lördag 4 september 2010

Oväntad förvaringsfiness

I dag drog vi iväg, hela familjen (mer eller mindre entusiastiska) för att ta oss en titt på nya (öppnade för 4 månader sedan) köpcentret Mantrisquare. Bangalores största köpcenter. Trevligt ställe, som trots att det var lördag, inte var överbefolkat. Ljust och luftigt och många bra butiker. Trevligast var i mitt tycke HOWARD STORAGE WORLD där det fanns elfa system (!) "Design your own perfect pantry with Swedish designed elfa shelving and basket system", TubTrugs (plastkorgar) & alla möjliga sorters snygga förvaringslösningar. Det kändes för en liten stund som om jag var i en butik hemma och inte i Indien.

Det blev en skohylla (den höga i mitten) till våra alldeles för många skor, ett par TubTrugs korgar till tvätt mm. & en hel del galgar från den butiken.

Nora fann genast ett sätt att kyla ner svullna fötter efter många timmar i köpcentret

Dessutom letade vi efter en paraplysulky till Alfred. Vår vagn är för stor att fara runt med i bilen, för att inte tala om när man skall flyga. Vi hittade en bra Chicco (som tom hade tjock åkpåse-vad man nu skall med det till här - som dock kan bli användbar i Sverige). Eftersom detta är Indien tycker de gärna att man skall ta skyltexet som stått framme och prövats. Eftersom vi vet att det inte är en bra idé så tvingades de ner på lagret för att hämta ett nytt ex, vilket heller inte visade sig vara en så bra idé. Givetvis kan inget få vara orört och fullständigt. Kartongen med den ouppackade vagnen var öppnad och det saknades flera delar i den som man fick yra runt och leta efter. Det sista som slängdes fram var framhjulen som, skulle det visa sig när vi kom hem, tillhörde en helt annan vagn med annat märke och gick ju följdaktigen inte att sätta på. Dessutom var skumgummihandtaget trasigt. Uppskuret. Någon har väl öppnat kartongen med en kniv och lyckats skada handtaget.

Patrik ringde butiken och där kunde man gå med på att vi självklart måste få de rätta hjulen, men om vi ville ha ett nytt handtag, så fick vi byta hela vagnen mot skyltexet. Nej tack. Handtaget är trasigt och vi vill ha en helt ny vagn eftersom vi har betalat fullpris. Går inte det att ordna så vill vi ha pengarna tillbaka, men se den funktionen finns inte i affärerna i det här landet. Sålt är sålt. Trasigt eller helt. Inga pengar tillbaka. Ett kreditkvitto kunde vi få på hela summan som gäller i alla deras affärer i 6 månader. Nej tack till det också. Vagn måste vi ha ändå. Skall vi betala den två gånger då. Det kanske inte är nåt annat vi vill ha där? Många telefonsamtal fram och tillbaka och än vet vi inte riktigt vad som händer. Patrik har kommit på en lösning. Man kan skära (lite till) i skumgummibiten och korta den. På så vis blir man av med den trasiga biten. Det skall vi inte låta dem veta. Tänkte se hur långt de är beredda att gå först.

Förbannar oss lite för att vi fortfarande inte har lärt oss att KOLLA ALLT innan vi betalar. Det är visst en nödvändighet. Det vet vi nu, men det har vi säkert glömt när nästa sak skall införskaffas.

I morgon skall jag skriva om vad alla tittar på.....................

2 kommentarer:

  1. Jag älskar Howards storage world. Never mind att man ibland hittar samma varor lite billigare någon annanstans.

    SvaraRadera
  2. Karlavagnen - Trevligt att ni har den butiken också:)

    SvaraRadera