lördag 9 januari 2010

Choklad gone missing

Vi skypade i går med våra vänner familjen G. Passade på att tacka för paketen som barnen fick till jul med tidningar till Nora; Hänt Extra och Julia och en Kalle pocket till Erik. Y undrade hur paketen såg ut när de kom fram. "Fina" sa jag. "Va bra" sa Y, "för A sa till mig att tänk om någon äter upp chokladkakorna". " VILKA CHOKLADKAKOR?" sa vi och Y ropade "nej då hade A rätt". Alltså har någon, förmodligen redan välgödd tulltjänsteman, blivit ännu tjockare på vår bekostnad och dessutom bemödat sig med att lägga tillbaka det andra så att det inte skulle märkas! Tänk att det skall vara så svårt att låta andra människors saker vara. Irriterande.

Detta händer, vad vi förstår, ofta med just godis. Svenska böcker och tidningar kommer fram men godispåsar och choklad kommer oftast inte fram alls, eller möjligen halvätna. Det hände en annan familj med en ostbågepåse, som någon knaprat på och sedan lämnat halvtom i paketet.

8 kommentarer:

  1. Jag tror det är den där sliskiga postgubben som alltid ska ha en slant för att han burit ut posten - som om inte det skulle vara hans jobb!!! Fråga Mia vad hon tror. Hon saknar en klocka!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Superirriterande är det! :(

    SvaraRadera
  3. Va??? Är det sant? Helt otroligt i så fall....

    SvaraRadera
  4. Taina - Troligen tycker man här att post påväg är allas egendom tills det nått slutdestinationen. Omöjligt att spåra är det också. De har väl julafton varje dag på posttullen.

    SvaraRadera
  5. Haha, kan inte låta bli att skratta lite för det är verkligen dråpligt. Era vänner får packa om godis i andra kartonger så att det inte syns vad det är.

    Usch, vad jobbigt med magsjuka. Hoppas att alla får vara friska och krya nu!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Då undrar jag ju lite nyfiket vad du lagt för godsaker i julkortet från er som vi fortfarande väntar på....
    Kram C

    (Linnea testar nya bloggar, ny mail, därav fel adress)

    SvaraRadera
  7. Hahahahaha, vad galet! Att äta hälften och sedan lägga tillbaka resten! Fast det är klart, det är ju snällt att den riktiga mottagaren får smaka en del i alla fall : D

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Anna - Kanske kunde man be någon tålmodig människa därhemma att styckförpacka Ahlgrens bilar en och en och skicka hit. Vilket jobb (även) de på tullen skulle få då ;)Nu har vi varit kräkfria här hemma en hel dag. Hoppet finns att det är över nu. Istället sitter jag här kl. 01 på natten och kan omöjligt sova.... Kram!

    C - Ja det kan man ju undra? Nej tyvärr så var det bara just ett julkort, men kanske var det ätbart papper? Konstigt nog så har i alla fall två av de tre julkorten med innehåll (pokemonkort) till E:s små kompisar i Lindome kommit fram och det tom före jul. Allt postat samma dag. Kanske kommer det innan påsk? Kram♥

    Marianne - Inte kan man låta bli att undra om vissa har otur när de tänker... Kram.

    SvaraRadera