onsdag 23 februari 2011

En dag med sällan skådad effektivitet

I morse kl. 07 sändes Ulla & Anders iväg till flygplatsen för 6 dagar i norra Indien och för mig var det verkligen dags att ta tag i praktiska saker som jag aktivt förträngt under lång tid. En massa lampor har slocknat här senaste månaden, Noras A/C fungerade inte, flera strömbrytare är kassa, badrumsfläkten glappar, en spotlight i vår garderobsgång glappar och spisen läcker gas (som vanligt).

09.30 stod A/C killen på trappan och efter ett par timmar var Noras A/C fixad med nybytt kompressor och påfylld med gas.

En stund senare såg jag "min kompis chefselektrikern" (han som var så imponerad av maskroslampan och såg till att den kom upp) gå förbi. For ut och håvade in honom i huset och visade honom allt som inte fungerar. Han lovade att skicka en elektriker 1 pm. Givetvis kom ingen elektriker 1 pm, men väl 3 pm efter att jag ringt och påmint. Under tiden hade jag skickat iväg Santhosh för glödlampsinköp. 15 av varje sort + halogenlampor. Jag bytte 14 st själv, men vissa fick elektrikerna ta hand om då jag fick glaskulan i handen och sockeln satt kvar i 3 lampor. Även halogenspotarna fick de byta. Det gick väl sådär. Tur att man är där och övervakar. Elektrikern fick med viss möda ur den gamla lampan, men när han satte i den nya så hängde den helt löst och någon sköld hade han inte satt på. Han hävdade att den inte passade, vilket den såklart gjorde. Han gjorde 4 försök innan jag blev nöjd och det såg ut som innan.

Eriks badrumslampa lyckades de inte ens få ner. Lamporna i det här huset är så komplicerade och innehåller en massa fula delar som skall passas ihop med varandra och gärna med en glaskupa också. Jag har haft loss 5 lampglas idag och diskat rent från massor av flygfän, men det är en konst att få ihop allt igen.

I morgon skall elektrikerna återkomma och fixa strömbrytare och glapp och byta lampor på hög höjd. Dessutom har vi en kontakt vid golvet alldeles bredvid badkaret. Ur den kontakten sticker det ut två trådar =0!

Jag har också ringt gasfirman om spisläckaget och de skall komma i morgon (säger de).

Mitt på dagen ringde också myggnätsmannen och sa att han tänke komma med myggnäten. Hoppsan. Kan knappt tro att de faktiskt nu äntligen har blivit installerade och hissgardinerna i sovrummen tillbakasatta på modifierad plats (av Patrik).

Det har hänt saker även på utsidan. I går ringde jag underhållsavdelningen då en betongplatta på trottoaren vid vår uppfart vittrat sönder och det var ett stort hål där, lagom för en barnfot att fastna i. Detta har de fixat med hela dagen idag och säkert tar det hela dagen i morgon också.

Och så har jag tvättat rent fläkten i vårt sovrum. Efter den övningen var jag helt genomsvettig. Det är högt och vingligt (vågade inte låta maiden gå upp på stegen) och ett ganska obehagligt jobb men nu är det gjort och efter det hade jag inte längre några betänkligheter över att jag missade morgonens aerobicspass.

Jag har haft en FID. Flyt Indisk Dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar