän här nuförtiden och även om man inte vill bli påverkad av svininflensapaniken så är det ofrånkomligt. Alla tidningar har sida upp och sida ner om alla olika sjukdomsfall och dödsfall och flera nyhetskanaler rullar dygnet runt med skrämselpropaganda. I dag stod det om en 26-åring som dött efter felbehandling. Hon togs in på sjukhus förra veckan med feber, hosta och lunginflammation, men man uteslöt omgående svininfluensa då hon för det första inte hade träffat någon med konstaterad sjukdom (och HUR kan de veta det?) och för det andra inte hade rest till något drabbat land (?). Dessa var de statliga riktlinjerna man hade att följa på sjukhuset. I Indien inser man alltså fortfarande inte att man är ett drabbat land - nötter! Tur att man nyss har varit i Sverige. Det hjälper troligen om man insjuknar, även om det skulle bli i november.

Dessvärre ligger nu flera av svenskarna här på Palm Meadows sjuka i halsont och feber och äter antibiotika. Vi hoppas att de snart kvicknar till och att det blir en ände på den här "halsflussepidemin".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar