onsdag 2 december 2009

Erik pratar hindi

I lördags kom vår projektor tillbaka efter lampbyte. Den var ur funktion i ca 5 veckor och under den tiden har vi varit TV-lösa (undantaget sport, Playa del Sol och de svenska "måste" såporna på datorn :), vilka lyckligtvis saknar enerverande reklam på Hindi.

Nu när TV:n är åter matas vi med en massa reklam på Hindi och Erik har på några få dagar lyckats lära sig texterna i flera av dem utantill, och det låter väldigt roligt när han rabblar på. Då har han ändå bara sett någon timma TV per dag sedan i lördags, vilket säger en del om variationen och mängden reklam. I nästan all (i min smak helt värdelös) reklam förekommer någon B-wood storhet eller cricketspelare för att öka köplusten.

Min minskar!

Lite lustigt är det att Erik just nu har mediapåverkan, reklam och annonser som projekt i skolan. Uppenbarligen så biter i alla fall orden.

2 kommentarer:

  1. Otroligt hur fort barn snappar upp saker & ting!Igar sag vi ett reportage här om barnarbete i flera olika stenbrott precis utanför Bangalore!
    Helt för oss otänkbara arbetsförhallanden, sexariga barn som jobbar 12 timmar i sträck med jättetunga släggor, de flesta dör av damm i lungorna.
    Hoppas ni far till det med julkänslan men det verkar ga bra med lussebullarna! Manga kramar fran oss!
    Pa söndag bär det iväg till Milano, bara Markus och jag, skall bli sa kul har aldrig varit där!

    Ulle & Familjen

    SvaraRadera
  2. Så härligt med Milano i jultider. Njut.

    Förfärligt med detta barnarbete. Jag har läst om detta i tidningen och enligt dem så är det vanligt att fattiga barn kidnappas eller säljs av fattiga familjer till gruvbolag. Givetvis är det olagligt, men myndigheterna verkar inte göra så mycket mer än någon räd då och då. Vidrigt är det.

    SvaraRadera