torsdag 17 december 2009

Fuskbygge?

Det var mycket jobb för den kortvariga lyckan att ha ett pepparkakshus under hela 2 dagar! Socker smälter tydligen i fukt och värme och det hela sjönk ihop. (Japp - det blev sockerihopsättning, trots mina lovord för limpistolen. Limmet tog slut!)
Originalet står dock säkert och det är vi gada för. Och så lite uppdatering av veckan:
Måndag: Julklappsshopping (gick sådär).

Tisdag: Avslutning på businessprojektet i skolan för Nora. Grade 5 hade försäljning i diverse stånd till förmån för välgörenhet och Nora sålde nagelkonst. Sammanlagt fick man ihop ca
17 000 rs och all vinst går till ett barnhem som skolan jobbar med.

Onsdag: Svensklunch och fika hemma hos Maggan. Mycket trevligt!
Torsdag: Julklappsshopping igen - denna gång gick det mycket bättre och allt är i stort sett klappat och klart. Chauffören skall tex. få 6 par sockar, för han har förskräckligt trasiga sådana. Han tycker nog att det är tråkigt att lägga pengar på just det. Det blir en t-shirt till honom också. Maiden skall få ett litet "guldigt" armbandsur. Hon är nog lite trött på att ha koll på lunchtiden på Eriks döskalle/piratklocka. Kakor i en fin julburk blir det till hennes familj också. Och vad barnen och Patrik får kan ju inte avslöjas nu.............

3 kommentarer:

  1. Vad synd på erat pepparkakshus!
    Vill bara tipsa om att vi inte bara behöver stämpla på kort vid nästa pysseltillfälle. Min lillasyster har stämplat på ljus och gjort jättefina presenter. Kolla på hennes blogg. Finns från min blogg och heter "Livet på Granbacken".
    Åsa

    SvaraRadera
  2. Astrid ser ut att må bra både IRL och i PKV (PepparKaksVärlden). Och det är ju huvudsaken : )

    Så duktig Nora är!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åsa - vilka söta ljus syster har gjort. Det gör vi nästa år (istället för Taj Mahal pepparkakshus.Har vi tur hittar vi en stämpel med T M. Annars har någon ett år på sig att karva ut en)!
    Nora har prövat något liknande en gång tillsammans med kompisen Linnéa. De plundrade hennes mammas servett-och blockljusförråd och tillverkade fina ljus med motiv från servetterna som det värmde in med stearin.

    Marianne - Astrid har det jättebra och det känns så bra. Hon har visst nästan gått i ide nu när det är kallt och sover inne för det mesta. Är man katt och 15½ år så kan man behöva mycket styrkesömn. Till våren hoppas jag att jägaren i henne vaknar igen - som den brukar. Kram!

    SvaraRadera