söndag 14 augusti 2011

Windmills of our mind


Området är nytt och ligger i stort sett mitt i ett område med kontorskomplex. Det har det fantasifulla namnet Windmills of our minds. Jag har varit på ställen som är lättare att hitta till.....I torsdags var det play group i ett av de nya husen.

Meningen är nog att man skall få någon friluftskänsla på detta område för alla hus, som knappt såg ut som hus vid första anblicken, hade takträdgård såväl som vanlig trädgård och grästak. Tanken med takträdgård är ju god (ormfritt tex.) men jag undrar om man hade tänkt på monsunregnen? Eller på att det kanske kommer att bo en barnfamilj där? På bilden finns ingen anlagd takträdgård, men det gör det i verkligheten på vissa hus. "Räcket" på taket bestod av ca 50 cm höga och ca 20 cm breda, platta stenskivor, som var satta på snedden med ganska stort mellanrum. En liten Alfred hade kunnat slinka igenom hur lätt som helst. Möjligen hade han blivit uppfångad av det enorma halvmåneformade entrétaket i plexiglas som täckte in både entré och bilparkering. Man fick känslan av att kliva in i en grotta när man gick in genom ytterdörren, men där inne väntade ett hus som badade i ljus från stora fönster. Riktigt coolt.

Badade, men då i vatten, gjorde tyvärr även innertaket som redan (två månader gammalt) var rejält vattenskadat på övervåningen. Tätningen mellan gräset på taket och själva taket höll inget vidare. Man såg från takträdgården upp mot det välvda taket att något som såg ut som en platonmatta stack fram och såg ut att vara ditlagd utan större passning. Några skivor som täckte sidorna av taket, typ vindskivor, fanns absolut inte, så där var det fritt fram för vatten att sugas in när det monsunregnar på tvären.

Hur tänker man egentligen? Jag slutar aldrig att förvånas över denna brist på noggrannhet. Det var riktigt snyggt och annorlunda men jag undrar tyvärr hur länge de där husen håller?

Detta med att få besöka olika hus, i olika områden, är definitivt en av fördelarna med att åka på play group med Alfred. Förutom att Alfred tycker att det är toppen förstås!

3 kommentarer:

  1. Nä men! Är det inte risk för ras? Coolt men farligt kanske? Det är verkligen konstigt att de får bygga så. Finns det någon form av byggstandard där? Vad gäller byggstandard här så är jag inte så imponerad måste jag säga. Man skulle kunna tro att det är high tech men så är inte fallet. Här är vissa hus som rena kojor och långt från svenska och finska byggstandarder.

    Hoppas du hittar fler coola lekplatser för Alfred!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Taina - När man ser hur stålskeletten ser ut här till höga byggnader så skulle man aldrig vilja gå in i något högre än ett tvåvåningshus. Det finns säkert någon officiell byggstandard på papper, men jag tvivlar på att någon följer den.
    Huset vi hyr är 10 år. Förra veckan var rörläggaren här och bytte ett sönderrostat rör INNE i tvätt stugan. "Verrry old madam - need replacement". Jag undrar hur det ser ut i rören inne i väggarna som blir genomfuktiga av regn flera månader om året.
    Nytt hus denna veckan:) Får se om det är nåt kul. Kram

    SvaraRadera
  3. ......nytt play group hus såklart. Vi bor allt kvar i samma!

    SvaraRadera