söndag 6 december 2009

OWCs julmarknad 5 December

I går hölls OWCs traditionella julmarknad på St. Marks Cathedals område i Bangalore. Jag hade skrivit upp mig som volontär för 2 timmars arbete med biljettförsäljningen till tomtefotograferingen. Just som jag påbörjat mitt skift gav sittande tomte upp och åkte hem? Den officiella versionen var att tomten tagit rast och under tiden arbetades det med att snabbt få fram ny tomte. Detta uppdrag föll så lämpligt på Johan som just kommit till julmarknaden. Bara att ikläda sig tomtedräkten i värmen och sätta sig i högsätet. En riktig tomte från norr alltså. Undrar bara om det inte var lite trångt för tårna?

Försäljning av allehanda ting.

Isac, Jacob och Erik tog sig en tur på kamelen.
Det gjorde även Linnéa och Nora. Vissa hade lite svårt att komma av.

Innan hemgång från julmarknaden var det dags för toalettbesök. Toaletterna sköttes om av en familj som bodde i ett litet hus intill toaletterna på kyrkans område. Denna ursöta lilla flicka (2 år), som var en del av familjen, hittade Nora inne på en av damtoaletterna med händerna nere i vattnet i toalettstolen... och sedan slickade hon av fingrarna. Helt förfärad försökte Nora få henne att sluta. Till slut fick vi mammans uppmärksamhet så hon kom och hämtade ut lilltjejen. Vi bad att få ta några kort på henne och hon ställde så gärna upp på att posera och riktigt tryckte ansiktet mot kameran. Vi gav dem lite pengar för bilden och flickan sprang efter oss och ville att vi skulle ta fler kort. Trots äventyret i toalettholken - som säkert inte var det första - såg både mamman och flickan välvårdade ut. De klarade sig säkert bra och man kan tänka sig att den lilla söta tjejen skaffade många små doantioner till familjen. Våra vänner hade också gett dem en liten slant visade det sig.

4 kommentarer:

  1. Vad det är härligt att få följa med på era äventyr så här via bloggen! Vilken söt liten tjej - och vilka härliga bilder!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack Anna! Så kul att följa er också. Kram ☺ (hittade just en ny gubbe)

    SvaraRadera
  3. Hmm, att kobajs är bra för ge näring å få gröda att växa är ju nå't som till och med Lotta på Bråkmakargatan känner till...Men att männsklig avföring skall vara bra för tillväxt är en väl förborgad hemlighet (?!?) å tur är väl det ;-)

    Såg dock på TV att om man dricker sitt eget urin så skall detta vara bra för att slippa rynkor...i min värld så torde det vara tvätom, tänk alla de rynkningsbefrämjande grimaser man förmodligen åstadkommer när man dricker urinet...

    Människor är underliga ibland, eller hur?

    Kram Y

    SvaraRadera
  4. Hu, hoppas hon klarade sig utan att bli sjuk den lilla. Här kan man se kvinnor som sitter och diskar middagsdisken i kanalerna där döda hästar flyter några meter bort ...

    Kul med julmarknad. Vi ska på en på lördag, sedan blir det lusse på ambassaden på kvällen.

    Kram!

    SvaraRadera