fredag 15 januari 2010

Vart tog solförmörkelsen vägen?

Det har varit ljust hela dagen...så vi undrar lite över den stora faran?? Maiden deklarerade i morse att idag äter hon inte någon lunch för det kan man inte göra när det är solförmörkelse. Jag kunde inte låta bli att säga att jag tycker det är struntprat med allt hokus-pokus kring det här och att det enda som är farligt är att titta direkt mot solen, men hon bara log och förstod säkert överhuvudtaget ingenting av vad jag sa. Var ute och handlade lite mat och andra småpryttlar idag men mycket var stängt, eller stängde, och vissa affärer skulle inte öppna förrän efter 16.

Ibland är de bra underliga i det här landet!

4 kommentarer:

  1. Skönt att ni klarade er ;), väldigt roigt att läsa om de indiska fasorna inför solförmörkelsen. Då skulle de varit här, solen har inte visat sig sedan vi kom från Sverige och DET känns faktiskt riktigt illa. Såå trött på snö och kyla och ser verkligen fram emot att slippa det några år!
    Sköt om dig - nedräkning påbörjad?
    Maria i Ff-a-m

    SvaraRadera
  2. Ja nu är nedräkningen påbörjad. Lite drygt 5 veckor kvar!
    Indierna hade nog svultit ihjäl om de varit i solfattiga norra Europa:)
    Någon Indienvisit planerad?

    Ha det så bra! Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Var tog min kommentar vägen? Provar igen:

    http://ase2010.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. Karlavagnen - Datorn stänger omgående ner sidan med den blogg adress du skrev. Synd. Förstod att den handlade om solförmörkelsen i södra Iniden. Hade varit intressant att läsa.

    Idag kunde vi läsa i tidningen om hur några föräldrar på landsbygden grävde ner sina fysiskt handikappade barn till halsen i kodynga under solförmörkelsen i tron att de skulle bli botade. Polis fick tillkallas för att gräva upp de stackars barnen.
    Ironiskt skrev tidningen idag också att "science city" paradoxalt nog praktiskt taget tömdes på arbetare i går under solförmörkelsen pga. av alla myter som bitit sig fast i folks medvetande - skolad eller inte - tycks inte spela någon roll i detta avseende. /Lena

    SvaraRadera