lördag 11 september 2010

Festivalhelg med svensk after work i villa 2

I går kväll hade vi stor svensk after work här hemma med nästan alla svenska familjer som bor här på Palm Meadows. Tror vi var ett 50-tal inklusive barn. Trevligt att samla gamla som nya så att alla fick en chans att bekanta sig med varandra och få satt ansikten på namn vi alla hört om. Våra vänner David & Maria var med och fixade och kom med tilltugg i massor. Det blev en lyckad kväll, men också så påminns vi och saknar kära vänner som flyttat hem/vidare........

Då maiden var ledig idag pga stor festivalhelg, så föll disk & städ för ovanlighetens skull på vår lott. Det visade sig på morgonen då Patrik kom ner att en hel myrarmé intagit undervåningen och knaprade på chipsrester som några små kottar smulat omkring sig. Myrgift och svabb åkte fram och nu är städläget i alla fall OK tills på måndag då "proffsen" får ta ordentliga tag.

Den här helgen firas det i Indien. Muslimerna firar slutet av Ramadan med sin festhelg Eid. Hinduerna firar elefantguden Ganesh. Tonvis av gift-färgglada Ganeshor dränks i alla vattendrag man kan hitta (och dessvärre drunknar en massa icke simkunniga människor också som mot bättre vetande skall simma ut i vattnet med dessa Ganeshor). Myndigheterna uppmanar till att använda Ganeshor i lagom storlek i trä, utan färg, eller med miljövänlig färg, men ingen lyssnar. De grällaste Ganeshor man kan tänka sig dränks och sjöar förgiftas och ingen bryr sig.

På Åsas initiativ blev det idag trevlig lunch på Leela (och KT- jag slog till med en god Aglio e Olio :) och därefter ett par omgångar Bowling för våra familjer. Kul, men det är inte min paradgren precis. Patrik gick det desto bättre för och han vann båda vuxenomgångarna. Oskar hade fint flyt och fick dagens högsta poäng.


På eftermiddagen tog Patrik en tur med sin ögonsten (och då menar jag hojen och inte lilleman i det här fallet - han fick bara provsitta). Patrik funderar på en sidovagn. Coolt sätt att transporteras till dagmamma/dagis :)

4 kommentarer:

  1. Mysig dag hade vi med hela familjen w! Tack. Mycket bättre att bowla än att dränka giftiga statyer i sjöarna. Tack också för ett trevligt after work i fredags. Vi hade aldrig fått plats hos oss - tur att ni har ett så stort hus. Kramar från Ekbergarna.

    SvaraRadera
  2. Men oj vad många svenskar ni måste vara där i ert compound! Vad roligt det låter. Nå, snart får jag mer än nog av svenskar runt mig : )

    Så söt han är den lille på MC:n : )

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åsa - Tack själva för trevliga helgaktiviteter! Kram

    Marianne - Ja nu är vi väldigt många. Har fullt upp med att komma ihåg alla namn:) Ja, svenskar lär det inte bli brist på för din del. Hoppas du får goa grannar där ni hamnar.
    Visst vore det gulligt med Alfred i sidovagn?
    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack för en mycket trevlig AW i fredags.
    Hälsn Mariam

    SvaraRadera