torsdag 31 december 2009

Indiska gäster

I går kväll var Patriks närmsta kollegor med respektive/familjer här på besök. Det var knytis och de hade med sin MASSOR av spännande indisk mat och det var full aktivitet i köket ett tag när allt skulle dukas upp och värmas. Nora hjälpte till och friterade speciella jättegoda linschips.Det är svårt att känna sig helt bekväm som värdinna. Jag kände att jag inte riktigt visste hur det hela skulle "läggas upp". Indier börjar gärna med att sätta sig och ta det lugnt och ta något att dricka, vilket kan hålla på i timmar, innan någon börjar närma sig maten. Sedan äter inte alla samtidigt utan går och tar mat lite när det passar. Det blev till slut Nora som meddelade att hon var hungrig, vilket satte lite fart på gästerna.

Männen satte sig till en början utomhus och damerna stod upp länge inomhus. Vet inte hur många gånger jag bad dem sätta sig, vilket de gjorde en kort, kort, stund och sedan stod de plötsligt upp igen. Efter maten lossnade det lite och damerna satt kvar i soffan i vardagsrummet, men inte sa de mycket. De log och svarade artigt på frågor, men tog inte direkt upp något eget ämne. Jag och Erica fick hitta på samtalsämne hela tiden.


Kvällen avlöpte hur som helst väl, om än annorlunda, och alla är väldigt trevliga och glada.

5 kommentarer:

  1. Fett nice att fritera!! tänk att en liten platta på 8 cm i diameter helt plötsligt blir 18-20 cm i diameter!!! COOLT

    SvaraRadera
  2. Våra vänner från Hong Kon gör samma sak! Helst ska man sitta och prata i timmar innan maten ens ska lagas! Men när de kommer hem till oss är det pang på... :-)

    SvaraRadera
  3. Välkommen till Meltingpot SweFlo. Skall ta mig en titt på din blogg också. Kul! Lena

    SvaraRadera
  4. Men visst är det kul med de kulturella skillnaderna? Här är det betydligt "enklare". Tror jag i alla fall. Vi har en del indiska vänner här med men de är amerikaniserade till viss del.
    Sedan är det bra ibland att få "välja" samtalsämne för då blir det ju oftast sånt man själv tycker är intressant...hehe.

    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  5. Taina- Det är riktigt roligt att se hur mycket det skiljer mellan olika kulturer. Vårt sätt att umgås är nog just väldigt svenskt. Nyttigt att få andra synvinklar.

    Gott Nytt År till dig också!

    SvaraRadera