tisdag 28 september 2010

Commonwealth Games

3 Oktober inleds Samväldesspelen här i Dehli. De smutsiga & väldigt omdiskuterade samväldesspelen. Smustiga både bokstavligt och ekonomiskt. Myndigheterna har sumpat chansen att visa upp Indien som en stolt nation, kapabel att ordna ett sportarrangemang i den här storleken, på grund av korruption och ignorans. Tidningarna här i Indien skräder inte orden, men är även självkritiska över att ingen reagerat tidigare mot hur det här har hanterats. Till världen kablas bilder ut över förfärliga sanitära förhållanden i idrottsbyn, översvämningar,rasade gångbroar och kobror på idrottsanläggningarna. Sorgligt men sant.

Alla inblandade skyller på varandra för att rädda sitt eget skinn "What's even more disheartening is that even with only six days to go, all the parties who should be pulling together in one direction, have still not learnt their lesson and are behaving even more recklessly". (Bangalore Mirror, tue 28/9 2010)

Länken ovan är till en läsvärd betraktelse.

4 kommentarer:

  1. Denna nyhet har nått också oss här i Sverige och några länder har t.o.m. vägrat komma. Jag vill minnas att ett av dem var Kanada.

    SvaraRadera
  2. Ja jag läste om det på aftonbladet. Synd att det skall vara så.

    SvaraRadera
  3. Nyheten har nått oss här också... Synd att de inte lyckats ta chansen att visa upp en positiv bild av Indien! Några från sonens simklubb är på väg dit för att tävla, får höra vad de tycker när de kommer tillbaka!

    SvaraRadera
  4. Malin - Hoppas det går bra för dem och att de inte får en negativ upplevelse. De vill mycket här, men får sällan till det med bra finish. Hoppas att det blir bra tävlingar när de väl kommer igång.
    /Kram

    SvaraRadera