måndag 21 februari 2011

Svårt att hitta ett större bröllop

Ska man ta med sina gäster (Ulla & Anders) på indiskt bröllop så är det ju bäst att slå på stort. Det hade i alla fall Labour Minister i Karnataka gjort när han ordnade bröllop för sin son på Bangalore Palace igår.
Uppklädda till tänderna for vi iväg för att gratulera. "No gifts, Only blessings" stod angivet på inbjudningskortet. Eftersom vi antog att man inte skulle komma i tid, så var vi medvetet lite lagom sena. Mottagningen började 19. Klockan 19 var vi bara halvvägs och då ringde Patriks kollegor och undrade var vi var. De var i tid. (När vi var på bröllop i Mysore så var vi exakt punktliga, men då var kollegorna 1½ timma sena och kom således i perfekt tid den gången....) Det skulle visa sig att vi hade ordnat perfekt timing. Vi klev in på mottagningen precis när kollegorna köat i nära en timma för att lämna sina gratulationer. Vi blev smidigt upplotsade på scenen, Patrik fick ta över blommorna från någon som burit på dem i kön i 1 timma, överlämnade blommor, gratulerade brudparet och så fotograferades vi tillsammans med brudparet av 10 fotografer. Snabbt & effektivt.

Vi lotsades sedan vidare in i en V.I.P matavdelning där det bjöds på vegetarisk middag. Vi var klara med maten lagom till att det började fyllas på med folk. Totalt var gästantalet beräknat till omkring 10 000! Vi väckte i vanlig ordning en del uppmärksamhet och vi såg inga andra västerlänningar bland gästerna under den tiden vi var där. Några kommenterade våra saris och sa att de var vackra. Anthu hade klätt på mig och fått fast allt tyg (6-7 meter) så bra att det kändes tryggt och ungefär som att ha klänning på sig.

Det var gott om ministrar på plats och Chief Minister anlände med sitt 10 bilar följe i samma minut som vi kom. Av den interna TV bevakningen såg vi att han gjorde en snabbvisit och for iväg igen efter ca 15 minuter. Han behövde heller inte stå i kö:)

Efter en dryg timma lämnade även vi tillställningen medan vi nästan tyckte lite synd om brudparet som utan paus stod och tog emot en aldrig sinande ström av gratulanter i timmar.

Nästan alla gratulanter hade med sig blommor. Efter fotograferingen med brudparet och gästen som överlämnat blommorna skickades blommorna diskret bakåt och hamnade i en stor hög.

På vägen ut delades det ut en kokosnöt var till alla gäster.

(Bilder kommer men det fungerar inte för tillfället att lägga upp)

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig upplevelse!! Ser fram emot foton!

    SvaraRadera
  2. Malin - Ja roligt och annorlunda. Nu finns det äntligen lite foton också. Kram L

    SvaraRadera