onsdag 23 februari 2011

To cross the line

Följande mail kom från skolan i måndags kväll:

"Dear Parents,

1.There was a surprise check conducted on students today. We have confiscated make up items, deodorants, PSPs, Ipods and cell phones...................

Regards
Maj Kunal Kuttappa"

Konfiskera deodorant ??????????? Nog för att många indier har ett osunt förhållande till deodorant (dvs. inte använder det alls), och därmed luktar svett något kopiöst, men det behöver ju inte uppmuntras.

Jag kunde inte låta bli (och så fick skolans rektor en kopia också):

"Maj Kunal Kuttappa,

I do understand that you confiscate make up, PSPs and similar electronical items, but isn't it to cross the line when you confiscate deodorants? THAT is NOT a make up. That is for students to feel fresh - both for themselves and their environment.

Regards
Lena Woodrow"

Och idag hade jag fått svar!

" Dear Ms Lena,

I completely understand your point, we will not confiscate deodorants.

Regards
Maj Kunal Kuttappa"

Tjoho! Bara att få ett svar är en bedrift och att sedan få rätt också - DET är stort när det gäller Indus.

3 kommentarer:

  1. Yaaay, bra jobbat!! Det är många underligheter man råkar ut för som utlandsboende svensk (ja, konstigheter i våra ögon i alla fall ;) )
    Här fick vi hem ett mail om att de vill att alla ska ha med deodorant så att de kan använda den efter gympan...de duschar ju inte på skolan här så att detta för att slippa svettlukt i klassrummen =)

    SvaraRadera
  2. Grattis! Undrens tid är inte förbi, jag har börjat tro att Mr Kunappas mail går direkt till soptunnan..Indien utvecklas verkligen med stormsteg! Nu kan tom KÖPA roll-on på HyperCity! Jag som skeppade 50 st från Tyskland...:)

    SvaraRadera
  3. Malin :) Ja men det lät ju också fräscht! Här duschas det inte heller på skolan så den beslagtagna deodoranten var nog just i detta syfte. Jag borde inte ens bli förvånad längre, men det blir jag konstigt nog. Kram Lena

    M - Ja de tröttnade väl på allt smuggleri från Tyskland och beslöt sig för att öppna marknaden för Roll-on:)Kramen

    SvaraRadera