torsdag 7 januari 2010

Kerala

Tidigt, tidigt på morgonen 2 januari for vi iväg till Kerala. Vi höll nästan på att missa planet då vår chaufför inte dök upp. Eftersom vi var två familjer och många väskor hade vi ordnat så att vi skulle ha två bilar och som tur var var bil och chaufför nr 2 på plats. Vi fick knö in oss 7 pers+chaufför+5 resväskor och handbagage i en Toyota Inova och kom precis fram till flygplatsen i tid. Det visade sig att vår chaufför blivit väldigt magsjuk under natten och var okontaktbar av utmattning när vi försökte nå honom.

Framme på hotellet i Kerala var näste man nere för räkning. Stackars Erik blev också jättedålig i magen och fick tillbringa hela dagen i sängen, utmattad av alla toalettvändor. Som tur var tycks barn vara gjorda av annat material än vuxna, så dagen efter var Erik i stort sett på topp igen. Hade det varit jag, hade jag inte klarat att röra mig på flera dagar.

Vi hade även lite otur med vårt hotellrum till en början. Man kan utan att överdriva säga att vi och hotellet hade lite olika uppfattning om vad ett Deluxe rum är (vilket vi tvingats boka pga. att vi önskade två extrasängar). Det visade sig vara enorm skillnad på rummen på hotellet och det rum som Erica och Anders hade var jättefräscht i en relativt nybyggd hotelldel och ändå var det klassat som lägre klass - helt obegripligt. Vårt första rum var både nedgånget, smutsigt och mörkt, men större och det verkade vara det enda som räknades + att det låg alldeles vid havet. Hur som helst så fick vi byta rum efter två nätter och det blev väldigt bra. På hotellet kunde de inte fatta att vi ville "byta ner oss" frivilligt.

Vi hann med en liten minitur på Backwater systems som Kerala är känt för. Sötvattensfloder som slingrar sig in i landskapet. Helst skall man nog tillbringa ett dygn på flodbåt av vass i luftkonditionerade små rum, med det fanns det inte tid för för vår del. Under båtfärden fich JAG syn på en gul/orange ORM! till allas glädje och min förskräckelse. Båtmannen backade båten så att vi kunde se extra bra. Visst!

I övrigt så bestod resan i stort sett bara av sol, bad och vila. Havets höga vågor var spännande och stundtals lite skrämmande. Jag som ju dessutom är framtung hade inte helt lätt med balansen i vågor och strömmar samtidigt som det skulle hållas koll på barnen. Vi fick några rejäla vågduschar av de ibland oberäkneliga vågorna.

Vädret var super. Sol från klarblå himmel och ca +30 gr. C alla dagar.

Hittade en jättemysig restaurang nära hotellet, Mollys´s, som i stort sett blev vår "husrestaurang" under dagarna i Kerala. Mysigt hotell hade de också. Där bor vi nästa gång!

Bildspel kommer i morgon. Skall försöka lägga in lite text till bilderna också.

2 kommentarer:

  1. Hej! Väntar med spänning på bilderna!!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. De ligger i ett bildspel nu på högersidan under Maldiverna under ytan. Kram

    SvaraRadera