tisdag 16 augusti 2011

Det regnar in

Vi har läst nättidningar om det förfärliga regnandet i de svenska hemtrakterna (och ber lite lätt att det inte har regnat in i vår källare). Inte kan vi vara sämre här. Skyfall hela natten som tog ett uppehåll under morgon och förmiddagstimmarna för att återkomma med droppar stora som plommon vid lunchtid.

I förmiddags när jag skulle dra isär Noras gardiner höll jag på att halka i en stor pöl med vatten på golvet framför högra fönstret vid balkongdörrarna. Tänkte att Oj har Alfred kissat här? (vilket är lite svårt med blöja....) Insåg ganska snabbt att det faktiskt regnat in då jag fann en lika stor vattenpöl på vänstra sidan av balkongdörrarna. Det ser faktiskt ut som att balkonggolvet på balkongen utanför Noras rum lutar lite in mot huset, vilket inte förvånar alls. Det har hänt förr att det regnar in. Förra gången var hela mattan dränkt.

Erik har definitivt det bästa rummet i vårt hus. Där känns det torrt. Hans lilla terass/balkong ligger skyddad mot väder och vind och har tak över hela. Ganska svalt är det också pga rummets läge.

Det regnar fortfarande och klockan är snart 20. Det blir säkert en blöt natt till. Kanske kryddad med åska för kvavt är det hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar