måndag 14 december 2009

Plastgransdebut

Så underligt, för i år räckte det med EN ljusslinga, där ljusen dessutom nästan var som förmåttade för granen. Undrar varför?
Den lilla JULGRANEN 2008.

10 kommentarer:

  1. Måste säga att eran julgran förra året såg ut som en monstergran!! Men den luktade säkert mycket godare än årets variant:)
    /Åsa

    SvaraRadera
  2. Haha, vilken tjockisgran ni hade förra året. Vi har inte tagit upp vår gran ur kartongen i år. Det blir för stökigt då. Jag får nöja mig med att titta på alla andras fina granar här på bloggarna.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åsa - Jag saknar granlukten, men så lätt det var att klä granen. Inga klena grenar som hänger ner av tunga kulor. Ljusslingan passade perfekt, men det blir absolut riktig gran igen när vi är hemma i Sverige - om än i mindre storlek för husfridens skull.

    Marianne - Jag och min syster åkte till en granplantering och sågade ner granar själva. De såg så små och söta ut....Fick med stor möda in jättegranen - utan nät - i min lilla Renaut Megane och for hem med den och det var även med nöd vi fick in den i vardagsrummet. Många, som åkte förbi på vägen, ca 50 m nedanför huset la märke till granen inomhus. Systers gran var i samma storlek, så nu har hon order om en betydligt mindre i år. :)

    SvaraRadera
  4. Ja, er gran förra året var den största inomhusgran jag någonsin sett. Men vacker den den.

    SvaraRadera
  5. Tacka vet jag plastgranar! Är ju allergisk och vill ju ändå ha gran även om den är av plast. Det går ju att köpa grandoft på burk.

    SvaraRadera
  6. Taina - Just nu känns det perfekt med plastgran. Är glad att jag fick en stackars man på Åhléns att rota på lagret efter en i februari. Många här tycker nog att jag tänkte på underliga saker att ta med, men det kändes viktigt med gran för att det skall bli jul på riktigt. (Nu finns det ju plastgranar här också, men det kunde ju inte jag veta :)

    SvaraRadera
  7. Hej på er,

    Plastgranar finns mycket även här, men för oss blir det en riktigt gran med ljus i, som vi ställer utomhus på altanen alldeles framför vardagsrumsfönstren. Då lyser den upp snön i vintermörkret.

    Ha en riktigt skön helg.
    God Jul och Ett Gott Nytt önskar vi från München! //Madeleine

    SvaraRadera
  8. Saknar "ljusshowen" i ert hus som er gran stod för förra året...

    //Jeanette

    SvaraRadera
  9. Förra årets gran var ju gigantisk, så den får väl duga för tre år framöver. Vi har tagit in vår. Den gamla "antika" belysningen fick vi liv i även i år, efter en hel det "elmätande" och byte av lampor. Det luktar gott!
    Tur att det inte var förra årets hus som trillade ihop efter så kort tid. Det hade känts snopet efter allt jobb du lade ner, för att inte tala om allt pepparkakssmulor du hade fått i köket.
    God Jul får man där man är med sin familj och mår bra.

    Kram
    Camilla & CO.

    SvaraRadera
  10. Jeanette - Det var nog en "once in lifetime" ljusshow. I alla fall om Patrik får bestämma....

    Camilla - Ja, en GOD JUL blev det även här, men med ett litet stygn av saknad efter familj och vänner därhemma.

    Kram till er!

    SvaraRadera