måndag 6 september 2010

Växter av olika slag

Här stod tidigare 3 stora Benjaminfikus inklämda längs husväggen tillsammans med flera småkrukor med något tilltufsat i. Tätt och skuggigt. Perfekt för ormar. Nu är många växter i trädgården nyplanterade, omplanterade från kruka till rabatt, kruka till kruka, slängda, nedklippta & flyttade och vi har fått det luftigare och det är svårare att slingra in och gömma sig.

Det har blivit lite svårare att "gömma sig" även för oss, då följden naturligtvis har blivit att vi har fått mer insyn. När man går förbi på gångvägen utanför går det nästan att se vad för mat som serveras i det Woodrowska hushållet. Har tänkt skaffa insynsskydd länge, men nu måste det nog bli av. Utanför garaget ni ser tvärs över gatan, på bilden nedan, sitter ALLTID en vakt och han har det ganska bra för han kan se på TV på vår stora skärm. Särskilt glada för detta är de när det spelas någon viktig cricketmatch. Dessutom tycker de nog att det är roande om jag inte tänker mig för, utan skuttar ner i bara underkläderna mitt i natten för att väcka Patrik som somnat i soffan och huset badar i ljus som somnats ifrån.
Snakeplant. 21 st har vi nu strategiskt utplacerade.

Nyplanterat

Det är så billigt med snittblommor att man alltid kan unna sig att ha det hemma, både i vas och flytande

5 kommentarer:

  1. Karlavagnen - Tack :)

    SvaraRadera
  2. Vackert!
    Det måste ju kännas märkligt att du kan plantera de som vi har i krukor inomhus ute.

    Kram LiseLotte

    SvaraRadera
  3. Något kan du väl bjuda vakten på? Jag tänker naturligtvis på dina nattliga turer i underkläderna!
    Kram från Ulla

    SvaraRadera
  4. LiseLotte - Det är inte så lätt att få krukväxter inne att leva. Jorden här är lerig och röd och det är svårt att få tag på krukväxter med svart jord. Man får njuta av att se på blommorna ute & ha snittblommor inne, men det är inte fy skam precis.

    Ulla - Det nöjet överlåter jag åt dig :)

    SvaraRadera